ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 ,
~

 ~ Έφτασε η μεγάλη μέρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια! 

Μέρα-ορόσημο η σημερινή για τη χώρα, αφού, όπως λένε τα μέλη της κυβέρνησης, βγαίνει από τα μνημόνια έπειτα από τόσα χρόνια λιτότητας.
Το τι σημαίνει για το μέσο Έλληνα αυτό και πώς θα επηρεάσει την καθημερινότητά του, πραγματικά ελάχιστοι μπορούν να το καταλάβουν, ίσως γιατί κανείς κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει δώσει ξεκάθαρη και ειλικρινή απάντηση.
Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα αλλάξει! Αν και με βάση τις δεσμεύσεις που έχουν υπογραφεί όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια δεν είμαστε και τόσο αισιόδοξοι!
Καλή μας απελευθέρωση, λοιπόν, κι ας ελπίσουμε κάποια επίσημα χείλια να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση για το τι αλλάζει από σήμερα.  Π.Μπ. 


~**  21 Αυγούστου: Εορτή του Αγίου και Αποστόλου Θαδδαίου

Τη μνήμη του Αγίου και Αποστόλου Θαδδαίου τιμά σήμερα, 21 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Εβραίος από την Έδεσσα ο Απόστολος Θαδδαίος και πολύ μορφωμένος στις θείες Γραφές, είχε ανεβεί στην Ιερουσαλήμ για προσκύνημα την εποχή του Ιωάννου του Βαπτιστού. Όταν άκουσε το κήρυγμα του και είδε την αγγελική του ζωή, τόσο πολύ εντυπωσιάστηκε, ώστε επεδίωξε και βαπτίστηκε απ’ αυτόν.
Μετά όμως, όταν άκουσε τη διδασκαλία και είδε τα θαύματα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τον ακολούθησε μέχρι το σωτήριο Πάθος. Μετά την Ανάληψη του Κυρίου, επέστρεψε στην πατρίδα του Έδεσσα. Εκεί καθάρισε από τη λέπρα τον τοπάρχη Αύγαρο και κατόπιν τον βάπτισε χριστιανό.  Αφού δίδαξε και φώτισε με το λόγο της αληθείας πολλούς και ίδρυσε πολλές εκκλησίες στις πόλεις της Συρίας, έφθασε στη Βηρυτό. Ο Θαδδαίος και εκεί με τη χάρη του Θεού δίδαξε το Ευαγγέλιο και βάπτισε πολλούς.  Τελικά, εκεί παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα του, αφού στη ζωή του εφάρμοσε πλήρως την εντολή που έδωσε ο Κύριος στους μαθητές Του: «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντας αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος» (Ματθαίου κη’ 19). Πηγαίνετε, δηλαδή, και κάνετε μαθητές σας όλα τα έθνη, βαπτίζοντας αυτούς στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Ο Μ. Γαλανός, για τον Απόστολο αυτό αναφέρει: «Μερικοί υποθέτουν, ότι πρόκειται για έναν από τους 70 αποστόλους, που καταγόταν από την Έδεσσα, ήταν όμως Ιουδαίος. Άλλα βέβαιο μπορεί να θεωρηθεί, ότι ο απόστολος Θαδδαίος είναι ο υπό το όνομα αυτό φερόμενος μεταξύ των 12.  Ονομαζόταν δε αλλιώς και Λεββαίος και ήταν αδελφός του Ιακώβου του μικρού. Σ’ αυτόν ανήκει και η επιστολή Ιούδα στο Ευαγγέλιο. Διότι καθ’ αυτό Ιούδας ονομαζόταν, τα δε άλλα δύο ονόματα ήταν πρόσθετα, όπως συμβαίνει πάντοτε στους Ιουδαίους μέχρι και σήμερα. Ο Θαδδαίος κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία, όπου και έλαβε μαρτυρικό θάνατο  Απολυτίκιο:  Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.  Θεού του εν σώματι, επιφανέντος ημίν, αυτόπτης γενόμενος, και ιερός μαθητής, Θαδδαίε Απόστολε, έλαμψας τοις εν σκότει, την σωτήριον χάριν ώφθης των εν Εδέσση, ιατήρ λαμπαδούχος, διό τους προσιόντας σοι, σκέπε εκάστοτε.   https://youtu.be/IgzytvCRjWM .- 

~**   Εθαύμασα τους καλογέρους

~  1. Πολλά στη φύση θαύμασα σε νέους και σε γέρους, μα πιο πολύ εθαύμασα αυτούς τους καλογέρους.
2. Μία ζωή στη στέρηση τη φύση να νικήσουν, το πνεύμα να ‘ναι δυνατό να μη φιλονικήσουν.
3. Μία ζωή ασκητική, χάρη να προσελκύσουν, η φύση τους πνευματική, τα πάθη να νικήσουν.                                                                                                                                   4. Τιμές και δόξες ολ’ αυτά, είναι μια απαξία. Μόνο η αγάπη του Χριστού έχει τη σημασία.    5. Ξυπνάνε πριν τη χαραυγή, δεν ξέρουν απληστία. Προστάτης τους η προσευχή, η ευγενής νηστεία.                                                                                                                                     6. Το σώμα πάντοτε ορθό, τείνει προς τον ουρανό. Υπακοή για τον Χριστό. Πού στιγμή για χωρατό;                                                                                                                                     7. Λαμποκοπούν απλότητα, αστράφτουν μεγαλείο. Για χάρη τους εκάθισα και πάλι στο θρανίο.                                                                                                                                      8. Χαρά αιώνια μπροστά, πίσω όλη η πίκρα. Να τρίζουνε και τα οστά που ψάχνουνε για λύτρα.                                                                                                                                        9. Μειδίαμα παρηγοριάς και αισιοδοξίας, μη γίνει έρμαιο ο νους της κάθε φαντασίας.             10. Μα η υπέρτατη ευχή που λένε με το στόμα, είναι , καλό παράδεισο, σα μπούμε μεσ’ στο χώμα.
~ **  Προσευχή στις δυο καρδιές, του Χριστού και της Παναγίας

Όπως ορίστηκε στις προφητείες

του Λόγου Σου, Κύριε, γνωρίζουμε,

εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε
ότι πλησιάζει ο θρίαμβος
της Ιερής Σου Καρδιάς και της
Άμωμης Καρδιάς της Παρθένου Μαρίας.
Γι’ αυτό ταπεινά ερχόμαστε
να αφιερώσουμε τους εαυτούς μας,
τις οικογένειές μας και τη χώρα μας
στις δύο Ιερές Σας Καρδιές.
Πιστεύουμε ότι αφιερώνοντας σ’ Εσάς
τη χώρα μας, τα έθνη δε θα κηρύξουν
πόλεμο το ένα εναντίον του άλλου, και δεν
θα υπάρξουν άλλες πολεμικές επιχειρήσεις.
Πιστεύουμε ότι αφιερώνοντας τη
χώρα μας στις δύο στοργικές Σας Καρδιές,
η ανθρώπινη υπερηφάνεια και αλαζονία,
η αθεΐα και η σκληροκαρδία θα εξαλειφθούν,
και καθετί κακό θα αντικατασταθεί
με την αγάπη και με καλά έργα.
Πιστεύουμε ότι οι δύο Ιερές Καρδιές Σας
δεν θα αντισταθούν τώρα στους στεναγμούς
και στις ανάγκες μας, αλλά μέσα

στη διάπυρη Αγάπη Τους θα μας ακούσουν
και θα έρθουν κοντά μας, για
να θεραπεύσουν τις βαθιές μας πληγές
και να μας φέρουν την ειρήνη.
Ω, Ιερή Καρδιά του Ιησού Χριστού και
Άμωμη Καρδιά της Αειπαρθένου Μαρίας,
φυσήξτε πάνω μας μια σπίθα από
τις δύο Καρδιές Σας, για να
φλογίσει τις δικές μας καρδιές.
Κάνετε το έθνος μας τέλειο
κατοικητήριο της Αγιότητάς Σας.

Μείνετε ενωμένοι μαζί μας κι
εμείς μαζί Σας ώστε μέσω της Αγάπης
των δύο Καρδιών Σας, να βρούμε
Ειρήνη, Ενότητα και Μεταστροφή.
Αμήν


***  Στο τιμόνι του χορού παραμένει η Λίντα Καπετανέα, την Παρασκευή η απόφαση για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ 
Έφτασε η ώρα του φετινού απολογισμού για την κοινωφελή επιχείρηση της «Φάρις». Αυτό θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, 24 Αυγούστου.
Κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε ειδικούς και μη. Ήταν μια διοργάνωση που "αγκάλιασε" την πόλη, αλλά και ένα καλλιτεχνικό γεγονός που συζητήθηκε θετικά από τους πολίτες, εντός και εκτός πόλης. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η σύμβαση της καλλιτεχνικής διευθύντριας, Λίντας Καπετανέα, πρόκειται να ανανεωθεί και για την καινούργια χρονιά, τουλάχιστον.
Η ανανέωση θα αποφασιστεί, όπως προείπαμε, την Παρασκευή το μεσημέρι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις», το οποίο επίσης θα επικυρώσει την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, θέση για την οποία υποβλήθηκαν εννιά υποψηφιότητες, οι οποίες αξιολογήθηκαν από αρμόδια επιτροπή της επιχείρησης και το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.
Ειδικότερα, οι εννιά υποψήφιοι καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι οι: Παναγιώτης Αδάμ, Καλλιρρόη Βελέντζα, Πέτρος Γάλιας, Χρίστος Κόκκινος, Γιάννης Μαργαρίτης, Αννέτα Παπαθανασίου, Φίλιππος Σοφιανός, Κώστας Χαλκιάς και Νίκος Χατζηπαπάς. Επισημαίνεται, πάντως, ότι η Δημοτική Αρχή δεν είχε πρόθεση να προσλάβει καλλιτεχνικό διευθυντή, αλλά εξαναγκάστηκε κατά κάποιον τρόπο να το κάνει, δεδομένου ότι η ύπαρξή του είναι όρος για την επιχορήγηση, έστω και ισχνή, από το υπουργείου Πολιτισμού.
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις», σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, αναμένεται να εγκριθούν ακόμη ο απολογισμός του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, ο κανονισμός διαχείρισης της βεστιαρίου του ΔΗΠΕΘΕΚ, ο απολογισμός της χειμερινής και της παιδικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕΚ, ενώ θα παρουσιαστεί η ιστοσελίδα της «Φάρις» και θα γίνουν οι απολογισμοί της Δημοτικής Σχολής Χορού, του Δημοτικού Ωδείου και του Εικαστικού Εργαστηρίου. Α.Π.

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση του Κ. Βελόπουλου για το Ν. Κοτζιά: «Παριστάνει τον Χατζηχρήστο στον Μπακαλόγατο”… (ΒΙΝΤΕΟ) ~ ~  Καλεσμένος στον ΣΚΑΪ βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 10/08 ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.  Ο κ. Βελόπουλος μίλησε για τον απίστευτο Νίκο Κοτζιά ο οποίος κάνει τα πάντα για να διαλύσει τις καλές μας σχέσεις με τη Μόσχα ενώ έκανε και εκτενή αναφορά και στον γεωπολιτικό ρόλο του Αγίου Όρους και τον «πόλεμο” Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας (αλλά και άλλων) στην περιοχή. Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αναφέρθηκε και στα λάθη της κυβερνήσεως στο θέμα των πυρκαγιών και πρότεινε λύσεις άμεσα εφαρμόσιμες. Ακούστε τα όσα είπε στο παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/0FpIKa4VD2U .-
~** Από μονοήμερη εκδρομή-διαδρομή ΣΠΑΡΤΗ -ΓΕΡΑΚΙ – ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΧΑΡΑΚΑΣ -ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ και Ι. Μ. Παναγίας ΖΕΡΠΙΤΣΑΣ Ξηροκάμπι Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ Κυριακή 19-08-2018
1~* Άγιος Δημήτριος Λακωνίας  ενημέρωση από Ελένη 19/08/2018: 
https://youtu.be/3COrL4qyIMI .- 
2~* Γεράκι Λακωνίας ενημέρωση από Ελένη  19/08/2018: 
https://youtu.be/Z_icFMeXCv0 .- 
3~* Ενημέρωση από Τόλη διαδρομής 19/08/2018: 
https://youtu.be/J9PkFkTlks4 .-  
4~* Κυπαρίσσι Λακωνίας  ενημέρωση από Ελένη 19/08/2018: 
https://youtu.be/BMVbJ4Q0hGU
5~* Κρεμαστή   Χάρακας Λακωνίας  ενημέρωση από Ελένη 19/08/2018:  
6~* Χωριό Χάρακας Λακωνίας 19/08/2018: 
7~* Μπαίνοντας στο Γεράκι για Κυπαρίσσι 19/08/2018: 
8~* Ξηροκάμπι Λακωνίας 19/08/2018: 
https://youtu.be/ITuvAXC7dTI .-
9~* Κυπαρίσσι ΠΛΟΕΣ ταβέρνα 19/08/2018: 
https://youtu.be/x4-7SoA9FLk .- 
10~* Χάρακας  Κυπαρίσσι 19/08/2018: 
https://youtu.be/72U6XRkLuAE .- 
11~* ΠΛΟΕΣ ταβέρνα φαγητό Κυπαρίσσι 19/08/2018: 
https://youtu.be/YNGU0qSxJhA .-
12 ~* ΧΑΡΑΚΑΣ  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ 19/08/2018: 
https://youtu.be/HpUlmrJ9mBI .-
13~*Ι. Μ. Ζερμπίτσας Λακωνίας 19/08/2018: 
14~*Κυπαρίσσι Λακωνίας επίσκεψη 19/08/2018: 
https://youtu.be/k6pvbgiNDR0 .-                                                                                                                                                                     

















***  Προφυλακιστέος ο 37χρονος, ελεύθερος ο 21χρονος για τη ληστεία στο Πήδημα 
Με την προφυλάκιση του 37χρονου και την ελευθέρωση με περιοριστικούς όρους του 21χρονου ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι στον ανακριτή οι απολογίες των δύο Ρομά που κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος 85χρονης στο Πήδημα την Παρασκευή.
Οι δύο Ρομά επιτέθηκαν την Παρασκευή το πρωί στην 85χρονη, την πέταξαν κάτω και με τη χρήση σωματικής βίας τής πήραν την τσάντα, που περιείχε χρήματα, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.
Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, αλλά λίγη ώρα αργότερα εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς. Ο 37χρονος εντοπίσθηκε το μεσημέρι στο Αριοχώρι και λίγη ώρα αργότερα ο 21χρονος στον Άγιο Φλώρο. Αμφότεροι είχαν απασχολήσει παλαιότερα τις Αρχές.
Ο 37χρονος χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος. Από την άλλη πλευρά, ο 21χρονος, σύμφωνα και με το συνήγορο υπεράσπισής του, Δημήτρη Τσιφιλιτάκο, παραδέχθηκε την πράξη του και εμφανίσθηκε μετανιωμένος κατά την απολογία του στον ανακριτή, υπογραμμίζοντας πως είναι χρήστης ναρκωτικών και εκείνη τη στιγμή βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.
Αποφασίστηκε, λοιπόν, να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του. Β.Β.

*** Μεσσήνη: 37χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του 
Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ένας 37χρονος Βούλγαρος εντοπίστηκε νεκρός στο διαμέρισμα που διέμενε, στη Μεσσήνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος με ένα καλώδιο.

*** Το μεταναστευτικό χτυπά την πόρτα της Καλαμάτας 
Στις πλάτες της Ελλάδας και της Ιταλίας δείχνουν ότι σκοπεύουν να μεταθέσουν όλο το βάρος του μεταναστευτικού τουλάχιστον η Αυστρία που έχει την προεδρία της Ε.Ε. για αυτό το εξάμηνο αλλά και η Ουγγαρία, που μαζί με μια σειρά άλλων χωρών ακολουθούν την πιο σκληρή γραμμή στο θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Deutsche Welle, οι χώρες του Βορρά επιθυμούν να κλείσουν την επονομαζόμενη «νότια διαδρομή» που ακολουθούν οι πρόσφυγες προκειμένου να φτάσουν απ' τη Μεσόγειο στη βόρεια Ευρώπη.
Στις αρχές Αυγούστου, σε ρεπορτάζ του "Θ" για τον Αστυνομικό Σταθμό στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, φάνηκε καθαρά τόσο η αναγκαιότητα ύπαρξής του όσο και η σκοπιμότητα της δημιουργίας του. Η δίοδος προς την Ευρώπη πρέπει να σταματήσει και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα.
Άλλωστε, η αύξηση των πτήσεων και κατά συνέπεια της επιβατικής κίνησης τα τελευταία χρόνια στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έφερε μαζί της και την αύξηση των κρουσμάτων αλλοδαπών που προσπαθούν παράνομα να φύγουν από τη χώρα μας με βασικό προορισμό χώρες της Ευρώπης.
Οι διακινητές,  θεωρώντας ότι στα περιφερειακά αεροδρόμια οι έλεγχοι είναι πιο χαλαροί, τα επιλέγουν για την παράνομη δράση τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων  σε όλη την Ελλάδα.
Η ραγδαία ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας την τελευταία 5ετία, επέβαλλε την ίδρυση μόνιμου αστυνομικού σταθμού εντός του χώρου του, ο οποίος μέχρι τις αρχές Μαΐου καλυπτόταν περιστασιακά από άτομα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Η μόνιμη παρουσία πλέον του Αστυνομικού Σταθμού ενισχύει και το αίσθημα ασφάλειας των τουριστών.
Τώρα η αστυνομική παρουσία είναι καθημερινή όλες τις ώρες λειτουργίας του αεροδρομίου και, όπως επισήμανε, στο ρεπορτάζ του "Θ", ο Διοικητής του Αστυνομικού  Σταθμού του αεροδρομίου Νίκος Κωνσταντακόπουλος, ο ρόλος του είναι μεικτός και έχει αρμοδιότητες ασφάλειας, τάξης και τροχαίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, τις 46 έχουν φτάσει οι συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, για πλαστά διαβατήρια. Από την αρχή του καλοκαιριού και μέχρι σήμερα, έχουν συλληφθεί 31 άτομα, ενώ τους προηγούμενους μήνες έχουν συλληφθεί ακόμα 15 άτομα. Ο μήνας με τις περισσότερες συλλήψεις ήταν ο Ιούλιος (21), ενώ ακολουθούν ο Αύγουστος (9 μέχρι τις προηγούμενες ημέρες), ο Μάιος (6), ο Μάρτιος (5), ο Ιούνιος (3), ο Απρίλιος και ο Φεβρουάριος (2).
Η τελευταία σύλληψη πραγματοποιήθηκε, όταν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων 30χρονης, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Μόναχο Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά της έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιός ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ για τις τύχες των λαών; Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ για τους ”ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ”…

Τί συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες, όταν τα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα ποφασίζουν για τις τύχες των λαών;  Πώς καταστρέφονται οι χώρες μέσω των μνημονίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου; 
Ποιοί αποφασίζουν και ποιοί παίζουν τον ρόλο των εντεταλμένων των αγορών;Δείτε το παρακάτω διαφωτιστικό βίντεο για το τί συμβαίνει πίσω από τις κρυφές κάμερες και δεν τολμάει κανείς να αποκαλύψει: https://youtu.be/ZRimC67KRJg  .-

*** Πρόσκληση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Λάσκαρη για το Δήμο Μεσσήνης 
Πρόσκληση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο για το Δήμο Μεσσήνης απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Λάσκαρης εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.
«Αγαπητοί συμπολίτες», αναφέρει, «επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσω για την έναρξη δημιουργίας συνδυασμού  για το Δήμο Μεσσήνης που θα μετέχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Η πολιτική ανεξαρτησία αποτελεί τη βασική αρχή και θα εδραιωθεί μέσα από ένα ψηφοδέλτιο ευρύτερης σύνθεσης. Στόχος μας θα είναι η διαχείριση με όραμα και διαφάνεια των κοινών, με σύμμαχο την ανθρωπιά και τη σύμπραξη με τον πολίτη.
Βασικός μας στόχος είναι η ανάκαμψη του Δήμου Μεσσήνης μέσα από τη σύμπραξη σκεπτόμενων πολιτών, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, προτάσσοντας το κοινό συμφέρον.
Οι άξονες του προγράμματός μας, το οποίο θα ανακοινώσουμε σε επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού το φθινόπωρο, είναι: η εξυπηρέτηση του πολίτη, η ποιότητα ζωής, ο τουρισμός, η καθαριότητα, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η κοινωνική μέριμνα, η αειφόρος ανάπτυξη, η διαβούλευση με φορείς, συλλόγους και πολίτες με ιδέες και οράματα, η αναβάθμιση των γειτονιών και η ενασχόληση  για την επίλυση των προβλημάτων των χωριών.
Σας καλώ σε μια κίνηση ενότητας με στόχο την πορεία σε μια άλλη ποιότητα ζωής. Ο συνδυασμός είναι ανοιχτός για πολίτες με οράματα από την πόλη έως το πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου Μεσσήνης και αναμένω να ενώσω τη φωνή μου με τη δική σας».
*** ΤΡΕΜΕΙ την ΟΡΓΗ των Μακεδόνων ο Τσίπρας! Υπό Δρακόντεια μέτρα στη ΔΕΘ…

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο υπουργός Εμπορίου της κυβέρνησης Τραμπ, Γουίλμπουρ Ρος, ενώ μάλλον δεν θα έρθει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Το “παρών” θα δώσουν και εκπρόσωποι κολοσσιαίων αμερικανικών επιχειρήσεων, όπως είναι οι: Facebook, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft, Apple, Pfizer, Johnson and Johnson, Coca Cola και Ceasars Entertainment Crporation. Παράλληλα, αναμένονται ηγέτες των γειτονικών βαλκανικών χωρών. Με αυτούς τους καλεσμένους, η ασφάλεια μπαίνει σε πρώτο πλάνο και τα σχέδια έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται εδώ και μέρες και τα μέτρα θα είναι δρακόντεια. Για τις 8 Σεπτεμβρίου πάντως στην Θεσσαλονίκη ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ οργανώσεις έχουν σημάνει ήδη γενικό προσκλητήριο, ΕΝΑΝΤΙΑ στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών… Η οργή στην Μακεδονία ξεχειλίζει. Και θα το διαπιστώσουν όλοι σε λίγες μέρες… Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προετοιμάζονται για εκείνες τις μέρες στη ΔΕΘ. Ξέρουν πως μόνο με χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς να προστατύουν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του, μπορούν να ολοκληρώσουν το σώου που θα στήσουν γύρω από την έκθεση… mknews.eu

*** Μεγάλο ΘΡΑΣΟΣ! Μίλησε ο Παπανδρέου για την ”ΕΞΟΔΟ” από τα μνημόνια – Τα ”ΕΧΩΣΕ” σε Τσίπρα – Σαμαρά…

Με μια μακροσκελή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου… αναφέρθηκε στην έξοδο από το Μνημόνιο, εξαπολύοντας επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ότι με ευθύνη τους η χώρα δεν βγήκε από τα Μνημόνια νωρίτερα. Αναλυτικά όσα επισημαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου: «Η έξοδος από το μνημόνιο, είναι ώρα αλήθειας και ευθύνης. Είναι ώρα να αναγνωρίσουμε πρωτίστως τις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού, που συνέβαλε καθοριστικά να μην χρεοκοπήσει η χώρα ή να βρεθούμε στην πόρτα της εξόδου από το Ευρώ. Δεν είναι αφορμή για πανηγυρισμούς. Ίσως να βγαίνουμε από την «εντατική», αλλά τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να κοιτάξουμε χωρίς φόβο τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση. Η ρίζα του Ελληνικού προβλήματος, παραμένει ενεργή και συνεχίζει να ταλανίζει τον Ελληνισμό. Το γεγονός ότι, στην αρχή της κρίσης, παράλληλα με τον περιορισμό του ελλείμματος, έγιναν ουσιαστικές προσπάθειες αντιμετώπισης των πραγματικών αιτιών της, δεν σημαίνει ότι το βαθύτερο πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Αντιθέτως, η πορεία απέδειξε ότι, οι συντηρητικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, συνεπικουρούμενες από άλλες, ακροδεξιές ακόμη και νεοναζιστικές δυνάμεις, αλλά δυστυχώς και από δήθεν αριστερές, έδωσαν μάχες οπισθοφυλακής, προκειμένου να μην θιγούν οι στρεβλές δομές που υπηρετούσαν και σε μεγάλο βαθμό ακόμη συνεχίζουν να υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και κατεστημένα – που με τη σειρά τους, επανατροφοδοτούν το φαύλο κύκλο ενός παρεοκρατικού, πελατειακού πολιτικο-οικονομικού συστήματος. Αλλά και το γεγονός ότι, παρά τη δημοσιονομική προσαρμογή για την αντιμετώπιση των δίδυμων ελλειμμάτων, οι αναλυτές δεν δείχνουν την ίδια αισιοδοξία που φαίνεται να διακατέχει τους σημερινούς κυβερνώντες, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, αλλά και το ότι, το αναπτυξιακό πρότυπο με το οποίο οδηγηθήκαμε στην κρίση, δεν έχει αλλάξει όπως θα έπρεπε, έτσι ώστε να καταστεί αναπτυξιακά παραγωγικό και ανταγωνιστικό στις διεθνείς αγορές. Με αυτά τα δεδομένα, οι θυσίες και οι κόποι του Ελληνικού λαού, επί εννέα συνεχή χρόνια, συνεχίζουν να τίθενται υπό διαρκή αίρεση και τα αποτελέσματά τους, να παραμένουν ευάλωτα σε μια νέα κρίση. Για όλους αυτούς τους λόγους, η έξοδος από το μνημόνιο, μόνον ως αφορμή για μια ουσιαστική αποτίμηση των αιτιών, της διαχείρισης και των συνεπειών της κρίσης προσφέρεται. Μια ευκαιρία για την οριστική αποκάλυψη και κατάρριψη των μύθων που μας εμπόδισαν και συνεχίζουν να μας εμποδίζουν ως πολιτικό σύστημα και κοινωνία να προχωρήσουμε μπροστά και να οικοδομήσουμε συλλογικά, μια νέα βιώσιμη πορεία. Με ένα νέο, δικό μας όραμα, με ένα δικό μας σχέδιο, αποτέλεσμα μιας συμφωνίας πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών εταίρων, ιδιοκτησία, κτήμα του κάθε Έλληνα πολίτη, που με τη συμμετοχή του στην κοινή προσπάθεια, θα εγγυάται τη βήμα – βήμα απελευθέρωσή του από κάθε είδους δεσμά. Εγχώρια ή ξένα. Για την Ελληνική κοινωνία, δυστυχώς, το τέλος των μνημονίων δεν ταυτίζεται με την έξοδο από την κρίση. Η Ελλάδα, είναι η πρώτη χώρα που μπήκε σε πρόγραμμα προσαρμογής όταν η διεθνής οικονομική κρίση του 2008-9 χτύπησε την Ευρώπη. Ήμασταν ο αδύναμος κρίκος λόγω της διόγκωσης των δίδυμων ελλειμμάτων από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αποτέλεσμα μιας δομικής παθογένειας από ένα βαθιά ριζωμένο πελατειακό σύστημα. Σύστημα, που η κυβέρνησή του αντί να το αλλάξει, το υπηρέτησε με τον πλέον δραματικό τρόπο, προκαλώντας παράλληλα αισθήματα ευδαιμονίας αναντίστοιχα των πραγματικών δυνατοτήτων του παραγωγικού μοντέλου. Μια ευδαιμονία, δανεική, άνιση, παρασιτική, αντιπαραγωγική, που πληρώνουμε ακόμα πολύ ακριβά. Μια εικονική πραγματικότητα, που όπως αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα, η τότε κυβέρνηση της δεξιάς, μαζί με τον κεντρικό τραπεζίτη, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, για να την αποκρύψουν, μέχρι να οργανώσουν την άτακτη φυγή τους. Χαρακτηριστική των πραγμάτων, η δήλωση του τότε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, εφτά χρόνια αργότερα, την άνοιξη του 2016, όταν αποκάλυψε ότι, τον Μάιο του 2009 ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία υπολόγισε ότι το χρέος κάθε μορφής του ελληνικού κράτους θα έφτανε πάνω από το 800% του ΑΕΠ. Ιδιαίτερα διαφωτιστική και η αποκάλυψή του, ότι παρακάλεσαν τον κ. Τράα «να μην το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός». Υπάρχει καλύτερη απόδειξη του μαγειρέματος των στατιστικών στοιχείων από την κυβέρνηση Καραμανλή, πίσω από κλειστές πόρτες; Υπάρχει μεγαλύτερη διάψευση του μύθου, σύμφωνα με τον οποίο «όλοι γνώριζαν»; Γνωρίζαμε το δομικό πρόβλημα της χώρας. Τον πελατειασμό, το έλλειμμα Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και είχαμε πει: η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Τι δεν γνωρίζαμε; Τη θηριώδη έκταση του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Αυτό το μάθαμε – και στη συνέχεια ο Ελληνικός λαός, πολύ αργότερα. Γιατί; Γιατί τα «συρτάρια», έκρυβαν πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις. Απόδειξη του σοβαρού ελλείμματος δημοκρατικής λειτουργίας, λογοδοσίας και διαφάνειας στη χώρα μας. Να μη γνωρίζει ο Ελληνικός λαός τα πραγματικά στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού. Αδιανόητη επίσης είναι και η προσπάθεια απόκρυψης της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έκθεση για τις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα προσαρμογής, σύμφωνα με την οποία, η κυβέρνηση Καραμανλή, διέπραξε λαθροχειρία και συνειδητή απάτη, με τα ψεύτικα στατιστικά στοιχεία για τα δημόσια οικονομικά. Ποια ήταν η στρατηγική τους; «Όλα κάτω από το χαλί και φορτώνουμε τη χρεοκοπία στον επόμενο». Ευτυχώς, για τη χώρα, δώσαμε, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, μάχη και αποφύγαμε τη χρεοκοπία. Όταν πάνε στην Ευρώπη, βέβαια, οι κκ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, όπως και επί των ημερών του ο κ. Σαμαράς, αναγνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη. Στο εσωτερικό, όμως, για να κρατήσουν το μύθο ζωντανό, από τη μια φροντίζουν να καθαρίσουν τις ευθύνες Καραμανλή, γιατί βολεύει την αφήγησή τους και από την άλλη κυνηγούν τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Γεωργίου, ο οποίος μάλιστα, όταν μπήκαμε στο πρόγραμμα δεν ήταν καν στη θέση του, αλλά ανέλαβε μήνες αργότερα. Η σκληρή πραγματικότητα όμως, φρόντισε για την αποκατάσταση της αλήθειας. Αποδέχθηκαν και νομιμοποίησαν όλοι ανεξαιρέτως οι δήθεν αντιμνημονιακοί την αλήθεια εκείνης της Έκθεσης, με την ψήφο τους για τους προϋπολογισμούς – προϋπολογισμοί που εμπεριέχουν τα ορθά στατιστικά στοιχεία. Τα ψήφισαν στη Βουλή, από το 2012 και τα ψηφίζουν κάθε χρόνο από τότε. Όλοι. Καραμανλής, Σαμαράς, Τσίπρας, Καμμένος και όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς, και ο Αλέξης Τσίπρας, έχουν αποδεχθεί και με δηλώσεις τους, σε ξένα όμως ΜΜΕ, το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος. Υπήρχε άλλη διέξοδος από την προσφυγή στον αναγκαστικό δανεισμό, δηλαδή στο πρόγραμμα προσαρμογής – μνημόνιο, για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία όταν αποκαλύφθηκε η τραγική πραγματικότητα και βρεθήκαμε στο στόχαστρο των αγορών; Και μάλιστα, με μια Ευρωπαϊκή Ένωση με συντηρητική πλειοψηφία και εντελώς ανέτοιμη να αντιμετωπίσει μια πρόκληση τέτοιου μεγέθους; Η ερώτηση, υποκριτικά διατηρείται ανοιχτή, ακόμα και σήμερα. Με την απόσταση του χρόνου, αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι: Όλοι γνώριζαν και όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπήρχε. Όπως γνώριζαν και γνωρίζουν ότι δεν υπήρχαν άλλες δυνάμεις πρόθυμες να μας δανείσουν. Ενδεικτική, η στάση της Ρωσίας, ακόμα και κατά την επίσκεψή μου εκεί, που παρά τις πομφόλυγες των ντόπιων λαϊκιστών, δήλωσε δια στόματος του τότε Προέδρου της: υποδείξαμε στην Ελλάδα να απευθυνθεί στο ΔΝΤ! Και χρειάστηκε μεγάλος αγώνας για να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι, αρχικά ότι, το πρόβλημα δεν είναι μόνον ελληνικό και μετά, στη δημιουργία ενός μηχανισμού στήριξης, που στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε και για άλλα κράτη – μέλη. Αλλά και γι’ αυτό το ζήτημα, αποκαλύφθηκε πρόσφατα η συνειδητή οικοδόμηση ενός ακόμη μύθου. Της συμμετοχής του ΔΝΤ, στο πρόγραμμα. Ο κ. Σόιμπλε, ήταν απολύτως σαφής: το ΔΝΤ μπήκε στο πρόγραμμα με απαίτηση της κ. Μέρκελ και των κυβερνήσεων κάποιων ακόμη χωρών, που δεν εμπιστεύονταν τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Η Ελλάδα, είναι η τελευταία χώρα που βγαίνει από το πρόγραμμα, μετά την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Γιατί;  – Γιατί τη στιγμή της κρίσης, αντί να υπάρξει κλίμα συναίνεσης και να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας σε αυτήν την εθνική δοκιμασία, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν τη διαίρεση και την άγονη αντιπολίτευση, που οδήγησαν στο διχασμό και το μίσος, με τα γνωστά επακόλουθα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2011. Και όλα εντέλει, στη δημιουργία περαιτέρω αστάθειας, που επέτεινε την αναξιοπιστία της χώρας. Αστάθεια, που η αλήθεια είναι, ότι τροφοδοτήθηκε και από Ευρωπαίους παράγοντες, που πότε προφήτευαν την έξοδο από το Ευρώ και πότε την επιζητούσαν και την καλλιεργούσαν.  – Γιατί η Νέα Δημοκρατία, που με την τότε ηγεσία της διαλαλούσε πως δεν θα συναινούσε στο λάθος, ενώ ακολούθησε τις ίδιες βασικές επιλογές της κυβέρνησής μας, αλλά έχοντας στο μεταξύ προκαλέσει μεγάλα πλήγματα με τη στάση της στην εθνική προσπάθεια, όπως και καθυστερήσεις, ειδικά με τις διπλές εκλογές του 2012, έφερε πολύ πιο επώδυνα μέτρα, και το χειρότερο, ρυθμίσεις ψηφισμένες – ή όχι, από τη Βουλή, που ευνοούσαν συμφέροντα και κατεστημένα. Παράλληλα μάλιστα, αποδόμησε σειρά μεταρρυθμίσεων της περιόδου 2009-11, ενώ επιχείρησε πολλές φορές να απαξιώσει θεσμούς διαφάνειας, που με μεγάλη προσπάθεια είχαμε προωθήσει, όπως τη Διαύγεια και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Στο τέλος, δεν δίστασε να επανακάμψει στον δήθεν αντιμνημονιακό λόγο και να αφεθεί στη λογική της «αριστερής παρένθεσης». – Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα, όταν κέρδισε την εξουσία πέρασε ένα εξάμηνο πειραματιζόμενος στην πλάτη του Ελληνικού λαού, νομίζοντας πως θα εκβιάσει τους Ευρωπαίους, λες και οι προεκλογικές του εξαγγελίες είχαν βάση. Μετά, βεβαίως, όλες αυτές οι υποσχέσεις, αναιρέθηκαν. Αποτέλεσμα, να χαθούν πολλές από τις θυσίες του Ελληνικού λαού, με μια πολιτική που οδήγησε στα capital controls και ένα δημοψήφισμα – δυσφήμιση ενός δημοκρατικού θεσμού. Χάθηκαν εκατοντάδες δισ. Ευρώ, πολύτιμος χρόνος, επλήγη περαιτέρω η αξιοπιστία της χώρας και συνεχίστηκε η καταστροφική για τον τόπο αντίληψη των εύκολων λύσεων. Θα μπορούσε να πει κανείς πολλά για τις επιμέρους επιλογές και την εφαρμογή των μνημονίων τα τελευταία αυτά χρόνια. Απαιτείται όμως να γίνει αυτή η αποτίμηση με αντικειμενικότητα και νηφαλιότητα. Σκόπιμο είναι επίσης, να γίνει κατανοητή η πολιτική σημασία των δυσκολιών που συναντήσαμε στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Δεν είναι η «Ευρώπη” γενικά που ευθύνεται, όπως υποστηρίζουν κάποιοι σε διάφορες αναλύσεις. Είναι μια Ένωση όπου συντηρητικοί, λαϊκιστές και εθνικιστές, στήριξαν τη γραμμή της σκληρής λιτότητας και κινήθηκαν σε μια τιμωρητική λογική. Αυτό είναι καλό να το έχουν κατά νου όσοι υποτιμούν τη σημασία των πλειοψηφιών που διαμορφώνονται στην Ευρώπη, σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά και τη σημασία των Ευρωεκλογών, για τις οποίες δυστυχώς, δεν γίνεται η πρέπουσα προσέγγιση. Θεωρώ απαραίτητο να επαναλάβω ότι, δεν είναι μόνο η Ελλάδα που πρέπει να αλλάξει, είναι και η Ευρώπη.
Η υποστήριξη της λιτότητας από την ΕΕ σε βάρος των μεταρρυθμίσεων, είχε μεγάλο κοινωνικό κόστος για τις χώρες που μπήκαν σε μηχανισμό στήριξης. Στην Ελλάδα, επειδή δεν είχαμε ισχυρές δημοκρατικές κοινωνικές δομές, με αποτέλεσμα το κοινωνικό κράτος να είναι ευάλωτο σε κρίσεις, οι συνέπειες ήταν ακόμα πιο σκληρές. Για τους νέους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης, τις γυναίκες, τις ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού, αλλά και τη μεσαία τάξη που αποδεκατίστηκε. Οι θυσίες που έγιναν είναι παρά πολλές και μεγάλες, για να πάνε χαμένες.  Κρίσιμο ζήτημα επίσης, είναι ότι, η απουσία ενός ελληνικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου που να στηρίζεται από τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς εταίρους, έδωσε τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους εταίρους μας, να επιβάλλουν μεταρρυθμίσεις, που σε πολλές περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονταν στις δικές μας πραγματικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.  Αυτό, είχε και μια αρνητική επίπτωση, που προκάλεσε δευτερογενείς αντιδράσεις. Σήμερα, οι πολίτες ακούνε για μεταρρυθμίσεις και το πρώτο που έρχεται στο μυαλό τους, είναι νέα μέτρα και νέα βάρη.  Και όμως, η χώρα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, που να εμπεδώνουν το αυτονόητο. Δηλαδή, μια Δημοκρατία λειτουργική και ουσιαστική. Και αυτό, δεν έχει κόστος. Όπως δεν είχε κόστος, αλλά αντιθέτως οφέλη για το δημόσιο ταμείο και για τον πολίτη, η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, η Διαύγεια, το Παρατηρητήριο Φαρμάκων, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, το Opengov στις επιλογές ανώτατων στελεχών στη δημόσια διοίκηση κ.λπ. Τώρα που οι μύθοι κατέπεσαν, είτε στις δικαστικές αίθουσες, είτε ένεκα της σκληρής πραγματικότητας με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι δήθεν αντιμνημονιακοί, για την ακρίβεια, οι πραγματικοί μνημονιακοί, δηλαδή, όσοι πραγματικά ευθύνονται για την κρίση, αλλά και όσοι έγιναν «καλοί και υπάκουοι μαθητές» στη συνέχεια, τώρα που όλο και περισσότερο έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα πραγματικά γεγονότα και δεδομένα, τώρα που οι αδιέξοδες προσδοκίες εξαϋλώθηκαν, ήρθε και πάλι η ώρα της πολιτικής και της υπεράσπισης της αυτονομίας της. Αυτός ο κύκλος του πόνου που βιώσαμε, ένεκα ασυλλόγιστων επιλογών μέρους του πολιτικού μας συστήματος, ήταν αχρείαστος, αλλά σίγουρα όμως, διδακτικός. Έχουμε πάλι μια ευκαιρία να αλλάξουμε τη χώρα, για εμάς και τα παιδιά μας. Να την οικοδομήσουμε σε γερά θεμέλια. Με νέα υλικά και νέες αντιλήψεις, νοοτροπίες, συμπεριφορές. Βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο, όπου οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν αδήριτη ανάγκη, για μια βιώσιμη πορεία, που να μας διασφαλίζει από μια νέα κρίση και μαζί, να βάζει τη χώρα σε μια ανταγωνιστική τροχιά στην παγκόσμια σκακιέρα. Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις δημοκρατικές και προοδευτικές, σε βάθος, τολμηρές, που να αντιμετωπίζουν τη ρίζα του ελληνικού προβλήματος και παράλληλα, να απαντούν στις μεγάλες σύγχρονες και σύνθετες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η παγκόσμια κοινότητα. Από την κλιματική αλλαγή, την ψηφιακή εποχή και τα ζητήματα της Δημοκρατίας, μέχρι την αλληλεξάρτηση της παγκόσμιας οικονομίας. Αν δεν αλλάξουμε εκ βάθρων το κράτος, συνεχίζοντας τις σοβαρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, όπως την ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού, αν δεν αλλάξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, το παραγωγικό μοντέλο, και βεβαίως, το πολιτικό σύστημα, αν δεν αλλάξουμε την παιδεία αντί να αποδομούμε εκσυγχρονιστικές αλλαγές, την υγεία φέρνοντας μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, αν δεν διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, αν δεν εμπεδωθεί κράτος δικαίου και κοινωνική δικαιοσύνη, θα ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να βουλιάξουμε και οι κρίσεις να επανέρχονται ως συστημικό φαινόμενο. Το ότι σήμερα βγαίνουμε από το πρόγραμμα προσαρμογής, είναι ένα βήμα. Βήμα μετέωρο, που μπορεί να αποδειχθεί άλμα στο κενό ή πορεία στο άγνωστο με βάρκα μια φρούδα ελπίδα. Όπως είχα πει στο Καστελόριζο, τελικός μας στόχος πρέπει να είναι να απελευθερώσουμε τον Ελληνισμό από επιτηρήσεις και κηδεμονίες. Αυτός ο στόχος αποτέλεσε ιστορική πρόκληση πολλών γενεών στη σύγχρονη Ελλάδα. Μην επαναπαυόμαστε όμως, οι κίνδυνοι συνεχίζουν να ελλοχεύουν. Αυτό το βήμα, δεν θα έχει συνέχεια, αν δεν υπάρξει αλλαγή πορείας. Αυτήν την ώρα, πρωτεύει, λαμβάνοντας υπόψη τα σκληρά μαθήματα από αυτήν την εθνική δοκιμασία, – Να προχωρήσουμε σε μια εθνική συνεννόηση, σε συγκεκριμένα βασικά ζητήματα, που θα μας επιτρέψουν να πορευτούμε με ασφάλεια στην επόμενη κρίσιμη φάση. Οι αγορές, που παραμένουν αρρύθμιστες, είναι αμείλικτες, δεν επιτρέπουν εξυπνακισμούς και πειραματισμούς. Δυστυχώς για την Ελλάδα, οι αγορές σήμερα έχουν πολύ υψηλότερο κόστος δανεισμού, από αυτό των προγραμμάτων. Επομένως, απαιτείται μεγάλη προσοχή – δεν έχουμε το δικαίωμα να παίζουμε με το μέλλον των παιδιών μας. – Να προωθήσουμε άμεσα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που απαιτούνται για να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη, που θα λειτουργεί με ισονομία, αξιοκρατία, διαφάνεια και λογοδοσία, μοναδικά αντίδοτα στο πελατειακό σύστημα. – Να αγωνιστούμε ενωμένοι για τη μείωση των αδικιών που δημιουργεί η υπερφορολόγηση και να επεξεργαστούμε μέτρα χαμηλού κόστους που θα βελτιώσουν άμεσα την καθημερινή ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Των νέων μας, αλλά και των ασθενέστερων συμπολιτών μας. – Να αξιολογήσουμε σωστά τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις, ώστε να ενδυναμώσουμε τη θέση μας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Και βεβαίως, – Να διαμορφώσουμε κλίμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης για τους επενδυτές. Έλληνες ή ξένους, με ένα σοβαρό, αποτελεσματικό και σταθερό σε βάθος χρόνου πλαίσιο ρυθμίσεων. Η φορολόγηση μπορεί να είναι κρίσιμη παράμετρος, αλλά πολλές φορές, αποδεικνύονται κρισιμότερα τα εμπόδια από τη γραφειοκρατία, την αναποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης, την απουσία σχεδίου με όλο το παράπλευρο κόστος και ανασφάλειας που δημιουργείται στον επενδυτή. Υπάρχει όμως, κάτι ακόμη. – Ο κίνδυνος να παγιδευτεί η Ελληνική κοινωνία σε ένα κλίμα μίσους και διχασμού, αποτέλεσμα μιας στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και μιας αντίληψης διαρκούς άρνησης απέναντι στο αυτονόητο αλλά και σε κάθε νέα ιδέα ή πρόταση. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να βιώσουμε και πάλι τις επιπτώσεις μιας πόλωσης δύο ιδιότυπων συντηρητικών πολιτικών επιλογών, που συγκρούονται στο όνομα και μόνον της νομής της εξουσίας. Όχι της αλλαγής της. Έχουμε χρέος να προασπιστούμε τη Δημοκρατία, την αυτονομία της πολιτικής, την ανθρώπινη αξία και τη σημασία της δημιουργίας και της συμμετοχής. Να μην επιτρέψουμε να εμπεδωθεί κλίμα καθολικής απαξίωσης, που σαν αποτέλεσμα έχει τη μιζέρια και την παραίτηση. Μέλημά μας πρέπει να είναι, η δημιουργία κλίματος εγρήγορσης και συλλογικής δράσης για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας. Ενός νέου πατριωτισμού, εξωστρεφούς και παρεμβατικού, στραμμένου προς το μέλλον, όχι φοβικού και με το βλέμμα στο παρελθόν. Όλα αυτά, θα μας επιτρέψουν να επαναδιαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας, από καλύτερη θέση και με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις. Με ισχυρότερο οπλοστάσιο, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. Βέβαια, θα αναρωτηθεί καλόπιστα κανείς, η δική σας παράταξη, δεν έκανε λάθη; Προφανώς και έκανε. Κατά τη γνώμη μου, το σημαντικότερο είναι, ότι και πριν και μετά τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ένα σημαντικό μέρος της Παράταξής μας, δεν στήριξε ίσως και δεν πίστεψε όσο θα έπρεπε στις αλλαγές που είχε ανάγκη η χώρα. Και ακόμη, ότι έτσι παρείχε άλλοθι στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, που και πραγματική ευθύνη έχουν και στάθηκαν πάντα απέναντι σε κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης των χρόνιων παθογενειών. Είναι μύθος ότι ο Ελληνικός λαός δεν θέλει ριζικές τομές και ότι ικανοποιείται από το πελατειακό σύστημα που αποτελεί βασικό συστατικό της φιλοσοφίας διακυβέρνησης τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όμηρος είναι, παρά θιασώτης αυτού του πελατειακού πολιτικού συστήματος. Αναζητά την ανατροπή του. Αναζητά τις πολιτικές δυνάμεις που θα εκφράζουν αυτή την ανατροπή θαρραλέα. Αυτό έχει αποδειχθεί σε διάφορες στιγμές της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, όπως και στις εκλογές του 2009, όπου οι πολίτες έδωσαν πρωτόγνωρη πλειοψηφία σε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και Αλλαγής. Η κρίση, λόγω των επιλογών της συντηρητικής πλειοψηφίας στην ΕΕ, αλλά και των πελατειακού χαρακτήρα αντιλήψεων και πρακτικών σημαντικού μέρους του πολιτικού μας συστήματος, δεν επέτρεψε να γίνει πράξη αυτό το όραμα. Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν την περίοδο 2009-11, δεν αρκούν. Και γιατί δεν προλάβαμε να τις ολοκληρώσουμε σε περιβάλλον λιτότητας και ακραίων αντιδράσεων και γιατί αρκετές από αυτές είτε ακυρώθηκαν είτε υπονομεύτηκαν. Πιστεύω ότι οι πολιτικοί πρέπει να είναι χρήσιμοι, όχι αρεστοί. Η αλήθεια είναι ότι, για την ένταξη μας σε μνημόνιο, η ευθύνη ανήκει στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή. Για την παράταση της παραμονής μας επί οκτώ χρόνια, η ευθύνη ανήκει στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου. Αν είχαν επιδείξει κατανόηση ή έστω ανοχή την πρώτη περίοδο της κρίσης, αντί να δηλητηριάζουν την Ελληνική κοινωνία με κηρύγματα μίσους, θα είχαμε προ πολλού βγει από το μνημόνιο, με πολύ πιο ήπια προσαρμογή, πιο μικρό κόστος και κυρίως, με μια άλλη Ελλάδα, ικανή να σταθεί στα δικά της πόδια, στις δικές της δυνάμεις. Ίσως ακόμα πιο σημαντικό, να είχαμε αποφύγει μια κουλτούρα μίσους και πόλωσης που αναπτύχθηκε μεταξύ των Ελλήνων. Γι’ αυτό και θεωρώ καθήκον μου να επιμείνω: Η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις αλλαγές για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες των καιρών και τις σύγχρονες προκλήσεις. Η δημοσιονομική προσαρμογή και τα πλεονάσματα, στηρίζονται σε πήλινα πόδια. Στην υπερφορολόγηση και σε ένα παραγωγικό μοντέλο που δεν ανταποκρίνεται όπως απαιτείται στις ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος, επηρεασμένο και αυτό από τις πελατειακές αντιλήψεις και πρακτικές, όπως οι θεσμοί και οι δομές. Χρειάζεται άμεσα, παραγωγή νέου υγιούς πλούτου, που θα προσφέρει βιώσιμες θέσεις εργασίας. Οι χώρες που θα αντέξουν και θα προχωρήσουν μπροστά με αξιώσεις, είναι εκείνες που έχουν λειτουργικούς δημοκρατικούς θεσμούς, ανταγωνιστική οικονομία και εμπεδωμένη κοινωνική συνοχή. Δεν είναι η ώρα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Το διακύβευμα είναι εθνικής σημασίας και η πορεία δημοκρατικής ανασύνταξης της χώρας, είναι μακρά και επίπονη. Με πείσμα και αποφασιστικότητα πρέπει να συνεχίσουμε. Είναι η ώρα της προοδευτικής Αλλαγής. Για να διαψεύσουμε το μύθο, να σπάσουμε τον αέναο κύκλο του Σίσυφου». thecaller.gr
*** Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο και… ΣΥΡΙΖΑϊκό! Το μισό ΠΑΣΟΚ παρών στον νέο ανασχηματισμό;… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Απίστευτο κι όμως… ΠΑΣΟΚικό. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι λένε συνεχώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καρικατούρα του παλαιού ΠΑΣΟΚ.  Η επιβεβαίωση όλων αυτών έρχεται σήμερα, με τον ανασχηματισμό που είναι σε εξέλιξη. Όπως μεταδίδει και ο ΣΚΑΪ, όλο το παλαιό ΠΑΣΟΚ θα είναι παρόν στη νέα κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά, ο Χρήστος Μαντάς, η Μαρίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιώργος Ραγκούσης είναι τα νέα πρόσωπα που περιμένουμε να δούμε. Δείτε το απόσπασμα, όπως το δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, τονίζοντας πως ”Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει”:













Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει !!!!! Τι ζούμε Θεεμου αυτοί που μας κατέστρεψαν τώρα θα μας...σώσουν @ellinikilisi @AdonisGeorgiadi @TheCallerGr @parapolitika

***  Νικόλαος Κασομούλης, ο Μακεδόνας ιστορικός της ελληνικής επαναστάσεως…

Ο Νικόλαος Κασομούλης γεννήθηκε στη Σιάτιστα της Κοζάνης το 1795. Ήταν γιος του εμπόρου και προεστού της περιοχής Κώστα Κασομούλη, ο οποίος σκοτώθηκε κατά…  τη διάρκεια της πολιορκίας της Νάουσας από τους Τούρκους τον Απρίλιο του 1822. Σε νεαρή ηλικία εγκαταστάθηκε στις Σέρρες για να επεκτείνει την οικογενειακή επιχείρηση. Εκεί μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία, μαζί με τα μεγαλύτερα αδέλφια του Γεώργιο, Δημήτριο και Ιωάννη. Με το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821, ο Νικόλαος Κασομούλης συμμετείχε στις επιχειρήσεις στον Όλυμπο και τη Χαλκιδική. Μετά την αποτυχία της Επανάστασης στη Μακεδονία, κατέβηκε και πολέμησε στη Ρούμελη και την Πελοπόννησο. Το 1826 βρέθηκε κλεισμένος στο Μεσολόγγι κατά τη μεγάλη πολιορκία. Έλαβε μέρος στην έξοδο και σώθηκε, όχι όμως και ο αδελφός του Δημήτριος. Στη συνέχεια, πολέμησε κοντά στον Καραϊσκάκη στην Αττική.  
Με τη δημιουργία του ελληνικού κράτους κατέλαβε διάφορα στρατιωτικά αξιώματα, τόσο επί Καποδίστρια, όσο και επί Όθωνα. Συμμετείχε στην καταστολή των εξεγέρσεων του 1836 στην Αιτωλοακαρνανία, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε ο αδερφός του Γεώργιος, που υπηρετούσε ως ανθυπολοχαγός. Για τις υπηρεσίες του αυτές εντάχθηκε στη Βασιλική Φάλαγγα (στρατιωτικό σώμα που ίδρυσε ο Όθωνας από αγωνιστές του ’21) και εξελίχθηκε μέχρι τον βαθμό του Συνταγματάρχη. Ο Κασομούλης, εκτός από τους αγώνες του κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του ’21, κατέλειπε και ιστορικό έργο. Τα χειρόγραφα απομνημονεύματά του με τον τίτλο «Ενθυμήματα στρατιωτικά της Επαναστάσεως των Ελλήνων 1821-1833», εκδόθηκαν το 1939 σε τρεις τόμους από τον ιστοριοδίφη και συγγραφέα Γιάννη Βλαχογιάννη (1867-1945). Το έργο αυτό είναι πολύτιμο, γιατί εκτός από τις διάφορες ιστορικές πληροφορίες που μας δίνει, μας περιγράφει πιστά και τα της πολιορκίας και της Εξόδου του Μεσολογγίου, καθώς και τους αγώνες και τον θάνατο του Καραϊσκάκη. Στο Ημερολόγιό του αναφέρεται διεξοδικά στην καταστολή των εξεγέρσεων του 1836. Σε μεγάλη ηλικία, ο Νικόλαος Κασομούλης εγκαταστάθηκε στη Στυλίδα, όπου πέθανε στις 20 Αυγούστου του 1872. sansimera.gr
***   ΚΑΙΓΕΤΑΙ η Ηλεία! Η πυροσβεστική σε όλα τα ΠΥΡΙΝΑ μέτωπα…

Δεκάδες πυροσβέστες και εναέρια μέσα έχουν ριχτεί στη μάχη για να ελέγξουν τα τουλάχιστον δύο πύρινα μέτωπα στην Ηλεία.
Ανάμεσα σε Γεράκι και Ανάληψη, στην Ηλεία, έσπευσαν τις 6 το απόγευμα 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 3 ελικόπτερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr καίγεται πευκόφυτη έκταση και αγροτοκαλλιέργειες.

σε δασική έκταση μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη, στην Ηλεία. Έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο και 3 Ε/Π.

Νωρίτερα, άλλη φωτιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή της Αμαλιάδας και δόθηκε εντολή εκκένωσης για το χωριό Δαφνιώτισσα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν 90 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής.
Οι φλόγες πλησίασαν σπίτια στη Δαφνιώτισσα και γι’ αυτό οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν προσωρινά.

σε δασική έκταση στη Δαφνιώτισσα στην Αμαλιάδα του νομού Ηλείας. Έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 1 Α/Φ και 1 Ε/Π.

newsit.gr
***   Απίστευτα πράγματα σε hot-spot στη Θεσσαλονίκη! ‘Εβαλαν ΦΩΤΙΑ σε κρεβάτια για να διαμαρτυρηθούν…

Νεαροί που διαμένουν στον ξενώνα της Δομής Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της κοινωνικής οργάνωσης υποστήριξης νέων ΑΡΣΙΣ,στην Πυλαία Θεσσαλονίκης…  έβαλαν φωτιά σε στρώματα κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε και σβήστηκε άμεσα.
Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, οι διαμαρτυρόμενοι προκάλεσαν φθορές σε εσωτερικούς χώρους και έπειτα από επέμβαση των αστυνομικών αρχών προσήχθησαν εννέα άτομα στο τμήμα ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη. Σύμφωνα με πηγές από το ΕΚΑΒ, δύο- τρεις ελαφρά τραυματίες έλαβαν την απαραίτητη φροντίδα από στελέχη του, που έσπευσαν στην περιοχή. skai.gr Σημείωση VoiceNews: Όσο το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να ανέχεται αυτή την ανομία, τόσο εικόνες σαν αυτή που περιγράφηκε παραπάνω και του βίντεο παρακάτω θα γίνονται καθημερινότητα στη χώρα μας:

***  Κωνσταντινούπολη, η βασίλισσα των Πόλεων… (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον 7ο αιώνα προ Χριστού ο Βύζας, οδηγώντας μία ομάδα Μεγαρέων αποίκων, ίδρυσε τη πόλη του Βυζαντίου.  Σύμφωνα με την παράδοση, ο Βύζας πριν ξεκινήσει το ταξίδι ζήτησε χρησμό από το μαντείο των Δελφών. Η Πυθία του είπε να κτίσει την αποικία του απέναντι από την πόλη των τυφλών. Ο Βύζας διέσχισε το Αιγαίο και πέρασε στην Προποντίδα, καταλήγοντας τελικά στο Βόσπορο. Στην ασιατική πλευρά των στενών επίσης Μεγαρείς είχαν μερικά χρόνια πριν ιδρύσει την Χαλκηδόνα.
Εξετάζοντας την περιοχή ο Βύζας διαπίστωσε πως η ευρωπαϊκή ακτή είχε πολύ πιο πλεονεκτική θέση και προσφερόταν για τη δημιουργία μιας νέας πόλης. Η Χαλκηδόνα λοιπόν ήταν η πόλη των τυφλών, που είχαν να διαλέξουν μεταξύ δύο τοποθεσιών και πήραν τη χειρότερη. Μάθετε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/qYTm1A1vEJk  .- 
***  Ο καιρός την Τρίτη! Αρκετή συννεφιά αλλά ζέστη σ’ όλη τη χώρα…

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 21-08-2018 από ΕΜΥ (emy.gr):
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ
ΟΜΒΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 KAI ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 34 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑNΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 32 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑNΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΝΟΤΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
*** Διαβάστε τη ΛΥΣΗ του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! Έτσι δεν θα ξαναέχουμε εκατόμβη νεκρών…

Έτσι δεν θα ξαναέχουμε εκατόμβη νεκρών…
Η τραγωδία στο Μάτι από τη φονική πυρκαγιά απέδειξε με τον πιο θλιβερό τρόπο την αποδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού. Πέραν τούτου, έκανε έκδηλη την ανάγκη άμεσης αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης του συστήματος ΠΡΟΛΗΨΗΣ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. Σε αυτά τα δύο σκέλη θα κινηθούν οι προτάσεις μας. Στο κομμάτι της πρόληψης: Είναι απαραίτητο οι αναδασώσεις να γίνονται με πλατύφυλλα δέντρα (φλαμουριές, λεύκες, φτελιές, κουτσουπιές, κερλεουτέριες, σοφόρες, ακακίες, μουριές, πλατανομουριές, κατάλπες, προύνους, μελίες, πασχαλιές και πολλά ακόμη…). Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κοινό κυπαρίσσι της Μεσογείου (Cupressus Sempervirens Var. Horizontalis), ύστερα από παρατηρήσεις σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ισπανία, παρέμεινε άκαυτο, όταν ήταν φυτεμένο σε πυκνούς σχηματισμούς (π.χ., πλατιές λωρίδες και συστάδες) και λειτούργησε ως προστατευτική ζώνη… Το φαινόμενο αποδίδεται στο γεγονός ότι το κυπαρίσσι τους θερινούς μήνες αποθηκεύει πολύ νερό στους ιστούς του και, μόλις προκληθούν φωτιά και υψηλές θερμοκρασίες, μεγάλες ποσότητες νερού από τα αποθέματα του φυτού εξατμίζονται στο άμεσο περιβάλλον, γεγονός το οποίο καθυστερεί ή και παρεμποδίζει την ανάφλεξη. Πρέπει, παράλληλα, όσα αυθαίρετα κτίσματα ή περιφράξεις εμποδίζουν την πρόσβαση στο νερό να γκρεμιστούν άμεσα, παρά το όποιο πολιτικό κόστος. Πέραν αυτών, πρέπει να δημιουργηθούν αντιπυρικά καταφύγια. Υπάρχουν ήδη σε ΗΠΑ και Αυστραλία – χώρες με θλιβερή παράδοση στις φονικές πυρκαγιές. Αφού σε αυτές τις χώρες χρησιμοποιούν καταφύγια, αποτελεσματικά, οφείλουμε να αντιγράψουμε το πετυχημένο μοντέλο τους.
Στο κομμάτι της αντιμετώπισης: Πρέπει να ιδρυθεί επιτέλους ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ – ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ στο πρότυπο των ΗΠΑ. Δυστυχώς, σε φυσικές καταστροφές, όσο οργανωμένος κι αν είναι ο μηχανισμός, ο χρόνος είναι ζωτικά ασφυκτικός. Αυτό σημαίνει πως απαιτείται αυτενέργεια του πολίτη. Μέσω τακτικών ασκήσεων υπό την επίβλεψη των αρμοδίων, οι πολίτες θα γνωρίζουν πού πρέπει να πάνε και ποιους θα οδηγήσουν. Οι ασκήσεις πρέπει να είναι συχνές και υποχρεωτικές. Ο πολίτης με γνώση θα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την καταστροφή την κρίσιμη στιγμή. Πρέπει να εξεταστούν ελληνικές πατέντες που αφορούν σε συστήματα δασοπυρόσβεσης. Αν όλα κριθούν ακατάλληλα, το Πολυτεχνείο να αναλάβει τη μελέτη και την κατασκευή τέτοιων συστημάτων. Τέλος, πρέπει, επιτέλους, η ελληνική Πολιτεία να εξετάσει τη διεθνή αγορά για την αγορά αεροσκαφών προς αντικατάσταση των γερασμένων Canadair. Φυσικά, θα συνυπολογιστούν οι παράγοντες που αφορούν στο οικονομικό κομμάτι και στην ιδιομορφία του ελληνικού εδάφους (χαράδρες και πλαγιές). Λύσεις υπάρχουν και σίγουρα μπορεί η Ελλάδα να βρει και να αγοράσει τα κατάλληλα για τις ανάγκες της αεροσκάφη. Όλα αυτά απαιτούν πολιτική βούληση και διακομματική συνεννόηση. Επιτέλους, ας το κάνουμε, για να μη θρηνήσουμε ξανά μια εκατόμβη νεκρών. του Κυριάκου Βελόπουλου Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο
***  Δείτε πως ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ οι Σκοπιανοί! Αυτά ακόμη υπάρχουν;…

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το ΑΠΕ-ΜΠΕ το 2014, εδώ και καιρό Σκοπιανοί έχουν δημιουργήσει κέρινα ομοιώματα του…  Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄, τα οποία έχουν τοποθετηθείστο νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων. Τα 2 αυτά είναι μεταξύ των 15 κέρινων ομοιωμάτων, μαζί με του Ιουστινιανού, του Περσέα και του Τσάρου Σαμουήλ. Μάλιστα στην είσοδο του μουσείου εκτίθεται αντίγραφο της μαρμάρινης σαρκοφάγου της Σιδώνας (γνωστή ως Σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου), η οποία φυλάσσεται σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο Κωνσταντινούπολης.
Να υποθέσουμε ότι όλα αυτά συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο μουσείο των Σκοπίων; Φυσικά, αφού η συμφωνία δεν περιλαμβάνει τίποτα γι’ αυτό, όπως και εκατοντάδες άλλες προκλήσεις των Σκοπιανών.
***  Λαβρόφ κατά ΗΠΑ: ”Θέλουν να ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ την επιστροφή Σύριων ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ στη χώρα”…

Η άρνηση των ΗΠΑ να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση της Συρίας σχεδιάστηκε για να εμποδίσει την επιστροφή των Σύριων…  προσφύγων στην πατρίδα τους δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ρώσος διπλωμάτης είπε ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται μόνο για την ανοικοδόμηση τμημάτων της Συρίας, όπου δραστηριοποιήθηκε η αντιπολίτευση του Σύριου Προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ.
Τη Δευτέρα, ο Λαβρόφ συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Λιβανέζο ομόλογό του Gebran Bassil. Ο Λιβανέζος Υπ.Εξ. δήλωσε μετά από συνομιλίες με τον Λαβρόφ πως δεν βλέπει κανένα λόγο για τους Σύριους πρόσφυγες να παραμείνουν στο έδαφός του. Μέρη της Συρίας είναι σταθερά και ειρηνικά, σύμφωνα με τον υπουργό του Λιβάνου.
***  Η ενοικίαση μέσω AirBnb «πονοκέφαλος» για τους ξενοδόχους 
Ανοίγει (καθυστερημένα) μέχρι το τέλος Αυγούστου η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα
 Ανοίγει (καθυστερημένα) μέχρι το τέλος Αυγούστου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις (βλέπετε κυρίως Airbnb), γεγονός που θα μας… συστήσει με ακριβή οικονομικά και στατιστικά στοιχεία μια «γνωστή – άγνωστη» τουριστική αγορά, που, παράλληλα, με την ολική επιστροφή στην αγορά της Μεσογείου ανταγωνιστικών προορισμών όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Μαρόκο και επικουρικά την παρατεταμένη επί μήνες καλοκαιρία στη Βόρεια Ευρώπη, συγκροτούν τις «συμπληγάδες» του φετινού (και από ό,τι φαίνεται και του μελλοντικού) ελληνικού τουρισμού.
 Μπορεί να μην ενδιαφέρουν τους περισσότερους οι χίλιες και μία δικαιολογίες ολόκληρης της πολιτικής και αυτοδιοικητικής πυραμίδας, που θα εφευρεθούν και θα εκφραστούν πολύ σύντομα ως απάντηση «για το τις πταίει» για την… πτώση του τουρισμού και του τουριστικού εισοδήματος, ενώ οι αριθμοί και πάλι θα ευημερούν… Είναι σίγουρο ότι για την… άνοδο όλοι διαγωνίστηκαν σε… προσπάθεια για την… λεόντεια «μερίδα ψήφου», αλλά σε λίγο θα δείχνουν με τον… αντίχειρα του χεριού τους προς όλες τις άλλες κατευθύνσεις, ενώ με τα άλλα τρία δάχτυλά τους θα… δείχνουν το εαυτό τους.
Δεν είναι του παρόντος, αλλά, συνοπτικά, δεν μπορούν να φταίνε μόνο «οι άλλοι» - ο ανταγωνισμός, αλλά πιθανότατα και η έλλειψη των κατάλληλων τουριστικών ιθυνόντων στην κατάλληλη θέση, δημοσίων και αυτοδιοικητικών τουριστικών υποδομών, τοπικών προγραμμάτων τουριστικής ανάπτυξης, οργανωμένων αυτοδιοικητικών τουριστικών γραφείων με δυνατότητα επιστημονικής ανάλυσης και προτάσεων επίλυσης τοπικών προβλημάτων, πιο συνειδητής τοπικής τουριστικής αγοράς, παροχής ποιοτικότερων τοπικών τουριστικών υπηρεσιών…
 Ενδιαφέρουσες είναι, όμως, σίγουρα, οι ακόμα και διϊστάμενες («εκ των διαφερόντων την μεγίστην αρμονίαν»)απόψεις – εκτιμήσεις των τουριστικών επιχειρηματιών (όχι μόνο των τοπικών) αναφορικά με τις τελευταίες – φετινές τουριστικές εξελίξεις:
-κάνουν πρώτα – πρώτα λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό» των βραχυχρόνιων μισθώσεων,
-διαφωνούν για την προτεραιότητα του λόγου μεταξύ «ανοίγματος του ανταγωνισμού» και «ζέστης στη Βόρεια Ευρώπη»,
-πάρα πολλοί αποδίδουν ευθύνες στην «ερασιτεχνική» αδυναμία της τοπικής αυτοδιοίκησης να υποστηρίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία,
-στην ασυδοσία του «φτωχο-υπερτουρισμού» που μπορεί να επιλύει επείγοντα πρόσκαιρα οικονομικά προβλήματα μεγάλης πληθυσμιακής μερίδας (Airbnb), αλλά «κρατάει έρημα» τα τουριστικά καταστήματα κυρίως εστίασης – αναψυχής, «γεμίζει μόνο τις παραλίες μέχρι την άμμο», δημιουργεί προβλήματα περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά, ασφάλειας (βλέπετε πρόσφατα ρεπορτάζ της εφημερίδας) με τη… βοήθεια της απουσίας των τοπικών αρχών. Αποτέλεσμα αυτών είναι να επιβαρύνεται σημαντικά και πολλές φορές καθοριστικά η φήμη του τόπου - τουριστικού προορισμού, να θολώνει το κάλλος του μοναδικού φυσικού και ανθρωπογενούς κτιστού περιβάλλοντος της νομαρχιακής περιοχής και να υποθηκεύει το μέλλον της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης.
 ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ…
Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα γίνει η καταγραφή των ακινήτων και των εισοδημάτων. Τα στοιχεία που θα καταχωρούνται στη «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» ανά βραχυχρόνια μίσθωση είναι μεταξύ άλλων:
- ο αριθμός εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής»,
- το συνολικό συμφωνηθέν μίσθωμα ή το συνολικό ποσό βάσει της πολιτικής ακύρωσης,
- η επωνυμία έκαστης ψηφιακής πλατφόρμας,
- τα στοιχεία του μισθωτή, η έναρξη και λήξη της μίσθωσης και
- ο τρόπος πληρωμής του μισθώματος.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
1. Τα εισοδήματα του Airbnb, κλπ, δηλώνονται στο έντυπο Ε2 του ανάλογου φορολογικού έτους, στους αντίστοιχους κωδικούς. Σε αυτούς τους κωδικούς δηλώνονται συγκεντρωτικά ανά ακίνητο όλα τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από τη βραχυχρόνια μίσθωση και υπεκμίσθωση ακινήτων μέσω ψηφιακών πλατφόρμων (Airbnb, Βooking, HomeAway κλπ).
2. Μόλις τα εισοδήματα δηλωθούν στο Ε2 μεταφέρονται στο έντυπο Ε1 της δήλωσης για να φορολογηθούν με συντελεστές:
• 15% για το εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ. Δηλαδή, αν ο φορολογούμενος έχει αποκτήσει εισόδημα 10.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 1.500 ευρώ.
• 35% για το εισόδημα από 12.001 ευρώ έως 35.000 και
• 45% για το εισόδημα από 35.001 ευρώ και πάνω.
Εάν παρέχονται και άλλες υπηρεσίες εκτός της παροχής κλινοσκεπασμάτων (π.χ. υπηρεσίες καθαρισμού, παροχή φαγητού κ.λπ.), τότε το εισόδημα λογίζεται ως εισόδημα από ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα και φορολογείται ως εξής:
• Για το εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής 22%
• Για το εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 30.000 εφαρμόζεται συντελεστής 29%
• Για το εισόδημα από 30.001 ευρώ έως 40.000 εφαρμόζεται συντελεστής 37% και
• Για το εισόδημα από 40.001 ευρώ και πάνω εφαρμόζεται συντελεστής 45%.
Φ.Π.Α.: Το εισόδημα που αποκτάται από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτου της οικονομίας διαμοιρασμού  απαλλάσσεται του Φ.Π.Α.
 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ…AIRBNB
Για πρώτη φορά οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού (Airbnb ή άλλες ) τέθηκαν με το άρθρο 111 του ν. 4446/2016 (πολυνομοσχέδιο). Πριν ακόμα, όμως, εφαρμοστεί στην πράξη, ψηφίστηκε ο ν. 4472/2017 (Χωρικός σχεδιασμός - Βιώσιμη ανάπτυξη και άλλες διατάξεις) που επέφερε σημαντικές τροποποιήσεις στο συγκεκριμένο άρθρο:
■ Η σημαντικότερη αφορά στον καθορισμό — με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης , Οικονομικών και Τουρισμού— των γεωγραφικών περιοχών όπου ισχύουν οι περιορισμοί για το όριο μίσθωσης των 90 ημερών στη βραχυχρόνια μίσθωση μέχρι 2 ακινήτων ανά Α.Φ.Μ., καθώς και στο εισοδηματικό όριο των 12.000 ακόμα και εάν έχουμε υπερβεί τις 90 ή 60 ημέρες μίσθωσης κατά το οικείο φορολογικό έτος. Μέχρι εκδόσεως της παραπάνω κοινής υπουργικής απόφασης δεν υπήρχε κανένας από τους παραπάνω περιορισμούς.
■ Επίσης, οριοθετείται η έννοια του διαχειριστή ακινήτου και πλέον είναι εφικτό να αναλάβει τη διαδικασία ανάρτησης του ακινήτου στις ψηφιακές πλατφόρμες με σκοπό τη βραχυχρόνια μίσθωση όχι μόνο φυσικό, άλλα και νομικό πρόσωπο ή κάθε άλλη νομική οντότητα.
■ Τέλος, απαλείφονται οι προϋποθέσεις που ίσχυαν για την ένταξη στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής και είχαν να κάνουν με το ελάχιστο εμβαδόν (9 τ.μ.) του ακινήτου, καθώς και της υποχρέωσης νομιμότητας του κτιρίου (Η απαλοιφή αυτής της τελευταίας προϋπόθεσης σχετικά με τη νομιμότητα του κτιρίου μπορεί να μη δημιουργεί πλέον εμπόδιο για την ένταξη στο μητρώο όμως πρέπει να απασχολεί τους διαχειριστές των ακινήτων διότι μπορεί να εγερθούν αξιώσεις νομικής φύσεως από τους μισθωτές, σε περίπτωση ενδεχόμενης ζημίας τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους).
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ 
1.Βραχυχρόνια μίσθωση ορίζεται η μίσθωση ακινήτου που συνάπτεται μέσω των ψηφιακών πλατφορμών για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, μικρότερη του έτους.
2.Διαχειριστής ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης ορίζεται το φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κάθε είδους νομική οντότητα, που αναλαμβάνει τη διαδικασία ανάρτησης ακινήτου στις ψηφιακές πλατφόρμες, με σκοπό τη βραχυχρόνια μίσθωση και γενικά μεριμνά για τη βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου. Διαχειριστής ακινήτου δύναται να είναι είτε κύριος του ακινήτου ή νομέας ή επικαρπωτής ή υπεκμισθωτής ή τρίτος.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 
1. Ο διαχειριστής ακινήτου θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» που τηρείται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε).
2. O αριθμός εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής υποχρεωτικά θα πρέπει να συνοδεύει την ανάρτηση του ακινήτου, σε εμφανές σημείο, στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε μέσο προβολής.
Η καταχώρηση στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής πραγματοποιείται ανά εκμισθούμενο ακίνητο.
ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 
1. Σε περίπτωση μη τήρησης των προϋποθέσεων επιβάλλεται αυτοτελές διοικητικό πρόστιμο ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ στους διαχειριστές ακινήτων.
Το πρόστιμο αποτελεί δημόσιο έσοδο, επιβάλλεται και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. από την Α.Α.Δ.Ε.
Από τη διαπίστωση της παράβασης ο διαχειριστής ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης υποχρεούται, εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες συμμόρφωσης.
Σε περίπτωση μη τήρησης εκ νέου των παραπάνω  προϋποθέσεων, εντός ενός έτους από την έκδοση της πράξης επιβολής του προστίμου, το πρόστιμο αυτό επιβάλλεται στο διπλάσιο και στην περίπτωση κάθε επόμενης ίδιας παράβασης, στο τετραπλάσιο του αρχικώς επιβληθέντος.
2. Σε περίπτωση μη υποβολής ή υποβολής ανακριβούς Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής επιβάλλεται στον διαχειριστή ακινήτου πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του μισθώματος, όπως αυτό εμφανίζεται στην ψηφιακή πλατφόρμα κατά την ημέρα που πραγματοποιείται ο έλεγχος.
3. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής επιβάλλεται αυτοτελές διοικητικό πρόστιμο ύψους εκατό (100) ευρώ.
4. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της ψηφιακής πλατφόρμας στο αίτημα της Α.Α.Δ.Ε., σχετικά με την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας είναι απαραίτητη για ταυτοποίηση των διαχειριστών ακινήτων καθώς και των ακινήτων που αναρτώνται σε αυτές , επιβάλλονται πρόστιμα των 250 ή 500 ευρώ, ανάλογα με το εάν υπάρχει υποχρέωση τήρησης απλοποιημένων ή πλήρων λογιστικών προτύπων.
Για την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν την βραχυχρόνια μίσθωση  μπορεί να διενεργούνται έλεγχοι και από μικτά συνεργεία ελέγχου που αποτελούνται από υπαλλήλους της Α.Α.Δ.Ε. και του Υπουργείου Τουρισμού. Επιπλέον, μπορεί να ζητείται η συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 
1. Ο κύριος του ακινήτου ή ο νομέας ή ο επικαρπωτής ή ο υπεκμισθωτής αυτού, εφόσον αναθέτει σε τρίτο τη διαχείριση του ακινήτου του με σκοπό τη βραχυχρόνια μίσθωση, έχει υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας στην οποία θα καταχωρήσει τα στοιχεία του διαχειριστή του ακινήτου.
Σε περίπτωση μη υποβολής αυτής, θεωρείται ο ίδιος διαχειριστής ακινήτου .
2. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας ακινήτου, όταν διαχειριστής του ακινήτου είναι ένας εκ των συνιδιοκτητών, οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες δεν υποχρεούνται στην υποβολή Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας.
3. Ο κύριος του ακινήτου ή ο νομέας ή ο επικαρπωτής ή ο υπεκμισθωτής, εφόσον εκμισθώνει ακίνητο με δικαίωμα υπεκμίσθωσης, εξακολουθεί να έχει την υποχρέωση υποβολής της Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας
4.  Στις περιπτώσεις που οι διαχειριστές ακινήτων διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ ), δεν υποχρεούνται να εγγραφούν στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, έχουν όμως την υποχρέωση να αναγράφουν, σε εμφανές σημείο, τον αριθμό του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ) κατά την ανάρτηση του ακινήτου στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε μέσο προβολής.
5. Ο διαχειριστής ακινήτου που δεν διαθέτει Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) υποχρεούται στην υποβολή Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής, σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί από την Α.Α.Δ.Ε. και δεν υποβάλλει Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας.
6.Στην ίδια υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής υπόκεινται και οι ιδιοκτήτες  ακινήτων, που φέρουν τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές των  τουριστικών  επιπλωμένων  επαύλεων, και οι οποίοι δύνανται να το εκμισθώνουν ενιαία και όχι τμηματικά, σε φυσικά πρόσωπα, χωρίς δικαίωμα περαιτέρω υπομίσθωσης, για περίοδο τουλάχιστον μίας εβδομάδας και όχι πέραν των τριών (3) μηνών συνολικό ανά έτος, απαγορευόμενης της διαδοχικής εκμίσθωσής του πέραν του τριμήνου του ίδιου έτους.
 Επιμέλεια Παναγιώτης Ξεροβάσιλας  Νομικός/Οικονομολόγος

*** Αθλητικά Νέα :

^^^ ΜΠΕΝΦΙΚΑ -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης 1-1  .-^ 1ος αγώνας 

*** Θετικό και νικηφόρο το πρώτο φιλικό τεστ της Καλαμάτας στη Σπάρτη  
Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό προετοιμασίας της Καλαμάτας καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Σπάρτης σε ματς που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο της Λακωνικής πρωτεύουσας την περασμένη Κυριακή 19 Αυγούστου.
Οι μελανόλευκοι είχαν καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο και πήραν τη νίκη χάρη σε γκολ του Λαθύρη στο 70’. Οι μελανόλευκοι είχαν και δυο δοκάρια με τους Ρόνι Κάρλος (56’) και Λαθύρη (72’.)
Ο Γιάννης Χριστόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε μαζί του, ενώ την αποστολή στην Σπάρτη δεν ακολούθησε τελικά ο Θανάσης Πινδώνης ο οποίος ήταν εμπύρετος τον πρωί της Κυριακής.
«Ήταν μια προπόνηση. Χρησιμοποιήσαμε τα παιδιά των Ακαδημιών αλλά και τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται υπό δοκιμή και αυτό που θέλαμε ήταν να δούμε τα πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Τα πόδια είναι βαριά αλλά έμεινα ικανοποιημένος από τη νοητική συγκέντρωση και την πειθαρχία», ήταν το σχόλιο του προπονητής της Καλαμάτας Γιάννη Χριστόπουλου για το ματς.
Η Καλαμάτα ξεκίνησε στην αρχική 11άδα με τους Κόκκαλη, Αντωνιάδη, Μπίζο, Βοσκόπουλο, Φουάση, Ζαχαρόπουλο, Κανανάι, Μαστραντωνάκη, Χόντζα, Κανελλόπουλο, Αθανασόπουλο.
Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι Κασωτάκης, Αλιατίδης, Τσόπελας, Ψάνης, Ρόνι Κάρλος, Λαθύρης, Μίνγκας, Ρουμελιώτης, Γκελγκέρια, Μάτα, Έντζο.
Ο Γιάννης Τσόπελας αποχώρησε λίγα λεπτά μετά την είσοδό του με ενοχλήσεις στον δικέφαλο και απομένει να διαπιστωθεί η κατάσταση του τραυματισμού του.

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  : 
~* ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/07/arfara-n.html .- 
~* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*  ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  03  Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~* 
 ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 04 Αυγούστου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html 

~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Κυριακή 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-  
~* ARFARA  NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018 . Εορτή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- 
~ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 07 Αυγούστου  2018* :  http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-  ~*~*ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ ,   Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018 . : 
http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/08-2018.html .-    
~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ   τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 09  Αυγούστου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news_9.html .- 
~*~* ARFARA NES  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 10  Αυγούστου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-nes.html .-  ~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 11 Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news-11-2018.html .- 
 ~ **ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 12 Αυγούστου 2018  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news_12.html .- 
~**ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news_12.html .-
~*ARFARA NEAS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .'  Τρίτη 14 Αυγούστου  2018 . :http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-neas.html .-  
 ~*~* ARFARA NWES ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη  15  Αυγούστου  2018 : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/areara-nwes-15-2018.html
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 16 Αυγούστου  2018  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- 
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Σάββατο 18 Αυγούστου 2018   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~* ~*  ARFARA  NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 20  Αυγούστου 2018 ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :   http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
 ~* ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- Τρίτη 21 Αυγούστου 2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/a-rfara-news.html .-
 ~*

~*
~**   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  https://twitter.com/stamos01  .-   
1. – Stamatios   Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,http://www.youtube.com/stamos01 ,   6427  video.  -    ΣταματηςΣκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas          stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμοςσκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4101  video-https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.445    βίντεο   .-  
https://twitter.com/stamos01  .-
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1   .-   Vlasis
~* ~ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΥΛΩΝΑΣ , Συναυλία Χρ. Νικολόπουλου στο Θέατρο Νότα Αρνάκουρου , Πύργος Μπάρμπα-Αλέκου  - Κ. Αρνάκουρου την Παρασκευή 17 -08-2018 , βραβεύσεις :                      1~*Πλατάνια ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Θέατρο Νότα Αρνάκουρου ΧΡ. Νικολόπουλος : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213641415683176/  .-                     2~*Πλατάνια Αυλώνα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 17-08-2018: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213641570847055/  .-                  3~*Απονομή πλακέτα στον Χρ. Νικολοπούλου Πλατάνια Παρασκευή 17-08-2018 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213643073524621/  .-  
  4~*Από συναυλία Χρ. Νικολόπουλου στα πλατάνια 17-08-2018 Ασπασία Στρατηγού και Στέλιος Διονυσίου....:  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213643077204713/  .-
5~*πλατάνια από συναυλία Χρ. Νικολόπουλου 17-08-2018 Στράτος Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού... : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213643289570022/  .-
6~*Συναυλία, Χρ. Νικολόπουλου στα πλατάνια 17-08-2018 Στέλιος Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού.. : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213643392412593/  .-
7~*Στέλιος Διονυσίου 17-08-2018 πλατάνια ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ μαζί με Στέλιο Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213644791127560/  .-
8~*Από συναυλία Χρ Νικολόπουλου στα πλατάνια 17-08-2018 Διονυσίου και Στρατηγού: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213644872329590/  .-
9~*Συναυλία Χρ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 17-08-2018 Στέλιος Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213644941931330/  .-
10 ~*Στέλιος Διονυσίου συναυλία πλατάνια 17-08-2018 Αυλώνα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού. : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213645059454268/  .-
11 ~*Πλατάνια ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Θέατρο Νότα Αρνάκουρου 17-08-2018 ενημέρωση για θέατρο: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213645351941580/  .-
12 ~*Θέατρο Αρνάκουρου στα Πλατάνια Αυλώνας Ν. Μεσσηνίας συναυλία Χρ. Νικολόπουλος και βραβεύσεις μαθητών Γυμνασίου Λυκείου 17-08-2018: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213645596947705/   .-
13 ~*Πλατάνια Αυλώνας  17-08-2018 βραβεύσεις στο θέατρο Αρνάκουρου 17-08-2018: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213645772072083/ .-
14 ~* Βύρων Πολύδωρας στα πλατάνια ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Θέατρο Νότα Αρνάκουρου 17-08-2018: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213646254284138/ .-
15 ~*Ελένη Αληφέρη στο θέατρο Αρνάκουρου στα πλατάνια ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Θέατρο Νότα Αρνάκουρου 17-08-2018 βραβεύσεις: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213646402447842/ .-
 16 ~*Ο Δήμαρχος Τριφυλίας ΄Κατσίβαλας …στα πλατάνια ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ Θέατρο Νότα Αρνάκουρου 17-08-2018 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213646625413416/ .-
17 ~* Λίγα λόγια για Θέατρο Νότα Αρνάκουρου 17-08-2018 ενημέρωση: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213648239253761/ .-
18 ~*Βράβευση Χρ. Νικολόπουλου στα Πλατάνια Ν. Μεσσηνίας 17-08-2018: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213648930431040/ .-
19~ Από συναυλία Χρ  Νικολόπουλου στα Πλατάνια Αυλώνας 17/08/2018:
https://youtu.be/GAZKI-AQ488 .-
20~ Πλατάνια Αυλώνα συναυλία 17/08/2018:                                                                                    https://youtu.be/iH8yjWuVUqw .-                                                  
21 ~Στα  Πλατάνια Αυλώνας συναυλία Χρ  Νικολόπουλου 17 /08/2018: https://youtu.be/E1ayep1QN7s .-
22 ~Συναυλία Πλατάνια Μεσσηνίας  Χρ  Νικολόπουλου 17/08/2018:  https://youtu.be/ylS_WWS9Y5o .-                                                           
23 ~Χρ   Νικολόπουλος συναυλία στα Πλατάνια Μεσσηνίας 17/08/2018: https://youtu.be/DFKVl32_8lo .-                                                                 
24~ Πλατάνια θέατρο Αρνάκουρου συναυλία 17/08/2018:                                                             https://youtu.be/aFCcwvDyDnY .-                      
25~Στέλιος Διονυσίου συναυλία Πλατάνια Μεσσηνίας 17/08/2018:
https://youtu.be/nSmunz4BDMw .-
26~ Διονυσίου Στέλιος στα Πλατάνια 17/08/2018:                                                                    https://youtu.be/2Dq8ev0xoJM .-
27-                                                                                                                                                
28.-                                                                                                                                               
29.-                                                                   
30.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου