ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 .
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !

~ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! με όμορφες , χαρούμενες και δημιουργικές διακοπές για τον καθένα μας !!!
~
 ~ 1 Ιουνίου: Εορτή του Αγίου Ιουστίνου, του Φιλοσόφου και Απολογητού
~  Τη μνήμη του Αγίου Ιουστίνου, του Φιλοσόφου και Απολογητού τιμά σήμερα, 1 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Ιουστίνος γεννήθηκε στη Φλαβία Νεάπολη της Παλαιστίνης το 100 μ.X. αι.
*  Οι γονείς του, Έλληνες ειδωλολάτρες (τον πατέρα του έλεγαν Πρίσκο Βάκχιο), φρόντισαν ώστε ο Ιουστίνος να λάβει εξαιρετική θεολογική αλλά και φιλοσοφική μόρφωση, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να δώσει απάντηση στα ερωτήματα που έθετε η ανήσυχη ψυχή του.
Ο Θεός βλέποντας την αγνότητα και την ειλικρινή πρόθεση των αναζητήσεών του, ανταποκρίθηκε θαυμαστά. και κάποια ημέρα πού ο Ιουστίνος βάδιζε κοντά στη θάλασσα, συνάντησε ένα γέροντα, ο οποίος ήταν βαθύτατα καταρτισμένος στις αλήθειες των Θείων Γραφών, ο οποίος μετά το διάλογο δίδαξε στον Άγιο τη χριστιανική διδασκαλία.
Όταν αυτοκράτορας ήταν ο Αντωνίνος Πίος, ο Ιουστίνος μετέβη στη Ρώμη, όπου παρέδωσε στον αυτοκράτορα απολογία, στην οποία εξέθετε τις βασικές διδασκαλίες του Χριστιανισμού και αναιρούσε όλες τις εναντίον των χριστιανών κατηγορίες και αποδείκνυε την πλάνη των ειδώλων, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα από την Αγία Γραφή. Δια την ενέργειά του αυτή, εκλήθη και Απολογητής.
Η χριστομίμητη όμως δράση του Ιουστίνου, ο οποίος δεν έπαυε να κηρύττει το λόγο του Θεού και να συγγράφει έργα απολογητικού και ποιμαντικού χαρακτήρα προκάλεσε τη μήνι των ειδωλολατρών.
Για το λόγο αυτό ο μέγας φιλόσοφος και ευσεβής χριστιανός συνελήφθη και αφού υπέστη διάφορα βασανιστήρια, αποκεφαλίστηκε το 165 μ.X. αναδεικνυόμενος όχι μόνο απολογητής της ορθόδοξης πίστης αλλά και αθλοφόρος μάρτυρας.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ.
Φιλοσοφίας ταίς ακτίσιν εκλάμπων, θεογνωσίας υποφήτης εδείχθης, σαφώς παραταξάμενος κατά των δυσμενών συ γαρ ωμολόγησας, αληθείας την γνώσιν, και Μαρτύρων σύσκηνος, δι’ αθλήσεως ώφθης, μεθ’ ων δυσώπει πάντοτε Χριστόν, ω Ιουστίνε, υπέρ των ψυχών ημών.
~ * Απολυτίκιο Αγ. Ιουστίνου - 1 ΙΟΥΝΙΟΥ: https://youtu.be/T2nnCEcNzS4 .-
 ~
*** Η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για την απόφαση του Οικ.Πατριαρχείου για την Εκκλησία των Σκοπίων
~  Με απόλυτα θετικό τρόπο υποδέχθηκε η κυβέρνηση τη χθεσινή απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την έναρξη των διαδικασιών για την επιστροφή στην κανονικότητα της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων με ονομασία που δε φέρει τον όρο «Μακεδονία».
* Το Φανάρι έκανε γνωστό πως θα εξτάσει το αίτημα του Ζόραν Ζάεφ και η Εκκλησία της χώρας θα φέρει το όνομα «Αρχιεπισκοπή Αχρίδων».
Η σχετική ανακοίνωση από το Φανάρι αναφέρει:
«Η Αγία και Ιερά Σύνοδος, συνελθούσα σήμερον υπό την προεδρίαν της Α.Θ.Παναγιότητος, εξήτασε το αίτημα της εν σχίσματι Εκκλησίας των Σκοπίων, υποστηριζόμενον και διά γράμματος του Πρωθυπουργού της FYROM Εξοχ. κ. Ζόραν Ζάεφ, περί αναλήψεως υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου της πρωτοβουλίας επαναφοράς της Εκκλησίας αυτής εις την κανονικότητα υπό το όνομα της Αρχιεπισκοπής Αχριδών, και απεφάσισε να επιληφθή αυτού και διενεργήση τα δέοντα υπό τους απαραβάτους όρους των ιστορικοκανονικών αρμοδιοτήτων και προνομίων του πρωτοθρόνου Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 30η Μαΐου 2018
Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου»
Αυτό ήταν αρκετό ώστε να φέρει θερμά χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου που χρησιμοποίησε την είδηση αυτή ώστε να απαντήσει στην αξιωματική αντιπολίτευση που κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις με τη γείτονα χώρα.
«Το μόνο που υπάρχει μέχρι στιγμής» όπως αναφέρει το Μαξίμου είναι «η απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να διενεργήσει τα δέοντα, προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ για απάλειψη του όρου «Μακεδονία» από την ονομασία της Εκκλησίας των βορείων γειτόνων μας. Επομένως, καλό είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης σε δύσκολα εθνικά θέματα και εν μέσω διαπραγματεύσεων να επιδεικνύουν την ελάχιστη σοβαρότητα».
Κι όλα αυτά ενώ η ονομασία των Σκοπίων θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, όπως φαίνεται από την πορεία των διαπραγματεύσεων των δύο χωρών…


***  Καθαρά νερά για κολύμβηση στην Καλαμάτα σύμφωνα με τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΚ 
Κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου η ΔΕΥΑΚ πραγματοποιεί ελέγχους στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς της (από την πίστα καρτ στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια).
Κατά τη μέτρηση του δευτέρου 15ημέρου του Μαΐου (ημερομηνία δειγματοληψίας 21/5/2018) διαπιστώθηκε από τα ευρήματα των αναλύσεων δειγμάτων, που ελήφθησαν από 15 σημεία, ότι τα νερά κολύμβησης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας είναι εξαιρετικής ποιότητας. Οι δε τιμές βρίσκονται πολύ κάτω από τα όρια.

*** Το ΤUNED CITY της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στην Αρχαία Μεσσήνη 
Με αισθήματα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης καλωσορίζει ο δήμαρχος Μεσσήνης το ΤUNED CITY της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στην Αρχαία Μεσσήνη από σήμερα έως την Κυριακή. Συγχαίρει δε τους διοργανωτές για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουν τη δράση τους στην Αρχαία Μεσσήνη. Από την πλευρά του, με μεγάλη χαρά ο Δήμος Μεσσήνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ιδρύματος και υποστήριξε με τα μέσα που διαθέτει, σε υλικό και ανθρώπινο δυναμικό, την ανωτέρω δράση.
Η δε είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη, ενώ όλες οι εκδηλώσεις (ομιλίες, παραστάσεις, παρουσιάσεις) θα είναι στα αγγλικά.
  Παρασκευή 1η Ιουνίου
Πρωινή ενότητα
10:00-13:30 στον αρχαιολογικό χώρο (Θέατρο – Αγορά)
Απογευματινή ενότητα
15:00-18:00 στον αρχαιολογικό χώρο (Θέατρο)
18:30-19:00 στο χωριό Αρχαία Μεσσήνη
Βραδινή ενότητα
20:00-21:00 στον αρχαιολογικό χώρο (Θέατρο)
  Σάββατο 2 Ιουνίου
Πρωινή ενότητα 10:00-13:00 στον αρχαιολογικό χώρο (Εκκλησιαστήριο - Αγορά)
Απογευματινή ενότητα 15:00-18:30 στον αρχαιολογικό χώρο (Εκκλησιαστήριο - Αγορά – Παλαίστρα)
Βραδινή ενότητα 20:00-21:15 στον αρχαιολογικό χώρο (Εκκλησιαστήριο)
  Κυριακή 3 Ιουνίου
Πρωινή ενότητα
10:00-13:30 στον αρχαιολογικό χώρο (Εκκλησιαστήριο –Ασκληπιείο -Στάδιο).
Απογευματινή ενότητα
14:30-17:45 στον αρχαιολογικό χώρο (Αγορά – Στάδιο - Παλαίστρα).
Βραδινή ενότητα
19:00-20:00 Όρος Ιθώμη ( Παλαιά Μονή Βουλκάνου). Η ανάβαση θα γίνει με τα πόδια και θα έχει διάρκεια περίπου 75’. Δε θα επιτρέπεται η άνοδος οχημάτων.

***  Π. Τατούλης προς Ελ. Αλειφέρη: «Μάζεψέ τα και πήγαινε στο ισόγειο» 
Επίσημα, με έγγραφο πλέον, η Περιφερειακή Αρχή ζητά από την τοπική αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη να εγκαταλείψει το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου και να μετακομίσει σε άλλο του… ισογείου ή του 3ου ορόφου!
Σύμφωνα με πληροφορίες, συντάχθηκε έγγραφο με εντολή πιθανότατα του ίδιου του περιφερειάρχη Π. Τατούλη και υπογραφή του διευθυντή Διοικητικού της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με το οποίο της ζητείται να μεριμνήσει για τη μεταφορά της σε γραφείο του ισογείου ή του 3ου ορόφου, καθώς υπάρχουν εντολές του περιφερειάρχη για εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το έγγραφο αυτό επικαλείται και δύο πρόσφατες αποφάσεις του κ. Τατούλη, που αφορούν στην αφαίρεση των αρμοδιοτήτων που ο ίδιος είχε παραχωρήσει στην κα Αλειφέρη και τον ορισμό του περιφερειακού συμβούλου Απ. Γκούνη ως εντεταλμένου συμβούλου για τα οικονομικά ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Σε όλα αυτά πιθανότατα προστίθεται και η απόφαση του περιφερειάρχη με την οποία πριν από λίγες ημέρες όρισε θεματική αντιπεριφερειάρχη την κα Αντωνία Μπούζα, στη θέση του παραιτηθέντος Περ. Μαντά. Προφανώς, λοιπόν, το γραφείο της κας Αλειφέρη έχει πολλούς «μνηστήρες», συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του περιφερειάρχη, για τις ημέρες που θα βρίσκεται στη Μεσσηνία, καθώς έχει υποσχεθεί πως θα ασχοληθεί προσωπικά με την Περιφερειακή Ενότητα και θα την επισκέπτεται συχνά.
Πάντως, με το θέμα των γραφείων, όπως θυμόμαστε και παλαιότερα, υπήρχε πρόβλημα, καθώς ο νόμος δικαιολογεί μόνιμο γραφείο στις Περιφερειακές Ενότητες για τους τοπικούς αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι από ίδρυση του θεσμού των αιρετών Περιφερειών κατέλαβαν τα γραφεία που διέθεταν μέχρι τότε οι αιρετοί νομάρχες που καταργήθηκαν. Οι δε θεματικοί αντιπεριφερειάρχες διαθέτουν γραφείο στην έδρα της Περιφέρειας και στις Περιφερειακές Ενότητες μπορεί να τους παραχωρηθεί έπειτα από αίτημα.
Θα μπορούσε, λοιπόν, κάλλιστα, ο απλός πολίτης να σχολιάσει ότι «όλα για την καρέκλα γίνονται». Β.Β.

***  Κοινωνικός Τουρισμός 2018- ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για το πρόγραμμα: Στη δημοσιότητα έχει δοθεί η απόφαση για το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών περιόδου 2018- 2019, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού που θα χορηγήσει ο ΟΑΕΔ (oaed.gr).
* Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, με επιδότηση διακοπών εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που ασφαλίζονται στον ΕΦΚΑ και καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές υπέρ της τέως Εργατικής Εστίας, ανέργων εγγεγραμμένων στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, και των οικογενειών τους, περιόδου 2018-2019 με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, εντάσσεται στα πλαίσια του κοινωνικού σκοπού του Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής, για την πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού συμπεριλαμβανομένης και της ψυχαγωγίας των τέκνων τους. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ
 

***  Δύο πορείες, δύο εικόνες στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Καλαμάτας 
Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν προχθές στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της 24άωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με την «κοινωνική συμμαχία» εργοδοτικών φορέων και επαγγελματικών επιμελητηρίων (ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, ΤΕΕ κ.ά.).
Ανόρεχτη και αναιμική από κόσμο ήταν η κεντρική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Αντίθετα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μαρτίου και στην οποία κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Παναγιώτης Κουφαλάκος και η Ντίνα Στραβάκου, είχε μαζικότερη παρουσία. Μετά τις ομιλίες εκπροσώπων σωματείων η εκδήλωση συνεχίστηκε με πορεία στους δρόμους της Καλαμάτας.
«Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!». Με αυτό το σύνθημα οι απεργοί από κλάδους δουλειάς με τη μαζική διαδήλωση απάντησαν στα «αναπτυξιακά σχέδια» κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλουν να στοιχίσουν τους εργαζόμενους πίσω από τους «εθνικούς στόχους» των μονοπωλίων.
Με το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ που φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, πήραν θέση απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, που εντείνουν την επίθεση με στόχο τη στήριξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας.Α.Π.

***  Συμμορφώνονται οι Μεσσήνιοι οδηγοί για χρήση ζώνης και μη χρήση κινητού κατά την οδήγηση
 
Συμμόρφωση με τον ΚΟΚ σε ό,τι αφορά τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ζώνη ασφαλείας δείχνουν οι Μεσσήνιοι οδηγοί, αφού αυτή τη φορά στους στοχευμένους ελέγχους της Τροχαίας η βεβαίωση για αυτές τις επικίνδυνες παραβάσεις κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες περιοχές.
Οι έλεγχοι εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.
  Τηλέφωνο και ζώνη
Την προηγούμενη βδομάδα, από 21 έως 27 Μαΐου, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις της χρήσης κινητού τηλεφώνου και της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
Στο πλαίσιο αυτό, από 758 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 9.381 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.826 παραβάσεις και συγκεκριμένα 748 για χρήση κινητού τηλεφώνου και 1.078 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής 168, του Ηρακλείου Κρήτης 85, των Σερρών 49, της Κορινθίας 34, της Θεσσαλονίκης 33 και της Ηλείας 33.
  Μεσσηνία
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, την προηγούμενη εβδομάδα συγκροτήθηκαν 6 συνεργεία και έγινε έλεγχος σε 48 οχήματα. Κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας βεβαίωσαν στη Μεσσηνία 5 παραβάσεις στη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και  8 παραβάσεις μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
Οι έλεγχοι, όπως τονίζεται από τις αστυνομικές υπηρεσίες, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Περικλής Μαντάς: «Λίγη ειλικρίνεια δε βλάπτει…»
 
Για να λέμε και την αλήθεια, όπως επικαλούνται μερικοί, τριάντα έξι και όχι δεκαέξι έργα εγκρίθηκαν - ψηφίστηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην προηγούμενη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Μεταξύ αυτών, ήταν η εκκλησία στο χωριό μιας συμβούλου, το γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό ενός άλλου συμβούλου, η πλατεία στο χωριό ενός πολιτικού φίλου μιας συμβούλου, η πλατεία στο χωριό ενός προέδρου που πέρσι το καλοκαίρι σύσσωμη η ηγεσία της Περιφέρειας συμμετείχε στο γλέντι για να ολοκληρωθεί η «συμφωνία», το γεφυρίδιο στο χωριό ενός άλλου «φίλου», το αρδευτικό δίκτυο στο χωριό που είχε μεσολαβήσει πρώην περιφερειακός σύμβουλος και άλλα πολλά.
Ακόμη, στις πιστώσεις που αφορούσαν στην αποκατάσταση ζημιών των υποδομών και ρεμάτων από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου του 2016, πάνω από τα μισά έργα που εντάχθηκαν αφορούν περιοχές που η κακοκαιρία πέρασε και δεν ακούμπησε....
Καμία αποκατάσταση σε ρέμα και κανένα έργο σε περιοχές που η κακοκαιρία άφησε πίσω της από συντρίμμια μέχρι και νεκρούς συμπατριώτες μας.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήμασταν «υποχρεωμένοι» να ακούμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το αφήγημα περί αντικειμενικής, αξιοκρατικής και δίχως μικροπολιτική επιλογής των προς ένταξη έργων.
Γνωρίζουμε όλοι ότι οι ανάγκες είναι πολλές και ιδιαίτερα στα χωριά. Αναγνωρίζουμε όλοι την αγωνία των ανθρώπων για τον τόπο τους. Όπως και το γεγονός ότι οι αυτοδιοικήσεις πρώτου και δεύτερου βαθμού οφείλουν να βοηθήσουν όσο και όπου μπορούν. Λίγη ειλικρίνεια, όμως, δε βλάπτει!
Περικλής Μαντάς
Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου

 Υ.Γ. Αυτά, επειδή μαθαίνω ότι ο κ. Τατούλης «αναρωτιέται» γιατί αποχώρησα από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την ψήφιση των θεμάτων της Μεσσηνίας...

*** Αύριο το Α’ Φεστιβάλ Γαστρονομίας στους Γαργαλιάνους
 
Το Α’ Φεστιβάλ Γαστρονομίας στους Γαργαλιάνους είναι γεγονός και διεξάγεται αύριο από τις 8.00 το βράδυ στο Πάρκο μπροστά από την Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, έπειτα από πρωτοβουλία και διοργάνωση της Ariston Hellas!
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος! Καλεσμένοι στο Φεστιβάλ είναι τα Ζυμαρικά «ΗΛΙΣ» με τον Θεόδωρο Γιανναρά, ο food blogger Παναγιώτης Παπανικολόπουλος – «Γαστροναύτης», οι σεφ Μιχάλης Αγγελόπουλος και Μιχάλης Σουρίλας και ο ιδιοκτήτης στο «Μανιάτικο Εργαστήρι», Ηλίας Γιαννακόπουλος.
Η βραδιά, μαζί με τις σπουδαίες συνταγές, θα συνοδεύεται από το κρασί του Γιάννη Παπανδρεόπουλου!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Μ. Χριστοδουλάκης από την Καλαμάτα: «Αυτόνομη η πορεία του Κινήματος Αλλαγής»
 
Με επιτυχία από πλευράς προσέλευσης πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου REX, η ανοιχτή συνέλευση του "Κινήματος Αλλαγής". Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας της Κ.Π.Ε., Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε δύο κεντρικά ζητήματα που απασχολούν την πολιτική σκηνή: Το πρώτο είναι με ποιον θα συνεργαστεί το "Κίνημα Αλλαγής" και το δεύτερο η επιλογή του Κινήματος για εκλογές "εδώ και τώρα".
Στο πρώτο, ο κ. Χριστοδουλάκης, θέλοντας να καταστήσει σαφή τη θέση του κόμματος, «απέρριψε» το «φλερτ» που δέχεται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Ν.Δ..
Κατά το γραμματέα του "Κινήματος Αλλαγής", ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τις συμμαχίες του με τον εθνικολαϊκισμό, ενώ χαρακτήρισε τη Ν.Δ. βαθιά συντηρητική δύναμη, δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς, του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων.
Βέβαια, σχολίασε ότι την οριστική απάντηση στο θέμα αυτό θα δώσουν οι πολίτες με την ψήφο τους όταν γίνουν οι εθνικές εκλογές. Σε περίπτωση που το ΚΙΝ.ΑΛ. βρεθεί στην τρίτη θέση, θα επιδιώξει να καλέσει τα άλλα δύο κόμματα σε μια προγραμματική συμφωνία.
Σχετικά με το αίτημα για εκλογές άμεσα, ανέδειξε την έλλειψη προοπτικής για τη μεταμνημονιακή περίοδο. Δεσμεύτηκε πως το Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάσει ένα σαφές προοδευτικό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
"Με βάση αυτό, θα ζητήσουμε από τους πολίτες καθοριστικό ρόλο για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη μέρα και θα επιδιώξουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης επί του συγκεκριμένου προγραμματικού πλαισίου" ανέφερε.
Πρόσθεσε, δε, ότι ο χρόνος της σημερινής κυβέρνησης έχει ουσιαστικά τελειώσει και, ως εκ τούτου, δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να δεσμεύσει τη χώρα με τις όποιες επιλογές κάνει για το 2019 και μετά. Α.Π.

***  Αλέξης Χαρίτσης: «Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα»
 
 
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, είχαν προχθές συνάντηση με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία, στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ 2018, συζητήθηκε η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας -πορεία που επιβεβαιώνεται και από τις προβλέψεις που δημοσιοποίησε χθες για τη χώρα μας ο Οργανισμός- καθώς και η δυνατότητα της Ελλάδας να ολοκληρώσει άμεσα και χωρίς νέες επιβαρύνσεις το πρόγραμμα στήριξης τον ερχόμενο Αύγουστο.
Από την πλευρά του, ο κ. Χαρίτσης συζήτησε με τον κ. Γκουρία την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες  για την επαναβιομηχάνιση της χώρας στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνουν η 4η βιομηχανική επανάσταση και η κλιματική αλλαγή, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομίας για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των startups, καθώς και τα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία για τη στοχευμένη χρηματοδότηση της οικονομίας.
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση  με τον Άνχελ Γκουρία, ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, ανέκτησε το κύρος και τη διεθνή της αξιοπιστία και συμμετέχει πλέον ισότιμα στις διεθνείς εξελίξεις.
Με τον κ. Γκουρία συζητήσαμε την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της χώρας και της οικονομίας. Συμφωνήσαμε πλήρως στους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτει η στρατηγική για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο την εργασία, αλλά και για την ανάγκη προωθημένων πολιτικών για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας και τη δικαιότερη κατανομή του πλούτου. Το επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε εντατικά για την εμβάθυνση και την περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση του αναπτυξιακού μας σχεδίου, αξιοποιώντας και την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ».
Οι δύο Έλληνες υπουργοί συμφώνησαν με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ να αναλάβει ο Οργανισμός συμβουλευτικό ρόλο τόσο στη νέα Στρατηγική Ανάπτυξης της Ελλάδας όσο και στην Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική της χώρας.

***  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!Φορτηγό του τουρκικού στρατού «λιώνει» γυναίκα

Το βίντεο έχει δημοσιευθεί αυτή την εβδομάδα, όπου φαίνεται ένα φορτηγό των τουρκικών δυνάμεων να ξεκινά από ακινησία και να λιώνει στην κυριολεξία μια διερχόμενη γυναίκα κουρδικής καταγωγής. Το χειρότερο ότι παριστάμενος αστυνομικός προσπαθεί να σταματήσει τον οδηγό αλλά αυτός απομακρύνεται με ταχύτητα σα να μην τρέχει τίποτα…Το βαρύ όχημα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που μάχονται κατά των Κούρδων ανταρτών του PKK στην νοτιοανατολική Τουρκία κονιορτοποίησε κυριολεκτικά την άτυχη 85χρονη γυναίκα. Το φρικιαστικό γεγονός έλαβε χώρα στην περιοχή Lice, η οποία βρίσκεται στην επαρχία του Diyarbakir, περιοχή με κατά πλειοψηφία κουρδικό πληθυσμό.
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας πολύ πρόσφατα φαίνεται να έχει καταγραφεί προ περίπου ενός έτους, στις 14 Ιουνίου του 2017, όταν η Pakize Hazar με τη βοήθεια ενός μπαστουνιού περπατούσε με κόπο προς το ταχυδρομείο της γειτονιάς της προκειμένου να λάβει τη σύνταξή της, ωστόσο την ώρα που πέρναγε από τον δρόμο χωρίς καθόλου κίνηση, έκανε το «λάθος» να περάσει μπροστά από ένα ακινητοποιημένο φορτηγό των τουρκικών δυνάμεων. Αυτό τότε ξαφνικά ξεκίνησε, συμπαρασύροντας την άτυχη 85χρονη κάτω από τις μεγάλες του ρόδες, κι αυτό παρά τα ουρλιαχτά και τις προειδοποιήσεις ενός παριστάμενου αστυνομικού.
Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:
~*GRAPHIC: Turkish police runover 85-year-old Kurdish woman in Diyarbakir : https://youtu.be/Ll78VhkFjZM  .-
~  Αργότερα, συγγενείς της άτυχης ηλικωμένης προσπαθούσαν να μαζέψουν τα κομμάτια της από το δρόμο ενώ οι Τούρκοι αστυνομικοί κοιτούσαν με έκδηλη παθητικότητα.
~  Το ειδησεογραφικό δίκτυο Dogan ανέφερε πως οι δικηγόροι οι οποίοι εκπροσωπούν την οικογένεια της υπερήλικης Hazar παρουσίασαν το εν λόγω βίντεο που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας CCTV στις δικαστικές αρχές, οι οποίες διερευνούν το συμβάν, ως απόδειξη της «εσκεμμένης δολοφονίας της», όπως την χαρακτήρισαν, από τον οδηγό του οχήματος των δυνάμεων ασφαλείας.
Εντούτοις, σύμφωνα με την αρχική αναφορά της πανταχού παρούσας στο τουρκικό Κουρδιστάν Στρατοχωροφυλακής οι ευθύνες βαραίνουν το θύμα!
Το πολιτικό ιατροδικαστικό τμήμα της Άγκυρας όμως συμπέρανε πως ο αρχιλοχίας S.K. ο οποίος οδηγούσε το θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα ήταν «εκατό τοις εκατό» υπεύθυνος για τον τραγικό θάνατο της γυναίκας, διότι εκείνη βρισκόταν μέσα στο οπτικό του πεδίο.
Ο S. K. πρότι συνελήφθη, εντούτοι αφέθη ελεύθερος μετά από την ανάκριση στην οποία υπεβλήθη.
Σε κάθε περίπτωση όμως, οι κατήγοροι της περιοχής Lice απαιτούν όπως αποδοθεί ποινή φυλάκισης στον δράστη από δύο εώς και έξι χρόνια για φόνο εξ αμελείας σε τρέχουσα δίκη.
Οι βουλευτές του φιλο-κουρδικού κόμματος της αντιπολίτευσης HDP καταδίκασαν τη δολοφονία και ορκίστηκαν πως θα πράξουν τα αδύνατα-δυνατά για απόδωση δικαιοσύνης.
Εξάλλου, η οργάνωση Diyarbakir Bar Association ανέφερε σε ανακοίνωσή της «Το γεγονός πως ένα τόσο σοβαρό περιστατικό συνέβη σε ένα δρόμο χωρίς καθόλου κίνηση είναι ενδεικτικό της απαράδεκτης συμπεριφοράς του στρατιωτικού που οδηγούσε το όχημα».
Μια αναφορά της μη κυβερνητικής οργάνωσης Human Rights Association στην Τουρκία το 2017 έχει καταγράψει εικοσιτρείς θανάτους πολιτών από αστυνομικά ή στρατιωτικά οχήματα και μια άλλη αναφορά του έτους 2016 κάνει λόγο για έξι θανάτους πολιτών από πυροβολισμό επί κουρδικού εδάφους.
Βάσει νόμου εγκεκριμένου από τον ίδιο τον Recep Tayyip Erdogan, οι στρατιώτες οι οποίοοι μάχονται κατά των Κούρδων ανταρτών του PKK, απολαμβάνουν ασυλίας από τη δικαιοσύνη ακόμη και αν κατηγορηθούν για σοβαρότατες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με εξαίρεση, σπανίως βέβαια, που οι Αρχές κρίνουν υπέρ του αντιθέτου.
Newsit.com.cy

***  ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ να νοικιάσει σε ΜΚΟ! Βρήκε το μπελά του… (ΒΙΝΤΕΟ)
Έκανε το λάθος να νοικιάσει χώρο σε ΜΚΟ στη Λέσβο και τώρα έχει βρει τον μπελά του.
Όπως διαβάζουμε στο LesvosNews: Ένας ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων στη Λέσβο έκανε το λάθος να ενοικιάσει ένα χώρο σε ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στη Μυτιλήνη βοηθώντας τους μετανάστες.
Τα μέλη της ΜΚΟ μόλις ξέσπασαν τα επεισόδια στο ΚΥΤ Μόριας εναντίον Κούρδων μεταναστών, με τη συμπαράσταση της αστυνομίας συγκέντρωσε στον εν λόγω χώρο 600 περίπου μετανάστες.
Ο ιδιοκτήτης του ενοικιαζόμενου χώρου μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, ζήτησε από τους υπεύθυνους της ΜΚΟ να εκκενώσουν το χώρο του, αφού έτσι κι αλλιώς είχε λήξει και το μισθωτήριο συμφωνητικό.
~ Όμως οι επικεφαλής της ΜΚΟ αρνήθηκαν και να εγκαταλείψουν το χώρο αλλά και να φύγουν από εκεί οι μετανάστες.
Αντίθετα οργάνωσαν μία νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών, όπου έστησαν σκηνές, μαγειρεύουν και λειτουργώντας σαν Κράτος εν Κράτει αγνοούν κάθε αρχή ασφαλείας και δεν υπολογίζουν κανέναν.
Σε απόγνωση ο ιδιοκτήτης ζητά βοήθεια από το Κράτος, την Αστυνομία και την Εισαγγελία Μυτιλήνης, χωρίς όπως καταγγέλλει ο ίδιος στο Lesvosnews.gr να ανταποκρίνεται κανείς.
Σαφώς και οι άνθρωποι που βρήκαν καταφύγιο εκεί πρέπει να προστατευθούν.
Αυτό είναι θέμα της πολιτείας, η οποία πρέπει να βρει άμεσα λύση, αφού ανάμεσα στους εκεί φιλοξενούμενους μετανάστες βρίσκονται και αρκετά γυναικόπαιδα.
~* mko larsou : https://youtu.be/bATIPJZDJd0 .-

***  Στη Γαλλία Άνδρας της γαλλικής αστυνομίας εμφανίστηκε με το μήνυμα «Μολών Λαβέ» στη στολή!Τιμούν την Ελλάδα…Εμείς;..
~ Άνδρας της γαλλικής αστυνομίας εμφανίστηκε με το μήνυμα «Μολών Λαβέ» στη στολή του προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.
Συγκεκριμένα ο άνδρας ο οποίος ανήκει στην ειδική ομάδα της Γαλλικής αστυνομίας CRS (ειδικές δυνάμεις), εικονίζεται να φορά στη στολή του το σύμβολο της NRA και το μήνυμα «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» το οποίο τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα συνδέεται με την άκρα δεξιά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σημειώνεται πως με βάση τόσο το γαλλικό δίκαιο όσο και με το καταστατικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας της Γαλλίας είναι παράνομη ενέργεια η αναγραφή μηνύματος ή συμβόλου που συνδέεται με πολιτική ή οικονομική κίνηση στην στολή του σώματος.
~ Για την ιστορία, ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας διέταξε ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό με τα γαλλικά μέσα πάντως να σημειώνουν πως για αρχή προβλέπεται απλή επίπληξη προς το μέλος των ειδικών δυνάμεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως το «Μολών Λαβέ» το οποίο οι Σπαρτιάτες αντέταξαν στις Περσικές αξιώσεις για «Γη και ύδωρ» αποτελεί το «motto» της NRA (National Riffle Association) η οποία έχει μάλιστα παραγγείλει και κατασκευάσει όπλο στο οποίο είναι χαραγμένη στη βάση της κάνης η αρχαία ελληνική φράση. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η φράση εμφανίζεται όλο και συχνότερα σε προϊόντα και φαίνεται πως γίνεται το επόμενο μεγάλο παγκόσμιο trend.    Πηγή: skai

***  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ!«…για το συμφέρον της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης…»
Τη στήριξη στις συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα για την ονομασία της πΓΔΜ εκφράζουν για μια ακόμα φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες με νέα ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η επίλυση του Μακεδονικού θα συμβάλει στην ευρωατλαντική ολοκλήρωση, αλλά και την εμπέδωση της ευημερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή τονίζεται στην ανακοίνωση.
* «Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις εν εξελίξει συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και την επίλυση αυτής της μακροχρόνιας διαφωνίας. Ελπίζουμε ότι οι ηγέτες της πΓΔΜ και της Ελλάδας θα βρουν αμοιβαία αποδεκτή λύση στη διαφωνία του ονοματολογικού για το συμφέρον της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, της οικονομικής ευημερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή» σημείωσε αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της σκοπιανής υπηρεσίας της «Φωνής της Αμερικής». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΑΓΡΙΕΥΕΙ’ η ΑΦΡΙΚΗ και μας ‘στέλνει’ τον πρώτο, μίνι ΚΑΥΣΩΝΑ του Καλοκαιριού!Δείτε πότε στο βίντεο
Η Αφρική αρχίζει να… βράζει και πλέον οι πολύ θερμές αέριες μάζες, καθώς μπήκαμε στο καλοκαίρι, φτάνουν στη χώρα μας.
*  Μια πρώτη γεύση ανόδου της θερμοκρασίας θα πάρουμε την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς την Τρίτη και την Τετάρτη ο υδράργυρος θα χτυπήσει… κόκκινο, φτάνοντας σε πολλές περιοχές της χώρας τους 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς.
~*  ΕΡΤ3 - ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 31/05/2018, με τον Σάκη Αρναούτογλου : https://youtu.be/L5JNkcAxOB0  .-

***  ΣΧΕΔΙΟ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Σκοπός να γλιτώσουν τις μειώσεις 700.000 συνταξιούχοι
Επανυπολογισμός συντάξεων, αλλά μόνο για όσους παίρνουν από ένα ποσό και πάνω – Πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους – Ποιοι έχουν ελπίδες να γλιτώσουν από τις περικοπές με το σχέδιο της κυβέρνησης – Τι θα γίνει με τη 13η σύνταξη που υπόσχεται το Μαξίμου
Οι συντάξεις θα μειωθούν και αυτό είναι δεδομένο. Η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι μόνο με τον επανυπολογισμό θα μπορέσει να τα βρει με τους δανειστές ωστόσο το πολιτικό κόστος είναι τεράστιο και έτσι αναζητά τρόπους η μείωση να περιοριστεί σε συνταξιούχους που λαμβάνουν από ένα ποσό και πάνω, έτσι ώστε να περιοριστούν και οι αντιδράσεις.
Η ανατροπή που σχεδιάζει ωστόσο η κυβέρνηση πρέπει να περάσει από την κρησάρα των δανειστών. Πρέπει δηλαδή να πάρει την έγκριση της τρόικας πριν εφαρμοστεί.
Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με διαρροές, προβλέπει επανυπολογισμό μόνο στο ποσό που αφορά στις κύριες συντάξεις. Αν και δεν διευκρινίζεται επακριβώς τι σημαίνει αυτό, διαρρέεται ότι με τον τρόπο θα γλιτώσουν τις μειώσεις περίπου 700.000 συνταξιούχοι.
Ουσιαστικά, όπως διαρρέεται, δεν θα υποστούν τις μειώσεις που έρχονται τον Δεκέμβριο του 2018 όσοι συνταξιούχοι παίρνουν ποσά ως 800 ευρώ τον μήνα. Με τον τρόπο αυτό για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση θα μπορέσει με το αφήγημα της προστασίας των πλέον αδύναμων να περάσει πιο εύκολα τις περικοπές.
Προς το παρόν και όσο τα παραπάνω δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών οι συνταξιούχοι θα πρέπει να θεωρούν ως δεδομένο ότι θα υποστούν τις περικοπές που έχουν αποφασιστεί, θα έχουν δηλαδή απώλειες μιας ως και τρεις συντάξεις τον χρόνο σε σχέση με τα σημερινά ποσά.
Αυτό που φαίνεται ως πιο πιθανό είναι τελικά η κυβέρνηση να καταφέρει να δώσει ένα ποσό στα τέλη του χρόνου στους συνταξιούχους, όπως έγινε και το 2016, το οποίο ήδη μέσω διαρροών έχει ονομάσει 13η σύνταξη, αν και θα είναι απλά ένα εφάπαξ βοήθημα και όχι επαναφορά της 13ης σύνταξης.  newsit

*** Ο ‘Πορθητής’ του Ερντογάν! Συναγερμός κι Εγρήγορση στην Ελλάδα
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και γαμπρός του Ερντογάν Μπ. Αλμπαϊράκ έκανε χθες δηλώσεις, “κουνώντας” μαντήλι στο γεωτρύπανο FATIH (Πορθητής). Είπε ότι “θα ΄ρθει η μέρα που θα κάνουμε έρευνες στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο”…
Από την ώρα που έγιναν οι δηλώσεις έχει υπάρξει μια δικαιολογημένη ως ένα σημείο ανησυχία για τις προθέσεις των Τούρκων. Οι οποίες όπως η ιστορία μας έχει διδάξει δεν είναι ποτέ αγαθές. Άλλο η ανησυχία όμως κι άλλο ο πανικός. Δεν είναι χρήσιμο να εκπέμπουμε πανικό επειδή το γεωτρύπανο του Ερντογάν έλυσε κάβους…
Μέχρι τις εκλογές της 24ης Ιουνίου ο Ερντογάν πολύ δύσκολα θα αποφασίσει να ρισκάρει μια κρίση στο Αιγαίο. Ακόμη και μετά απ΄ αυτές κι αν όλα πάνε όπως τα υπολογίζει, δεν θα ΄ναι απλό γι΄ αυτόν να προκαλέσει. Έχει πολύ μεγάλα και σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει, όπως για παράδειγμα να ανακοινώσει σειρά σκληρών οικονομικών μέτρων μήπως και “γυρίσει το παιχνίδι”.
*  Συνεπώς ο Πορθητής καλό είναι να μας προβληματίζει αλλά όχι να μας πανικοβάλει.Προς το παρόν κάνει κι αυτός “ψυχολογικές επιχειρήσεις”.
militaire

***  O TΣΙΠΡΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΖΑΕΦ!»Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα» για να δώσουμε όνομα
Ενώ παραμένει στο τραπέζι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» – Από την Αθήνα επιμένουν ότι το βέτο του προέδρου της ΠΓΔΜ δεν μπορεί να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στα βράχια
Κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα επιμένουν ότι το βέτο του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ δεν μπορεί να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στα βράχια. Ειδικότερα, μετά και από τη συνάντηση για ενημέρωση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, δήλωσε ότι παραμένει αντίθετος στη χρήση μιας νέας ονομασίας «έναντι όλων». Στην πραγματικότητα, όμως, η αντίθεση του Ιβανόφ και όχι μόνο αποτελεί τον πολιτικό Ρουβίκωνα που καλείται να διαβεί ο Ζόραν Ζάεφ. Μόνο έτσι θα μπορέσει να δώσει και επισήμως τα χέρια, αποδεχόμενος το erga omnes και την συνταγματική αναθεώρηση που περιμένει η Αθήνα.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ βρίσκεται σε μία παράλληλη εσωτερική διαπραγμάτευση. Έχοντας επίγνωση της εύθραυστης κατάστασης στα Σκόπια, έχει ζητήσει και εξασφαλίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προβεί σε δηλώσεις που θα τον φέρουν σε δυσμενέστερη θέση από αυτήν που ήδη βρίσκεται.
Αν, και μόνο αν κερδίσει την εσωτερική μάχη, μπορεί να βγει “λευκός καπνός”, να υπογραφεί το Διεθνές Σύμφωνο για την αλλαγή του ονόματος στις Πρέσπες, το οποίο θα συνοδευθεί και από δημόσια δήλωση στον ΟΗΕ. Στη συνέχεια θα εγκριθεί από την Βουλή της ΠΓΔΜ και μόνο τότε η Ελλάδα θα ανάψει το πράσινο φως για να δοθεί στη γειτονική χώρα ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και θα δεσμευθεί πως θα συναινέσει στην ένταξη στο ΝΑΤΟ όταν θα έχει εγκριθεί η συμφωνία και στο δημοψήφισμα, το οποίο προγραμματίζεται για Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.
~  Στο τραπέζι πάντως παραμένει ως φαβορί το σλαβικό όνομα Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία), αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Ζάεφ το έδωσε στη δημοσιότητα με στόχο να το κάψει και να προωθήσει άλλο. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αλλά και από την ενημέρωση που έκανε ο Νίκος Κοτζιάς στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, δεν ετέθη ζήτημα αλλαγής του ονόματος της γλώσσας και της εθνότητας. Με άλλα λόγια θα συνεχίσουν να ονομάζονται «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους «μακεδονική».
Το ένα βήμα μπρος δύο βήματα πίσω των Σκοπιανών συνέβη και στο ζήτημα της Εκκλησίας. Πριν ακόμα καταλαγιάσει ο αντίκτυπος της είδησης ότι η «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» έστειλε επιστολή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ζητώντας την επαναφορά της σε εκκλησιαστική κανονικότητα υπό το παραδοσιακό όνομά της «Αρχιεπισκοπή Αχρίδας και Πρώτης Ιουστινιανής» διαψεύδεται από τα Μίντια των Σκοπίων.
Οι αντιδράσεις ανάγκασαν τον Ζάεφ να δώσει στην δημοσιότητα την επιστολή του προς τον Πατριάρχη και να αρνηθεί ότι αφαίρεσε τον όρο «Μακεδονία» από την τοπική Εκκλησία. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μίλε Μποσνιακόφσκι «ο Πρωθυπουργός Ζάεφ έστειλε μια αναφορά για την επίλυση του μακρόχρονου εκκλησιαστικού ζητήματος. Στην αναφορά, που στάλθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, δεν ζητήθηκε να διαγραφεί η λέξη «Μακεδονία»».
Όπως μεταδίδουν, εξάλλου, Μίντια των Σκοπίων, στους κόλπους της σχισματικής Εκκλησίας ξέσπασε εμφύλιος. Τρεις επίσκοποι ζητούν συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και ψηφοφορία γι’ αυτή την απόφαση, που έγινε σε συντονισμό, όπως λένε, από τον επικεφαλής επίσκοπο Στέφανο, πρόσωπο κοντά στον πρωθυπουργό Ζάεφ. Η αρχική εντύπωση πάντως ήταν ότι πρόκειται για κίνηση υψηλής πολιτικής και σημειολογικής αξίας προς την κατεύθυνση της επίτευξης λύσης.
Ακόμα και αυτό, όμως, παραμένει δευτερεύον μπροστά στην αναμονή της κρίσιμης τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο πρωθυπουργών. Όσο γράφονται οι γραμμές αυτές δεν έχει πραγματοποιηθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι διμερείς διαπραγματεύσεις έχουν παύσει. Όπως εκτιμάται, εάν ο Ζάεφ θεωρήσει πως μπορεί να κάνει το βήμα, τότε το τηλεφώνημα θα γίνει και αν όλα πάνε καλά, δεν αποκλείεται να προγραμματιστεί συνάντηση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. protothema

***  O ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην COSCO!Mιλά για Γαλέρες… Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ τι λέει;..
Για πρακτικές που υπονομεύουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κόμματος.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο λιμάνι του Πειραιά αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθώς εδώ και οκτώ χρόνια η COSCO και η θυγατρική της, Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. (ΣΕΠ) λειτουργούν τις εγκαταστάσεις τους αποκλειστικά μέσω εργολαβικών εταιρειών και με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιούν τα κέρδη τους, ενώ παράλληλα κρύβονται από τις ευθύνες τους σαν πραγματικοί εργοδότες. Με τις πρακτικές αυτές υπονομεύουν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα όπως αποδεικνύεται από τη μη ύπαρξη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την έλλειψη Επιτροπής Υγείας & Ασφάλειας όπως και Γενικού Κανονισμού».
*  Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του, ότι «προϋπόθεση για τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία είναι ο σεβασμός στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με μισθούς αξιοπρέπειας και εργασιακό περιβάλλον που προστατεύει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων».
Τονίζει ακόμα, ότι «θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλους, ότι επιχειρηματικές πρακτικές που βασίζονται σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας – όπως αυτές που ευαγγελίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».
Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η COSCO οφείλει να σεβαστεί τους εργαζομένους που απασχολεί είτε στον ΟΛΠ είτε στην ΣΕΠ και να αρχίσει άμεσα ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους τους, ώστε να αποδείξει στην ελληνική κοινωνία ότι σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα καθώς και την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική και ενδιαφέρεται για τον κοινωνικό αντίκτυπο της επένδυσής της».  Πηγή: enikonomia.gr

*** Νεο σοκ με νεκρό βρέφος στο Κερατσίνι! Φρουρούμενη η μητέρα στο νοσοκομείο
Η γυναίκα βρέθηκε σπίτι της να αιμορραγεί με το βρέφος στην αγκαλιά και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο – Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφεραν να σώσουν το μωρό – Η συμπεριφορά της θεωρήθηκε ύποπτη γιατί ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος – Η εισαγγελέας διέταξε την σύλληψή της και νοσηλεύεται φρουρούμενη
Μια νεα υπόθεση με άλλο ένα νεκρό βρέφος αποκαλύπτεται στο Κερατσίνι. Πρωταγωνίστρια μια γυναίκα 37 ετών σε μια υπόθεση με πολλά σκοτεινά σημεία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, όλα έγιναν το βράδυ της περασμένης Τρίτης (29/05/2018) στο Κερατσίνι.
*  Η 37χρονη ξαφνικά ένιωσε έντονους πόνους στη μέση και στην κοιλιά της και παρουσίασε κολπική αιμορραγία με αποτέλεσμα την πρόωρη γέννηση του μωρού της, ενός αγοριού περίπου 24 με 27 εβδομάδων. Μιαμιση ώρα αργότερα το ΕΚΑΒ έφτανε στο σπίτι της. Η γυναίκα ήταν μέσα στα αίματα με το μωρό της στην αγκαλιά. Ο ομφάλιος λώρος ήταν ακέραιος, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η φάση της υστεροτοκίας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα στην μαιευτική κλινική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Οι γιατροί προσπάθησαν να σώσουν το νεογέννητο αλλά μάταια. Το μωρό πέθανε στις 2 τα ξημερώματα.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η 37χρονη, εξεταζόμενη, ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε ότι ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης! Όμως, η συμπεριφορά της θεωρήθηκε ύποπτη και αμέσως ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης. Διατάχθηκε η σύλληψη της 37χρονης και σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος της. Επίσης, για τα αίτια θανάτου του βρέφους ζητήθηκε η γνωμάτευση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά. Η γυναίκα νοσηλεύεται φρουρούμενη στο νοσοκομείο και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις μετά το τέλος της νοσηλείας της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, η 37χρονη είναι ήδη μητέρα ενος 15χρονου παιδιού. Την έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά. πηγη: koinoniki.gr

***  ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ!Επιστροφή στις ΔΕΣΜΕΣ ετοιμάζει η Κυβέρνηση
Ποιες αλλαγές σχεδιάζει για τίς δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου
Δύο βασικές αλλαγές στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου και ουσιαστική επιστροφή στο σύστημα των δεσμών που καθιερώθηκε το 1983 και ήταν σε ισχύ μέχρι το 1999, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας.
~ Η πρώτη, σύμφωνα με την Καθημερινή, αφορά τη διεύρυνση των ωρών διδασκαλίας των μαθημάτων στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές για να εισαχθούν στα ΑΕΙ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες προκρίνεται η εξάωρη διδασκαλία τους την εβδομάδα.
Με τη δεύτερη αλλαγή θα δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους των γενικών λυκείων να εισαχθούν μόνο με το απολυτήριό τους σε κάποιες σχολές, περιορισμένης ζήτησης.
Κομβικό στοιχείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αποκτούν οι μαθητές της Γ Λυκείου το απολυτήριό τους καθώς αυτό θα γίνεται με εξέταση τεσσάρων πανελλαδικών μαθημάτων.
Για το απολυτήριο θα μετρούν σε πολύ μικρότερο ποσοστό οι επιδόσεις των μαθητών στα ενδοσχολικά μαθήματα.
protothema

***  ΒΡΩΜΥΛΟΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ! Κόσμος άρχισε να κάνει εμετό και να λιποθυμά
Τα άτομα που κάθονταν δίπλα του άρχισαν να κάνουν εμετό και να λιποθυμούνΌταν η σωματική σου δυσοσμία έχει φτάσει στο σημείο να προκαλεί ακόμα και… έκτακτες προσγειώσεις αεροσκαφών, μάλλον έχει φτάσει η στιγμή να αρχίσεις να σκέφτεσαι το αποσμητικό.
Εχθές, οι άκρως δυσάρεστες οσμές που αναδίδονταν από το σώμα ενός επιβάτη προκάλεσαν εκτροπή δρομολογίου και έκτακτη προσγείωση σε αεροσκάφος της Transavia, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ με προορισμό το νησί Γκραν Κανάρια.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η δυσοσμία του άνδρα ήταν τόσο έντονη που προκάλεσε ένα «κύμα» εμετών και αδιαθεσίας στα άτομα που κάθονταν γύρω του. Έτσι ο πιλότος αναγκάστηκε να προσγειώσει τελικά το αεροσκάφος στο Φάρο της Πορτογαλίας, για να αποφύγει τα… χειρότερα.
*  Κάποια στιγμή, το πλήρωμα του Boeing 737 προσπάθησε να θέσει σε καραντίνα τον επιβάτη με τις ελλιπείς συνήθειες υγιεινής, ζητώντας του να παραμείνει στην τουαλέτα.
Ωστόσο αυτό το μέτρο λήφθηκε αρκετά αργά, με αποτέλεσμα η δυσάρεστη οσμή να έχει ήδη εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος του αεροσκάφους, δημιουργώντας τάσεις λιποθυμίας σε αρκετά άτομα.
Μετά την έκτακτη προσγείωση του αεροσκάφους στο Φάρο, ο δύσοσμος επιβάτης απομακρύνθηκε και το Boeing συνέχισε το ταξίδι του με προορισμό τα Κανάρια.
«Η οσμή ήταν ανυπόφορη. Ήταν σαν να είχε εβδομάδες να πλυθεί. Κάποιοι από τους επιβάτες έφτασαν στο σημείο να κάνουν εμετό», είπε ένας από τους επιβάτες στην Daily Mail.
Η Transavia επιβεβαίωσε την έκτακτη προσγείωση, λέγοντας απλά ότι συνέβη για ιατρικούς λόγους, και χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.  protothema

*** Τα ΜΕΓΑΡΑ βροντοφώναξαν για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ έδωσε το μήνυμα της ΝΙΚΗΣ
 

Τα Μέγαρα υποδέχθηκαν τον Κυριάκο Βελόπουλο και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, την Τετάρτη 30/05.
Δεκάδες πολίτες γέμισαν το Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο και ενημερώθηκαν για το άμεσα εφαρμόσιμο και καινοτόμο πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Ολόκληρη η ομιλία:
~*  ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 30-5-2018 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ : https://youtu.be/VC6GHE4UGdU .-
~* ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΜΕΓΑΡΑ (3) : https://youtu.be/ZWDO_7JFub4  .-
~*
~ Στην ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου παρευρέθηκαν ο Αρχιμανδρίτης Κυπριανός και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, oι οποίοι άκουσαν με αμείωτο ενδιαφέρον τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
~









***  H YΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!Και οικονομικά ακόμα
Κάθε αύξηση του δείκτη γεννήσεων κατά 1% οδηγεί σε κατά κεφαλήν αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,4%. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας με τίτλο «Ο αντίκτυπος της υπογεννητικότητας στην οικονομική ανάπτυξη” της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis που παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Η μελέτη αναλύει το διαχρονικό ζήτημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα μέσα από την ανάδειξη των αιτιών δημιουργίας του και δείχνει τον αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η επιβάρυνση του δημογραφικού ζητήματος στην Ελλάδα είναι στενά συνδεδεμένη με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης, από το 2010 και μετά. Η γήρανση του πληθυσμού, οι μειωμένες κρατικές δαπάνες λόγω μνημονίων, το άνισα κατανεμημένο νοσοκομειακό και μαιευτικό δίκτυο της χώρας, η δυσκολία των γυναικών που ζουν σε απομακρυσμένες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές να λαμβάνουν ολοκληρωμένες μαιευτικές και γυναικολογικές υπηρεσίες και η οικονομική μετανάστευση των νέων (το γνωστό «brain drain”) συγκαταλέγονται μεταξύ των αιτιών που συνέβαλαν τόσο στην αύξηση της υπογεννητικότητας όσο και στην αντιστροφή του θετικού ισοζυγίου γεννήσεων και θανάτων από το 1960 μέχρι το 2010.
Από την έρευνα προκύπτει και η άμεση σχέση του προβληματικού συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού συστήματος με την υπογεννητικότητα, καθώς η οικονομικά ενεργή βάση που μειώνεται συνεχώς καλείται να συντηρήσει τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 1960-2015 το ποσοστό του ενεργού πληθυσμού και των νέων της χώρας μειώθηκε κατά 15% περίπου, ενώ ο πληθυσμός άνω των 65 τετραπλασιάστηκε.
~  Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η διαπίστωση ότι σήμερα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι γυναίκες αποκτούν λιγότερα παιδιά από ότι απαιτούνται για να μείνει σταθερός ο πληθυσμός της κάθε χώρας. Το επίπεδο αντικατάστασης των γενεών αποτιμάται στα 2,1 παιδιά ενώ συγκεκριμένα στην Ελλάδα ο αριθμός αυτός αγγίζει οριακά το 1,3, καθιστώντας την Ελλάδα ουραγό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η μελέτη καταθέτει και συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιστροφή της αρνητικής τάσης που παρουσιάζεται κατά τα τελευταία έτη. Μεταξύ αυτών αναφέρονται η ανάγκη χάραξης ενός μεσοπρόθεσμου σχεδίου της Ελληνικής πολιτείας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παροχή γενναίων οικονομικών και φορολογικών κινήτρων σε οικογένειες, αλλά και η προσπάθεια επαναπατρισμού των νέων που έφυγαν για το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Τέλος, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της γεωγραφίας της Ελλάδος (πολλές απομακρυσμένες δυσπρόσιτες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές) χρειάζονται συμπληρωματικές δράσεις φορέων και αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών, που σε συνεργασία με τους κεντρικούς φορείς υγείας, θα υποστηρίζουν τις ιατρικές υπηρεσίες μαιευτικής γυναικολογίας και τις άλλες υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής σε περιοχές στις οποίες οι κεντρικές δομές αδυνατούν ή δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας του Ελλαδικού χώρου.
Όπως τόνισε ο ιδρυτής και Πρόεδρος της HOPEgenesis, Δρ. Στέφανος Χανδακάς «Η Ελλάδα γνωρίζει μία πρωτοφανή δημογραφική κρίση η οποία θα οδηγήσει τον πληθυσμό της στα επόμενα τριάντα χρόνια σε ιστορικά χαμηλά νούμερα, αυτά της τάξεως των 6.5 έως 8 εκατομμυρίων Ελλήνων σύμφωνα με μελέτες της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Χρειάζονται συμπληρωματικές δράσεις σε συνεργασία με τους κεντρικούς φορείς υγείας της χώρας αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών, όπως η HOPEgenesis, οι οποίες θα δρουν πάντοτε υποστηρικτικά σε ευαίσθητους τομείς όπως αυτοί της υπογεννητικότητας και της προληπτικής ιατρικής”. Capital

***


*** Αθλητικά Νέα :

*** Απορρίφθηκε η έφεση του Παναθηναϊκού Αρνητική ήταν η απάντηση που έλαβαν οι «πράσινοι» στην έφεση τους για την άδεια της UEFA
~  Απορρίφθηκε η έφεση που είχε ασκήσει ο Παναθηναϊκός εναντίον της απόφασης να μην αδειοδοτηθεί για διοργανώσεις της UEFA.
Το δευτεροβάθμιο όργανο Αδειοδότησης απάντησε αρνητικά στην έφεση του «τριφυλλιού», καθώς ο φάκελος που κατατέθηκε από τους «πράσινους» κρίθηκε ανεπαρκής.Η επίσημη ανακοίνωση: «Το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (Δ.Ο.Α.), απέρριψε την υπ΄αριθμ. 16001/25-05-2018 έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΑΟ, που αφορούσε αίτημα για χορήγηση άδειας συμμετοχής της εν λόγω ΠΑΕ στις διοργανώσεις της UEFA (άδεια UEFA)».

*** Στο εξωτερικό ο Αλαφούζος, θα μιλήσει και με Παϊρότζ για Δώνη
 Γυρίζει αύριο Ελλάδα ο Αλαφούζος, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Νταμπίζα για τον Δώνη και είναι έτοιμος να δώσει τη συγκατάθεσή του. Θα επικοινωνήσει και με τον Ταϊλανδό
~  Ο Γιώργος Δώνης τα είπε σήμερα το μεσημέρι με τον Νίκο Νταμπίζα, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο πλευρές έκλεισαν κι άλλο την μεταξύ τους ψαλίδα, η οποία τους χώριζε. Χωρίς, ωστόσο, ακόμα να μπορούμε να μιλάμε με απόλυτη σιγουριά για κλεισμένη συμφωνία.

*** Ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟΚ ο Εβγκέν Χατσερίντι
 Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την απόκτηση του Ουκρανού αμυντικού, Εβγκέν Χατσερίντι από τη Ντιναμό Κιέβου
~  Παίκτη του ΠΑΟΚ με κάθε επισημότητα αποτελεί ο Εβγκέν Χατσερίντι. Με ανακοίνωσή του την Πέμπτη (31/5), ο «δικέφαλος του βορρά» έκανε γνωστή την απόκτηση του Χατσερίντι ως ελεύθερου από τη δυναμό Κιέβου, με τον Ουκρανό να υπογράφει συμβόλαιο για τα επόμενα 3 χρόνια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Εβγέν Χατσερίντι. Ο διεθνής Ουκρανός στόπερ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα φορά την φανέλα με τον αριθμό 34». Ακολούθως παραθέτει το βιογραφικό του 31χρονου ποδοσφαιριστή:«Ο Εβγέν Χατσερίντι γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1987 στην Μελιτόπολη της Ουκρανίας, από πατέρα Έλληνα, ποντιακής καταγωγής και Ουκρανή μητέρα. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της τοπικής Ολκόμ, καταφέρνοντας γρήγορα να πάρει προαγωγή για την πρώτη ομάδα.Στην Όλκομ έμεινε από το 2005 μέχρι το 2008, μετρώντας 25 συμμετοχές και ένα γκολ, παίζοντας δανεικός και στην Βολίν Λουτσκ για μιάμιση σεζόν, με την οποία αγωνίστηκε σε 24 αγώνες και βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.Το 2008 η Ντιναμό Κιέβου, εντυπωσιασμένη από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, ξόδεψε 700.000 ευρώ για τον κάνει δικό της. Αρχικά εντάχθηκε στην δεύτερη ομάδα, αλλά από την πρώτη κιόλας σεζόν πήρε ευκαιρίες, παίζοντας σε δύο επίσημα παιχνίδια για το ουκρανικό κύπελλο.Χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να βρει την θέση του στην αρχική 11άδα της ομάδας και παρά τις συχνές αλλαγές προπονητών, δεν την έχασε ποτέ κι εξελίχθηκε στον ηγέτη της αμυντικής γραμμής της Ντιναμό.Συνολικά στην δεκαετία που πέρασε στο Κίεβο αγωνίστηκε σε 237 παιχνίδια, πέτυχε οκτώ τέρματα, έδωσε δύο ασίστ και κατέκτησε από δύο φορές το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Super Cup Ουκρανίας.
Τον Οκτώβριο του 2009, σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Αγγλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ουκρανίας. Ένα μήνα αργότερα πήρε φανέλα βασικού στα μπαράζ κόντρα στην Εθνική Ελλάδας και βίωσε την πίκρα του αποκλεισμού από τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.
Αγωνίστηκε σε όλες τις αναμετρήσεις της χώρας του στο Euro 2012 και στο Euro 2016, ενώ μέχρι και σήμερα είναι μία από τις βασικές επιλογές του Αντρέι Σεφτσένκο.Ο Χατσερίντι αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Ντιναμό Κιέβου και αποδέχθηκε την πρόκληση του ΠΑΟΚ.Καλώς ήρθες Εβγέν!».

***  Εκδικητικές «καταγγελίες» στη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας
 Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας βρέθηκε στο στόχαστρο των παραγόντων της «Δικέφαλος ΑΕ» για ζητήματα που στην πραγματικότητα δεν αποτελούν δική της ευθύνη.
~  Πλημμύρισαν και πάλι οι πρώτες σελίδες συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης. «Παράνομη εισβολή στην “Αγία Σοφία”» ήταν ένας χαρακτηριστικός τίτλος. Και τα συνοδευτικά κείμενα λίγο πολύ να παρουσιάζουν ότι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας παρανομεί, ότι ετοιμάζεται να κόψει δέντρα στο Άλσος και έχει αυθαίρετες εγκαταστάσεις. Την ίδια στιγμή με βάση καταγγελίες «κατοίκων» βρέθηκαν να συλλαμβάνονται 4 άτομα, ανάμεσά τους ένας αντιδήμαρχος. Τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι, προκαλώντας νέο γύρο δημοσιευμάτων.
Βέβαια, αυτό που έλειψε ήταν η πραγματική διάσταση των περιστατικών. Η υπόθεση με το αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων είναι παλιά. Το αμαξοστάσιο βρίσκεται στο ίδιο σημείο από τη δεκαετία του ’80, όταν ο τότε δήμαρχος Σάββας Σταματιάδης το τοποθέτησε δίπλα στο γήπεδο.Η σημερινή διοίκηση του Δήμου διεκδικούσε τη μεταφορά του χώρου, ήδη από όταν ήταν στην αντιπολίτευση το 2010. Ήταν μάλιστα και μία από τις δεσμεύσεις της μπροστά στις εκλογές του 2014. Όχι μόνο έχει αναζητηθεί νόμιμος χώρος -σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται χώρος παλιού εργοστασίου στο ύψος της Εθνικής Οδού- αλλά και έχει κατατεθεί από τον Δεκέμβριο του 2015 ολοκληρωμένος φάκελος για να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ η μεταφορά, τονίζει η δημοτική αρχή, η οποία επιδιώκει το κόστος της μεταφοράς να μην επιβαρύνει σε καμία περίπτωση τους δημότες. «Αν λοιπόν μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί το θέμα αυτό, δεν είναι ευθύνη ούτε του δήμου ούτε των δημοτών», υποστηρίζει η δημοτική αρχή. Το συγκεκριμένο αμαξοστάσιο έχει κριθεί αμετάκλητα αυθαίρετο και κατεδαφιστέο από το ΣτΕ. Όμως, όσο δεν λύνεται το θέμα της μετεγκατάστασης είναι πολύ δύσκολο για τη δημοτική αρχή να κλείσει το συγκεκριμένο χώρο. Στην πραγματικότητα ενώ τόσο η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες έδειξαν σπουδή για τα ζητήματα του γηπέδου, δεν έγινε το ίδιο και με άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.Με αυτή την έννοια, γίνεται σαφές ότι οι διάφορες καταγγελίες δεν αποσκοπούν ακριβώς στην τήρηση της νομιμότητας αλλά μάλλον αποτελούν εκφράσεις εκδικητικότητας για την αντίσταση που επέδειξε η δημοτική αρχή στις μεθοδεύσεις από τη μεριά των παραγόντων της ΑΕΚ.

***  Έξαλλοι στον Παναθηναϊκό με Ευαγγέλου! Πάει Ολυμπιακό…
Ο Στέφανος Ευαγγέλου φέρεται έτοιμος να υπογράψει στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό είναι ενοχλημένοι με τη στάση του παίκτη, που είχε συμφωνήσει προφορικά για την ανανέωση του συμβολαίο του με τους «πράσινους».
Στον Ολυμπιακό αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Στέφανος Ευαγγέλου, με το Νίκο Νταμπίζα να μην ασχολείται καν με την περίπτωσή του, όντας ενοχλημένος από τη στάση που κράτησε ο παίκτης απέναντι στον Παναθηναϊκό.
* Ο νεαρός αμυντικός φέρεται να είχε συμφωνήσει προφορικά για την ανανέωση του συμβολαίου του με το Τριφύλλι, έχοντας όμως παράλληλα επαφές και με την ομάδα του Πειραιά. Το γεγονός είχε γίνει γνωστό και στο νέο τεχνικό διευθυντή των «πρασίνων», Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος και θεώρησε λάθος τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή προς τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τη Live Sport.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ευαγγέλου αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, ως ένα εξαιρετικό πρότζεκτ από τις ακαδημίες του Πανιωνίου, όμως δεν κατάφερε να πάρει πολλές συμμετοχές, ειδικά με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο «τιμόνι», αφού μετά από ένα σημαντικό λάθος του στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό στη Λεωφόρο, μπήκε στον «πάγο» από τον πρώην προπονητή του Τριφυλλιού.  newsit

***

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΊΟΥ  2018 :                         
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 . ~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !
ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά ! :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_30.html  .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 02  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html  .- 
~ * Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html   .- 
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή  04  Μαΐου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html  .  -
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Σάββατο 05  Μαΐου  2018  :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/news.html .-                                                                                                                             
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  06  Μαΐου  2018 
 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/05/news.html   .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 07 Μαΐου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html   -
 ~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  08  Μαΐου  2018 :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  09 Μαΐου 2018   :    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018
ΤΑ ΝΕΑ  μας , Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018-09-2018.html .-  
 ~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας ,
Πέμπτη  10  Μαΐου  2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018-10-2018.html .-
~*  Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
Παρασκευή  11Μαϊου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018.html .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 
Σάββατο 12 Μαΐου 2018   :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_11.html .   
~*Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 Κυριακή  13  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018.html .- 
~*Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_14.html .-
~*Εφημερίδα  Αρφαρά  2018 ,Τα  Νέα μας .
Τρίτη 15  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018_15.html .-
~* Εφημερίδα Αρφαρά  2018  , Τα  Νέα μας .
Τετάρτη  16 Μαΐου 2018   :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_16.html.  .-  
 ~* Εφημερίδα μας Αρφαρα , Τα  Νέα μας .
Πέμπτη 17 Μαΐου  2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρά  Τα  Νέα μας .
Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .- 
~*
Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας  .
Σάββατο 19 Μαΐου 2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/19-2018.html .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .
Κυριακή 20  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_20.html  .-  
~* Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Δευτέρα 21  Μαΐου  2018
  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html .- 
~*Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .
Τρίτη 22 Μαΐου 2018   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html  .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρα , Τα Νέα μας .
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_23.html .-
~*Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Πέμπτη 24  Μαΐου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_24.html  .-
~*ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 25  Μαΐου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_25.html  .-  
~*ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
  :                                                                                               http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_26.html  .-  
~* ΑΡΦΑΡΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.
Κυριακή 27 Μαΐου  2018:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_27.html .- 
~*ARFARA- ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 28  Μαΐου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/arfara.html .-
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 29 Μαΐου  2018  :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/05/arfara_29.html  .- 
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 30-005-2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/05/arfara.html .-
~*  
: ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/05/arfara_31.html  .-
***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-

~*  
~*
~*


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4084 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 386   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--
~


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου