ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 .
~







~ 11 Ιουνίου: Εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα
~ Τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα τιμά σήμερα, 11 Ιουνίου, η Εκκλησία μας.
 *  Ο Βαρθολομαίος ήταν από τους δώδεκα Απόστολους του Κυρίου και κήρυξε το Ευαγγέλιο στους Ινδούς στους οποίους και παρέδωσε το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο. Αλλά στην Ουρβανούπολη οι ειδωλολάτρες τον σταύρωσαν, και έτσι ένδοξα τελείωσε τη ζωή του με το μαρτύριο.
Ο Βαρνάβας (ο και Iωσής ονομαζόμενος) ήταν Ιουδαίος Λευίτης, από την Κύπρο και στα χρόνια των Αποστόλων κατοικούσε στην Ιερουσαλήμ.
Βασικός συνεργάτης του Αποστόλου Παύλου ο Βαρνάβας, κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χρίστου στην Ιερουσαλήμ, στη Ρώμη, στην Αλεξάνδρεια και στη γενέτειρά του Κύπρο.
Εκεί λιθοβολήθηκε από τους Ιουδαίους και τους ειδωλολάτρες, και στη συνέχεια τον έκαψαν (Σαλαμίνα, Κύπρος). Τα άγια λείψανα του, συνέλεξε ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος, και τα τοποθέτησε μέσα σε σπήλαιο.
Παλαιά παράδοση αναφέρει ότι ο Βαρνάβας ενταφιάσθηκε με το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, το οποίο και είχε αντιγράψει με τα χέρια του και το οποίο προσπάθησε να κάνει γνωστό «πάσει τη κτίσει».
Ο Βαρνάβας υπήρξε μεγάλη και ένδοξη εκκλησιαστική φυσιογνωμία, που διακρίθηκε για τη φλογερή του πίστη και για την ικανότητα του στο κήρυγμα του θείου λόγου.
Και οι δυο Απόστολοι συνέβαλαν κατά τον καλύτερο τρόπο στην εκπλήρωση της προφητείας του Κυρίου, ότι «εις πάντα τά έθνη δεί πρώτον κηρυχθήναι τό ευαγγέλιον» (Μάρκ., ιγ’10).
Δηλαδή, πρέπει σε όλα τα έθνη, σύμφωνα με το θείο σχέδιο να κηρυχθεί προηγουμένως το Ευαγγέλιο, για να είναι το κήρυγμα αυτό έλεγχος για εκείνους που δε θα πιστέψουν.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.Θεία όργανα, τού Παρακλήτου, καί εκφάντορες, τού Θεού Λόγου, ανεδείχθητε θεόπται Απόστολοι, Βαρθολομαίε τών Δώδεκα σύσκηνε, καί Βαρνάβα ως υιός παρακλήσεως. Αλλά αιτήσασθε, Χριστόν τόν Θεόν πανεύφημοι, δωρήσασθαι ημίν τό μέγα έλεος.
 ~* Απολυτίκιο Αποστόλου Βαρθολομαίου και Βαρνάβα - 11 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/zdKXBNY7as0 .-
~** ΧΘΕΣ ,..10 Ιουνίου: Εορτή των Αγίων Αλεξάνδρου και Αντωνίνης
~ Τη μνήμη των Αγίων Αλεξάνδρου και Αντωνίνης τιμά σήμερα, 10 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Η Αγία μάρτυς Αντωνίνα, ήταν μία χριστιανή παρθένος, η οποία αποτελούσε ένα τηλαυγή αστέρα της κωμόπολης Καρδάμου (ή Kροδάμου), όπου και γεννήθηκε.
*  Προικισμένη με εξωτερική και εσωτερική ομορφιά, ζούσε με εγκράτεια, σεμνότητα και άσκησε και έθεσε όλες τις δυνάμεις και τις οικονομίες της, στη διακονία, την περίθαλψη και ανακούφιση των πτωχών και δυστυχισμένων συνανθρώπων της.
Η χριστιανική της διαγωγή και συμπεριφορά, καταγγέλθηκε στον έπαρχο Φύστο, ο οποίος τη συνέλαβε και την ανέκρινε. Η Αντωνίνα με ακατάβλητο φρόνημα και θεία υπερηφάνεια, ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό και κάλεσε και τον Έπαρχο να μετανοήσει και να βαπτισθεί χριστιανός. Απογοητευμένος ο έπαρχος, επειδή όλες του οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό και γνωρίζοντας ότι η Αγία έδιδε μεγάλη βαρύτητα στην παρθενική της τιμή, διέταξε να την ρίξουν σε κάποιο πορνείο.
Η θερμή προσευχή της παρθένου, προκάλεσε τρομερό σεισμό στο σπίτι αυτό με αποτέλεσμα οι ίδιες οι γυναίκες να την διώξουν απ’ αυτό. Ο Φύστος την συνέλαβε ξανά και την έριξε σε κάποιο άλλο καταφύγιο. Κάποιος όμως χριστιανός ονόματι Αλέξανδρος, επισκέφθηκε το πορνείο και τη φυγάδευσε δανείζοντάς της τα δικά του ρούχα. Έξαλλος ο Φύστος όταν πληροφορήθηκε το γεγονός διέταξε την άμεση σύλληψή τους.
Μετά την απολογία τους διέταξε το σκληρό βασανισμό τους. Και όντως αφού τους ακρωτηρίασαν, τους άλειψαν με πίσσα και έριξαν τα σώματά τους στη φωτιά, χαρίζοντάς τους και στεφάνους του μαρτυρίου. Ήταν το έτος 313 μ.Χ.
Η σύναξη τους τελείται στο μοναστήρι του Μαξιμίνου, που βρίσκεται στην Kωνσταντινούπολη, όπου βρίσκονται και τα τίμια λείψανα τους.
Απολυτίκιο:
Ήχος α’. Τής ερήμου πολίτης.Ξυνωρίς η αγία τών Μαρτύρων υμνείσθω μοί, σύν τώ ευκλεεί Αλεξάνδρω, Αντωνίνα η πάνσεμνος, αγάπη γάρ καί πίστει ευσεβεί, εκλάμψαντες εν άθλοις ιεροίς, ιαμάτων εφαπλούσι μαρμαρυγάς, τοίς ποθώ ανακράζουσα δόξα τώ ενισχύσαντι υμάς, δόξα τώ στεφανώσαντι, δόξα τώ ενεργούντι δι’ υμών, πάσιν ιάματα.
~* Απολυτίκιο Αγ. Αλεξάνδρου και Αντωνίνης - 10 ΙΟΥΝΙΟΥ   : https://youtu.be/U7lj6G7QFlw .-

*** Μείζων δε πάντων η αγάπη…
~  Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον.
* Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμι. και εάν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντά μου, και εάν παραδώ το σώμα μου ίνα καυθήσομαι, αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι.
Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία. πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει. είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται. είτε γλώσσαι παύσονται. είτε γνώσις καταργηθήσεται. εκ μέρους δε γινώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν.
~  Όταν δε έλθη το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται. ότε ήμην νήπιος, ως νήπιος ελάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος ελογιζόμην. ότε δε γέγονα ανήρ, κατήργηκα τα του νηπίου. βλέπομεν γαρ άρτι δι΄εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον. άρτι γινώσκω εκ μέρους, τότε δε επιγνώσομαι καθώς και επεγνώσθην. νυνί δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα. μείζων δε τούτων η αγάπη.

 
*** Τουρκία: Απειλές Ερντογάν για θρησκευτικό πόλεμο~  Επίθεση κατά της Αυστρίας εξαπέλυσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντας έντονα την απόφαση του καγκελαρίου Κουρτς να τεμένη στην χώρα του προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».
* «Αυτά τα μέτρα που έλαβε ο Αυστριακός πρωθυπουργός, φοβάμαι, ότι οδηγούν τον κόσμο σε έναν πόλεμο μεταξύ σταυρού και ημισελήνου», ένα σύμβολο που συνδέεται με το Ισλάμ, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη
Στόχος της Αυστρίας να καταπολεμήσει το «πολιτικό ισλάμ»
Μία ημέρα νωρίτερα, ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Κουρτς είχε δηλώσει ότι η χώρα του ενδέχεται να απελάσει έως και 60 ιμάμηδες και να κλείσει επτά τεμένη που χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».
«Λένε ότι θα διώξουν τους ιμάμηδες μας από την Αυστρία. Πιστεύετε ότι δεν θα αντιδράσουμε αν κάνουν κάτι τέτοιο; Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να κάνουμε κάτι», τόνισε ο Ερντογάν, χωρίς να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ο εκπρόσωπός του άλλωστε, τις περασμένες ημέρες, είχε χαρακτηρίσει ως «ισλαμοφοβική και ρατσιστική» την απόφαση της Βιέννης.
Η Αυστρία, μια χώρα 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά περίπου 600.000 μουσουλμάνους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Τούρκοι ή τουρκικής καταγωγής.

*** EMETIKH ΠΡΟΚΛΗΣΗ!Η θέληση να γίνει το Αιγαίο τάφος για τις ελπίδες των Ελλήνων είναι ζωντανή
Η θέληση να γίνει το Αιγαίο τάφος για τις ελπίδες των Ελλήνων είναι ζωντανή, δήλωσε ο εθνικιστής σύμμαχος του Ερντογάν
Σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου προέβη ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, από τη Σμύρνη.
Ο σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 24ης Ιουνίου και αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης σχολιάζοντας σε προεκλογική του ομιλία στη Σμύρνη τις αντιδράσεις που προέκυψαν σε Κύπρο κι Ελλάδα. για το προεκλογικό βιντεάκι της παράταξής του που δείχνει την Κύπρο ως τουρκική, ο Μπαχτελί απόρησε για την αντίδραση λέγοντας:
 *  «Γιατί; Επειδή δείχνει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος. Θα ρωτήσω αυτούς τους ανόητους και χοντροκέφαλους ‘τι να κάναμε’, ‘πώς να τη δείχναμε;’. Το δηλώνω και το τονίζω: Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα των Τούρκων και θα παραμείνει τουρκική.».
Συνεχίζοντας, δε, το εθνικιστικό παραλήρημά του πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση που παίζει παιχνίδια με τα νησιά του Αιγαίου να γνωρίζει τα όριά της και να μην ξεχνάνε τι πέρασαν οι παππούδες τους στον βυθό της θάλασσας. Δόξα τω θεώ ζει η θέληση η οποία θα κάνει το ίδιο, θα κάνει το Αιγαίο τάφο τις ελπίδες των Ελλήνων. Και θα συνεχίζει να ζει μέχρι τέλους».    protothema

*** Ο Πούτιν ‘γλεντάει’ Μέρκελ, Μακρόν, Τριντο
«Πιστεύω πως πρέπει να σταματήσουν αυτές τις επινοητικές φλυαρίες και να στραφούν στα συγκεκριμένα ζητήματα που προκύπτουν από μια αληθινή συνεργασία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στην Κίνα.
Οταν ρωτήθηκε για την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ξανά δεκτή η Ρωσία στην G7, ο Πούτιν υπογράμμισε πως δεν ήταν η χώρα του εκείνη που επέλεξε να αποχωρήσει από την ομάδα. Συμπλήρωσε ότι θα ήταν ευτυχής αν έβλεπε τα μέλη της G7 στη Μόσχα.
Πάντως, φρόντισε να τονίσει ότι η συνδυασμένη αγοραστική δύναμη της Ρωσίας και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) με επικεφαλής την Κίνα υπερβαίνει αυτή της G7.
Δήλωσε έτοιμος να συναντήσει τον Τραμπ, όταν είναι έτοιμη η Ουάσινγκτον.
~  «Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα δηλώσει πως θεωρεί ότι πρέπει να γίνει μια τέτοια συνάντηση και το επιβεβαιώνω. Μπορώ να επαναλάβω πως στην τελευταία τηλεφωνική συνομιλία μας εξέφρασε την ανησυχία του για την απειλή ενός νέου γύρου ανταγωνισμού των εξοπλισμών. Συμφωνώ μαζί του. Για να συζητηθεί αυτό λεπτομερώς, είναι απαραίτητο οι υπουργοί μας των Εξωτερικών και οι εμπειρογνώμονες να δουλέψουν σε στενή συνεργασία και φυσικά οι προσωπικές συναντήσεις είναι απαραίτητες», δήλωσε ο Πούτιν.
Η συνάντηση αυτή μπορεί να γίνει το συντομότερο μόλις είναι έτοιμη γι’ αυτήν η αμερικανική πλευρά, πρόσθεσε. «Όσο για τον τόπο, δεν συζητήσαμε συγκεκριμένα το θέμα. Όμως υπάρχουν πολλές χώρες που είναι πρόθυμες να μας βοηθήσουν σ’ αυτό. Υπάρχουν ανάμεσά τους μερικές ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Αυστρίας… Γενικά πιστεύω πως αυτό είναι ένα τεχνικό ζήτημα. Το σημαντικό είναι αυτές οι συναντήσεις, αν γίνουν, να έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο».
Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, AFP, Sputnik

***  Aνδρέας Μιαούλης: Ο καραβοκύρης που πρωτοστάτησε στην Επανάσταση του 1821! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
~ O Ανδρέας Μιαούλης ήταν ηρωική μορφή του ελληνικού στόλου κατά την Επανάσταση του 1821. Ο τόπος της γέννησής του δεν είναι επακριβώς γνωστός. Ορισμένοι βιογράφοι του υποστηρίζουν ότι γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1769 στα Φύλλα της Εύβοιας, απ’ όπου η οικογένεια του μετοίκησε στην Ύδρα, ενώ άλλοι στο νησί του Αργοσαρωνικού.
Το πραγματικό του επίθετο ήταν Βώκος (ή Μπώκος). Για το παρωνύμιο Μιαούλης υπάρχουν δύο εκδοχές: Η μία ότι του τo κόλλησαν οι ναύτες του, όταν τους έδινε τη διαταγή «Μία ούλοι!» για να κωπηλατούν συγχρόνως. Η δεύτερη, από ένα τουρκικό μπρίκι που αγόρασε, με την ονομασία «Μιαούλ». Ο Μιαούλης ήταν σχεδόν αγράμματος, σύμφωνα με τον ιστορικό Καρλ Μέντελσον -Μπαρτόλντι, εν τούτοις υπερείχε σε ευφυΐα και ναυτική τέχνη. Είχε ανεπτυγμένη την αίσθηση του καθήκοντος μέχρι υπερβολής, που πολλές φορές έφθανε στα όρια της σκληρότητας για τους υφισταμένους του.
Πατέρας του ήταν ο εμποροπλοιάρχος Δημήτριος Βώκος. Στα 15 του χρόνια συμμετείχε ΄ήδη στα ταξίδια του πατέρα του και δεν άργησε να διακριθεί.Το 1795 είχε αποκτήσει πια σημαντική περιουσία από τις εμπορικές του επιχειρήσεις. Ο πατέρας διέκρινε την τόλμη του στα ριψοκίνδυνα ταξίδια της εποχής και τον αποκαλούσε Λάμπρο, παρομοιάζοντας τον με τον Λάμπρο Κατσώνη.

Από τους Ναπολεόντειους πολέμους στη πυρπόληση του Καρά Αλή
Το 1802 αγόρασε στη Βενετία ένα μεγάλο πλοίο με το οποίο επιδόθηκε στη διάσπαση των βρετανικών αποκλεισμών κατά τους Ναπολεόντειους πολέμους. Δεν έλειψαν και οι περιπέτειες εκείνη την περίοδο καθώς κάποια στιγμή συνελήφθη και όταν μεταφέρθηκε μπροστά στον ναύαρχο Νέλσων, αφέθηκε ελεύθερος λόγω της ειλικρινούς του απάντησης.
Λίγο αργότερα καταδιώχτηκε από μια τουρκική κορβέτα επειδή, παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις, είχε φορτώσει σιτάρι από τη Σμύρνη. Το πλοίο, όμως, ναυάγησε, ανοικτά της Ισπανίας. Αμέσως ο Μιαούλης μετέβη στη Γένοβα, όπου αγόρασε άλλο και συνέχισε τις επικερδείς δραστηριότητές του.
Στα 1807 κατάφερε να αποτρέψει αλβανική εισβολή στην Ύδρα ενώ το 1811 ενεπλάκη σε ολοήμερη ναυμαχία με γαλλική κορβέτα και επωφεληθείς του ερχομού της νύχτας κατάφερε να ξεφύγει. Μετά την πτώση του Ναπολέοντα (1815) τα κέρδη από τα ταξίδια μειώθηκαν αισθητά οπότε το 1816 ο Μιαούλης σταμάτησε να ταξιδεύει και εγκαταστάθηκε στην γενέτειρά του, ασχολούμενος πάντα με το εμπόριο.
Με την έκρηξη της Επανάστασης την ηγεσία του υδραϊκού στόλου ανέλαβε ο Ιάκωβος Τομπάζης. Από τις αρχές όμως του 1822 αρχηγός αναδείχθηκε ο Μιαούλης. Στις 20 Φεβρουαρίου επιτίθεται στον οθωμανικό στόλο στο λιμάνι της Πάτρας και τον καταδίωξε ως τη Ζάκυνθο.
~  Ακολούθως, παραστάθηκε μαζί με τους στόλους των δύο άλλων νησιών, στην πυρπόληση της ναυαρχίδας του Καρά Αλή, καταστροφέα της Χίου, από τον Κωνσταντίνο Κανάρη. Στις 7 Σεπτεμβρίου συμμετείχε στη ναυμαχία του Αργολικού κόλπου, όπου ο οθωμανικός στόλος απέτυχε να ανεφοδιάζει το πολιορκημένο Ναύπλιο….
Στις 15 Ιουλίου 1824 επιτέθηκε στην τουρκική φρουρά των κατεστραμμένων Ψαρών και την κατέσφαξε. Στις 9 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους όταν, ως αρχηγός των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων, καταναυμάχησε τον οθωμανικό στόλο στην περίφημη ναυμαχία του Γέροντα. Στο απόγειο των ναυτικών επιχειρήσεων του, το 1825 κατέκαψε με μοίρα πυρπολικών, στο λιμάνι της Μεθώνης, 23 αιγυπτιακά σκάφη και μια αποθήκη πολεμοφοδίων, ενώ λίγες ημέρες μετά προσέβαλε τον αιγυπτιακό στόλο στη Σούδα και κατέστρεψε ένα πλοίο του.
Η σημαία του Μιαούλη με οκτώ οριζόντιες γραμμές και κυανό σταυρό

Ανεφοδιασμός στην Πολιορκία του Μεσολογγίου
Κατά τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου ανεφοδίασε κατ΄ επανάληψη την ηρωική πόλη και έπραξε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων. Το 1827 δέχτηκε να παραχωρήσει τη θέση του αρχηγού των επαναστατικών ναυτικών δυνάμεων στον Άγγλο ναύαρχο Τόμας Κόχραν, ενώ ο ίδιος παρέμεινε στην υπηρεσία του Αγώνα με το βαθμό του πλοιάρχου. Μετά την αποχώρηση του Κόχραν ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας του ανέθεσε την εκκαθάριση του Αιγαίου από τους πειρατές την οποία έφερε εις πέρας με πλήρη επιτυχία….
H Mελανή σελίδα στην ιστορία του
Το 1831, όμως, τάχθηκε κατά του Καποδίστρια και αφού τη νύχτα της 26ης\27ης Ιουλίου κατέλαβε τον Ναύσταθμο του Πόρου, ανατίναξε την 1η Αυγούστου τη φρεγάτα «Ελλάς» και την κορβέτα «Ύδρα». Τα πλοία που με τόσα έξοδα και κόπους είχαν αποκτηθεί για να πολεμήσουν Τούρκους και φυσικά η Ελλάδα τα χρωστούσε. Ήταν μια ιδιαίτερα μελανή σελίδα στην ένδοξη ιστορία του Ναυάρχου του 1821.
Το 1832 πλέον διορίστηκε Αρχηγός του Γενικού Διευθυντηρίου του Στόλου και γενικός επιθεωρητής του. Το 1834 έγινε σύμβουλος επικρατείας και τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Σωτήρα. Μετά από λίγο καιρό, όμως, προσβλήθηκε από φυματίωση και πέθανε (11 Ιουνίου 1835).
Η λήκυθος

Η ταφή του έγινε στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά, δίπλα στον τάφο του Θεμιστοκλή. Η καρδιά του ταριχεύθηκε και μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Ναυτικών. Σήμερα η ληκυθος αυτή φυλάσσεται στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας.
onalert    Πηγές: sansimera.gr, Η Μηχανή του Χρόνου

*** ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ και ΘΡΑΣΟΥΣ; Ο Ρουβίκωνας εισέβαλε και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Περίπου 20 άτομα έφτασαν μέχρι την είσοδο με ορισμένα εξ αυτών να μπαίνουν και στο προαύλιο χωρίς να γίνουν αντιληπτά – Πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα – Όλα τα μέλη του Ρουβίκωνα έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια
Σε νέα επίδειξη θράσους προχώρησαν μέλη του Ρουβίκωνα τα οποία το πρωί της Δευτέρας κατάφεραν να περάσουν μέχρι και το προαύλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη.
Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί. Κατά πληροφορίες την ομάδα των μελών του Ρουβίκωνα αποτελούσαν περίπου 20 άτομα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποια από τα μέλη του Ρουβίκωνα εκμεταλλευόμενα το γεγονός ότι την ώρα εκείνη στο κτήριο εμπαιναν και αστυνομικοί υπάλληλοι, μπήκαν στο προαύλιο και πέταξαν φέιγ βολάν υπέρ του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας. Άμεσα σήμανε συναγερμός, έκλεισαν οι πύλε εισόδου στο υπουργείο και αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή των μελών του Ρουβίκωνα.
* Μετά την προσαγωγή, τα μέλη του Ρουβίκωνα μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ρουβίκωνας εισβάλλει σε υπουργείο, καθώς στις 17 Νοεμβρίου του 2017 μέλη της ομάδας είχαν κάνει «ντου» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σε μακροσκελές κείμενό της με τίτλο «Παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου η αναρχική ομάδα γράφει ότι «η αλήθεια είναι ότι η καταστολή που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μικρότερη από αυτή επαναστατικών κινημάτων στην Ελλάδα ή αλλού σήμερα ή σε προηγούμενες δεκαετίες» προσθέτοντας ότι «η απεργία πείνας του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, με όλα τα τεράστια σημαινόμενα και διακυβεύματα που περιέχει για το συμβολικό κύρος της κοινωνικής αντίστασης αλλά και των κατακτημένων με αγώνες δικαιωμάτων για όλους, που πάλι απειλούνται. Ο Δημήτρης πρέπει να μας έχει όλους μαζί του τη στιγμή που αποφάσισε να προτάξει για μια ακόμη φορά το σώμα του – το μόνο όπλο που αυτή τη στιγμή διαθέτει – για να τα υπερασπιστεί».
Παράλληλα καλούν σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την Τρίτη, την ημέρα κατά την οποία δικάζονται μέλη του Ρουβίκωνα για επιθέσεις της ομάδας.   protothema

***  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018!Με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά συνεχίζονται σήμερα
Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικέςεξετάσεις. Το εναρκτήριο λάκτισμα με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας κρίθηκε απλό, αν και οι βαθμολογίες στο συγκεκριμένο μάθημα κυμαίνονται τα τελευταία χρόνια μεταξύ 12-16.
Σήμερα, Δευτέρα, οι υποψήφιοι εξετάζονται σε μαθήματα που καθορίζουν την είσοδό τους στις σχολές, όπως η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά, ενώ οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 19 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ) και στα Μαθηματικά (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΠΛΗΡ/ΚΗΣ) διαγωνίζονται σήμερα Δευτέρα, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το πρώτο μάθημα στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ήταν αυτό της Νεοελληνικής. Οι εξεταζόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αν το σχολείο οφείλει, παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και την παιδευτική λειτουργία. Το θέμα χαρακτηρίστηκε κατανοητό και απλό.
~ «Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους Υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων χαρακτηρίζονται εξαιρετικά απλά, χωρίς καμία πρωτοτυπία τόσο στο επίπεδο των ερωτήσεων όσο και στο επίπεδο τηςπαραγωγής λόγου, όπου ζητήθηκε από τους Υποψηφίους να συντάξουν ένα άρθρο για τη σχολική εφημερίδα αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για τον εκπαιδευτικό και παιδευτικό ρόλο του σχολείου και τη συμβολή εκπαιδευτικώνκαι μαθητών/μαθητριών στην αναβάθμιση του δεύτερου ρόλου» επισημαίνει η ΟΕΦΕ σε σχόλιο της.
Το περασμένο Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα Μαθηματικά που χαρακτηρίστηκαν κλιμακούμενης δυσκολίας. Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα από τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

*** Ο πλανόδιος πωλητής με το μαχαίρι
Ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Μεσσηνίας. Ένας πλανόδιος αλλοδαπός πωλητής μπαίνει σε καταστήματα στην Καλαμάτα κρατώντας κρυμμένο σε εφημερίδα το προϊόν που πουλάει. Όταν το ξετυλίγει , αποκαλύπτεται ένα μεγάλο μαχαίρι ...που η τιμή του ξεκινάει από 14 ευρώ και χωρίς παζάρι φτάνει στα 3 ευρώ , αλλά σίγουρα τρομάζει όσους το βλέπουν. Πριν λίγες ημέρες ο μεσήλικας αλλοδαπός έκανε την εμφάνιση του και στην πόλη της Μεσσήνης.  Ίσως οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να επιληφθούν άμεσα του θέματος , καθώς εκτός του παράνομου παραεμπορίου μπορεί να υπάρξουν και χειρότερες καταστάσεις.   Κ. Γαζ 

*** «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, ένα έργο σταθμός στο παγκόσμιο θέατρο «έρχεται» από το ΜΕΘ 
Την Τετάρτη 4 Ιουλίου, σε λιγότερο από ένα μήνα δηλαδή, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο θα παρουσιάσει την εμβληματική «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. «Εδώ και πολύ καιρό με δέος δουλεύουμε πάνω στο σπουδαιότερο ίσως κείμενο του παγκόσμιου θεάτρου, προσπαθώντας να δώσουμε τη δική μας οπτική στο έργο. Εργαζόμαστε πάνω στην εντελώς νέα μετάφραση του Κώστα Πολιτόπουλου, με πρωτότυπη μουσική γραμμένη ειδικά για την παράστασή μας από τον Γιάννη Αντιβάση, με ολοκληρωτικά καινούρια κοστούμια ραμμένα μόνο για το έργο αυτό. Μια παραγωγή με πραγματικά πολλές απαιτήσεις» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους ανθρώπους του ΜΕΘ.
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Περικλής Αλμπάνης
Σκηνικά - κοστούμια: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίνα Μάλαμα
Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Αγγελόπουλος, Κώστας     Αγγελόπουλος
Ηχητικά - φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος.
Κατασκευή ρούχων: Όλγα Λάκκα
Φωτογράφηση: Λεωνίδας Μακρής
Βοηθός ενδυματολόγου: Έλενα Παναγοπούλου
Υπεύθυνη διαδικτύου: Αγγελική Πασσαρά
Γραμματειακή υποστήριξη: Μύλη Παπαβασιλείου
 ΠΑΙΖΟΥΝ
Κρέοντας: Γιώργος Καραμπότσος
Αντιγόνη: Χρυσούλα Σιψά
Ισμήνη: Μαρία Λαζάρου
Αίμονας: Λεωνίδας Βέλλης
Φύλακας: Τρύφωνας Βίγκος
Άγγελος - Εξάγγελος: Παύλος Κλάδης
Ευρυδίκη: Βίνα Μάλαμα
Τειρεσίας: Ηλίας Παναγιωτόπουλος
Χορός: Βασίλης Στεφανόπουλος, Δημήτρης Ξυδέας, Βίκυ Βορίλα, Λούλα Αναγνωστοπούλου ,Ελένη Γιαννακοπούλου, Μύλη Παπαβασιλείου, Βανέσσα Αδαμοπούλου, Σοφία Δούση, Θεοδώρα Σπυροπούλου, Ελένη Ρόμπογλου, Ολυμπία Βενιζελέα, Νατάσσα Παπαδάκη, Ελένη Δρακουλάκου.   Τραγουδά ζωντανά η Βανέσσα Αδαμοπούλου.

***  Κοινωφελής Εργασία για 102 άτομα στα Δασαρχεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας 
Εκατόν δύο άτομα στα Δασαρχεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας θα προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Συνολικά στα Δασαρχεία όλης της χώρας θα προσληφθούν 5.066 άτομα. Οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν θα μπορούν να αξιοποιηθούν κατά την διάρκεια, αλλά εξίσου αποτελεσματικά και μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, καθώς τα περισσότερα αντιπυρικά μέτρα λαμβάνονται εκτός της περιόδου αυτής. Για παράδειγμα, οι καθαρισμοί πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και μετά την λήξη της, για την απομάκρυνση και διάσπαση της δασικής βλάστησης και ελαχιστοποίηση του κινδύνου έναρξης πυρκαγιάς. Επίσης, θα αξιοποιηθούν στη συνέχιση έργων συντηρήσεων και καθαρισμών, καθώς και σε εργασίες αποκατάστασης μετά από πυρκαγιά για τη συγκράτηση των εδαφών, όπως στην κατασκευή κλαδοπλεγμάτων και κορμοδεμάτων κ.λπ.
  Θέσεις
Η χρηματοδότηση του προγράμματος για τις αμοιβές των ατόμων που θα προσληφθούν, θα καλυφθεί από τον ΟΑΕΔ. Το κόστος των μέσων ατομικής προστασίας των εργατών/τριών (ΜΑΠ), των εργαλείων και του απαιτούμενου εξοπλισμού αυτών για την εκτέλεση των εργασιών, καθώς και τα καύσιμα, τα λιπαντικά και τις δαπάνες προμήθειας ανταλλακτικών, επισκευής-συντήρησης των οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και του μηχανολογικού εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί κ.λπ. θα καλυφθούν από πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου.
Το χρονικό διάστημα απασχόλησης ανέρχεται σε 8 μήνες, με δυνατότητα παράτασης, μόνον σε ειδικές περιπτώσεις.
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν έχουν ως εξής:
Δασαρχείο Καλαμάτας:
  • 2 θέσεις ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγων)
  • 2 θέσεις ΤΕ Δασοπόνων
  • 4 θέσεις ΔΕ Ειδικών Δασικής Προστασίας
  • 2 θέσεις ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Προωθητής)
  • 1 θέσεις ΔΕ Φυλάκων
  • 5 θέσεις ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού
  • 50 θέσεις ΥΕ Εργατών/τριών
Δασαρχείο Κυπαρισσίας:
  • 1 θέση ΠΕ Γεωτεχνικού (Δασολόγου)
  • 1 θέση ΤΕ Δασοπόνου
  • 2 θέσεις ΔΕ Ειδικών Δασικής Προστασίας
  • 2 θέσεις ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού
  • 30 θέσεις ΥΕ Εργατών/τριών
 Ειδικότητες
Οι αρμοδιότητες της κάθε ειδικότητας έχουν ως εξής:
~ Δασολόγοι και Δασοπόνοι: λήψη στοιχείων υπαίθρου για τη σύνταξη μελετών αντιπυρικής προστασίας (πυροφυλακίων, δεξαμενών, καθαρισμών βιομάζας, διάνοιξης ή συντήρησης δασικών οδών, διάνοιξης ή συντήρησης αντιπυρικών λωρίδων κλπ.), σύνταξη μελετών δασικών έργων (επικουρικά), επίβλεψη έργων αντιπυρικής προστασίας.
  • Ειδικοί δασικής προστασίας: επιστασία συνεργείων καθαρισμού και υλοποίησης μελετών αντιπυρικής προστασίας.
  • Εργάτες/τριες: συμμετοχή στα συνεργεία καθαρισμών βιομάζας εντός των δασών και των δασικών εκτάσεων και της πλευρικής βλάστησης των δασικών οδών. Επίσης, συμμετοχή στα συνεργεία υλοποίησης των εργασιών, που περιγράφονται στις ειδικότητες των Δασοπόνων και Δασολόγων. Από το σύνολο των προσλαμβανομένων ανά υπηρεσία εργατών/τριών, ποσοστό έως 12% θα χειρίζονται αλυσοπρίονα, σε ποσοστό έως 40% θα χειρίζονται χειροπρίονα, τσεκούρια, σφήνες, τσάπες, τσουγκράνες για καθαρισμούς, αποκλαδώσεις και γενικότερα για μικρής κλίμακας εργασίες και οι λοιποί, θα απασχολούνται με τη συλλογή και την απομάκρυνση των υπολειμμάτων κλπ.
  • Χειριστές μηχανημάτων έργων: Θα απασχοληθούν στον χειρισμό υφισταμένων στις υπηρεσίες μηχανημάτων έργων (προωθητών, διαμορφωτών-ισοπεδωτών γαιών, φορτωτών, σύνθετων μηχανημάτων έργων -jcb- γεωργικών ελκυστήρων) για τη διάνοιξη και συντήρηση του δασικού δικτύου της περιοχής αρμοδιότητας της Υπηρεσίας, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης πυρκαγιάς, μετά από εντολή του προϊσταμένου της Υπηρεσίας μετά της επίβλεψης δασολόγου-δασοπόνου και κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, χρήση των μηχανημάτων κατά τα έργα και τις εργασίες αντιπυρικής προστασίας της περιοχής.
  • Διοικητικοί-λογιστικοί: Κάλυψη του διοικητικού φόρτου που συνεπάγεται η απασχόληση του συνόλου του προσλαμβανόμενου προσωπικού, καθώς κι υποβοήθηση στην διεκπεραίωση του διοικητικού έργου της Υπηρεσίας, τήρηση αρχείου, εξυπηρέτηση του τηλεφωνικού κέντρου κ.λπ.
  • Φύλακες: φύλαξη εγκαταστάσεων, εργοταξίων και εξοπλισμού.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη νέα Προγραμματική Σύμβαση του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας 
Η περιφερειακή παράταξη "Πελοπόννησος Πρώτα", με ερώτηση των Νίκου Πατσαρίνου και Στέλλας Καρλαύτη, θέτει προ των ευθυνών της την Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με το μέλλον του ΔΗΠΕΘΕ  Καλαμάτας. Σε ερώτηση που κατέθεσαν και η οποία δεν έχει απαντηθεί ακόμα, θέτουν το θέμα της χρηματοδότησης του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας και από την Περιφέρεια, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να εξακτινωθεί η θεατρική παιδεία σε όλη την Πελοπόννησο.
Ειδικότερα, σημειώνουν: "Δόθηκε πριν από λίγο καιρό από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε διαβούλευση η νέα Προγραμματική Σύμβαση που ορίζει ένα πλαίσιο λειτουργίας των ΔΗΠΕΘΕ της χώρας.
Ο θεσμός των ΔΗΠΕΘΕ είναι από τους πιο σημαντικούς που έχουν υλοποιηθεί στην πατρίδα μας. Πέρα από προβλήματα και διαστρεβλώσεις που κατά καιρούς προέκυψαν (λόγω κακής διαχείρισης από πρόσωπα) ο θεσμός λειτούργησε παραγωγικά με αξιοσημείωτο πολιτιστικό έργο. Αποτέλεσε δε, μετά το «Άρμα Θέσπιδος», την εξέλιξη της αντίληψης για πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη στην περιφέρεια.
Η έλλειψη χρηματοδότησης ή η ελάχιστη χρηματοδότηση που επιβλήθηκε πριν χρόνια από μνημονιακές και συντηρητικές τακτικές, άφησε την τύχη των ΔΗΠΕΘΕ (όσων απόμειναν δηλαδή) στις Δημοτικές Αρχές. Με αυτό τον τρόπο υποβαθμίστηκε ο θεσμός των ΔΗΠΕΘΕ και σχεδόν ενταφιάστηκε.
Σήμερα για πρώτη φορά στη σύμβαση, εκτός από το Υπουργείο και τους Δήμους που διαθέτουν ΔΗΠΕΘΕ, εντάσσονται και οι Περιφέρειες με συγκεκριμένες υποχρεώσεις, όπως χρηματοδότηση και κάλυψη εξόδων κινητικότητας των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων προκειμένου αυτά να δραστηριοποιούνται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της κάθε Περιφέρειας, αναζωπυρώνοντας την προσπάθεια πολιτιστικής θεατρικής ανάπτυξης και εκπαίδευσης.
Θεωρούμε ότι η Προγραμματική Σύμβαση αυτή αποτελεί μια νέα πρόκληση για τις Περιφέρειες στον τομέα του πολιτισμού και ειδικότερα του θεάτρου, ώστε να προωθηθεί η συγκεκριμένη τέχνη, να εξακτινωθεί η δράση των ΔΗΠΕΘΕ και να καλλιεργηθεί η θεατρική παιδεία στο πλαίσιο των διοικητικών τους ορίων. Έτσι τα ΔΗΠΕΘΕ θα γίνουν πραγματικά Περιφερειακά όπως ορίζει και το όνομά τους.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ΔΗΠΕΘΕ διαθέτει μόνο η Καλαμάτα, από τα πρώτα που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα, με σημαντική ιστορία και αξιόλογη παρουσία στα 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας του. Σε συνδυασμό με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες πολιτισμικής εξωστρέφειας όχι μόνο του Δήμου Καλαμάτας και της Μεσσηνίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Επομένως, πιστεύουμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τώρα που έχει θεσμικό ρόλο στον πολιτισμό, να χρηματοδοτήσει γενναία το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες για τη δημιουργία θεατρικών παραγωγών, συμπαραγωγών και στήριξη από το ΔΗΠΕΘΕΚ των ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων της Μεσσηνίας και όλης της Πελοποννήσου (όπως προβλέπεται και από τη σύμβαση).
Και το πιο βασικό, να εξακτινώσει, να μεταφέρει, να προβάλει την καλλιτεχνική δημιουργία του ΔΗΠΕΘΕΚ σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, σε φεστιβάλ, κ.λπ. Επίσης, θα μπορούσε να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης σχολείων, ΚΑΠΗ, ΑμεΑ και άλλων ευάλωτων ομάδων απ’ όλη την Περιφέρεια, προκειμένου να βρεθούν στην Καλαμάτα για την παρακολούθηση παραστάσεων.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να γυρίσει σελίδα. Δεν μπορεί να συνεχίζει την ίδια αναποτελεσματική τακτική της επιλεκτικής και αποσπασματικής χρηματοδότησης πολιτιστικών δράσεων συγκεκριμένων φορέων (βλέπε προηγούμενη κατατεθειμένη πρότασή μας 10 σημείων).
Πρέπει να αρχίσει να οργανώνει ένα σχέδιο για τον Πολιτισμό στην Πελοπόννησο, συμβάλλοντας έτσι στην ποιοτική αναβάθμιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια και διάδοση της θεατρικής παιδείας.
Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης: Ποιες είναι οι σκέψεις της Περιφερειακής Αρχής σε σχέση με τη νέα Προγραμματική Σύμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού για τα ΔΗΠΕΘΕ και πώς προτίθεται να αξιοποιήσει τη συμμετοχή της σε αυτή".

*** Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου ψηφίζεται ο «Κλεισθένης 1» 
Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί για επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με την ονομασία «Κλεισθένης 1», που φέρνει ριζικές αλλαγές στο υφιστάμενο καθεστώς των ΟΤΑ.
Η ψήφισή του αναμένεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου με την ολοκλήρωση της ψήφισης των προαπαιτουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και την κατάθεσή του στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις σε διατάξεις του νομοσχεδίου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που συνεχίζεται με τους φορείς των αιρετών.
 Τρία είναι τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι της διαβούλευσης και αφορούν τα εξής σημεία:
α) Την απλή αναλογική, όπου συζητείται η υιοθέτηση πλαφόν της τάξεως του 2%-3% προκειμένου ένας συνδυασμός να μπορεί να εξασφαλίσει την εκλογή δημοτικών συμβούλων.
β) Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δήμαρχος να εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή εφόσον εξασφαλίσει ποσοστό άνω του 43%.
γ) Η θητεία των αιρετών ενδέχεται να παραμείνει στα πέντε έτη. Υπάρχουν ακόμη πολλές αντιρρήσεις όσον αφορά την παράταση της θητείας των αιρετών λόγω της μεταφοράς των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Οκτώβριο καθώς τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας.
Η πιθανή υποχώρηση του υπουργού Εσωτερικών ως προς τη θεσμοθέτηση της «απλής και άδολης αναλογικής» ως εκλογικού συστήματος για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στηρίζεται εν πολλοίς στις αντιδράσεις μελών της αυτοδιοίκησης που ανήκουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.
  Κριτική στον Σκουρλέτη 
Στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος με θέμα τον «Κλεισθένη», ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης δέχθηκε εντονότατη κριτική για αρκετές διατάξεις, αλλά και για το ότι δεν έλαβε καθόλου υπ' όψιν του εισηγήσεις στελεχών από την αυτοδιοίκηση. Εκτιμάται ότι, σύμφωνα με το vimanews.gr,  στη σύγκρουσή του με τον κ. Σκουρλέτη για τον «Κλεισθένη» οφείλεται η παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το νομοσχέδιο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων προβλέπει μετάθεση των εκλογών για τον Οκτώβριο του 2019, απλή αναλογική στην εκλογή δημοτικών συμβούλων και, το κυριότερο, το σπάσιμο της Β' Περιφέρειας Αθηνών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες και της Περιφέρειας Αττικής σε δύο.
Οι πιο σφοδρές αντιδράσεις προέρχονται από τις ηγεσίες των ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ και συνδέονται με την απλή αναλογική. Στο νέο καθεστώς που εισάγει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε εκτενώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης στις συναντήσεις που είχε στην Καρδίτσα με αυτοδιοικητικούς φορείς.
Ο κ. Πουλάκης κατηγόρησε τις ηγεσίες της αυτοδιοίκησης ότι προσπάθησαν να ναρκοθετήσουν τη διαδικασία στο διάστημα των δύο ετών που διαρκεί ο διάλογος με το υπουργείο. «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε», είπε ο κ. Πουλάκης, «ότι η απλή αναλογική δεν είναι αντίθετη στην αποτελεσματική διοίκηση. Απλά αλλάζει τη λογική της παντοκρατορίας ενός δημάρχου που - με το όπλο του θηριώδους εκλογικού μπόνους - θα έχει εξασφαλισμένη την πειθαρχία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απλή αναλογική φτιάχνει αιρετούς υπεύθυνους όχι απλούς χειροκροτητές του δημάρχου, αν είναι στη συμπολίτευση, ή μια αντιπολίτευση που απλά πετάει πέτρες από την κερκίδα».
 
*** 49χρονος κατηγορείται για υπεξαίρεση 133.000 ευρώ 
Για υπεξαίρεση ποσού 133.000 ευρώ κατηγορείται ένας 49χρονος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες.
Η επιχείρηση οργανώθηκε σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της περιφέρειας Πελοποννήσου και στη Μεσσηνία, συνολικά συνελήφθησαν 31 άτομα για διάφορα αδικήματα.
  Έλεγχοι
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και στους  πέντε νομούς της Περιφέρειας, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 773 άτομα, εκ των οποίων  594 ήταν  Έλληνες,  179 αλλοδαποί, καθώς και σε 595 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 140 άτομα, από τα οποία 86 ήταν  Έλληνες και 54 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 89 άτομα.
Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 310 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 2 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  Συλλήψεις στη Μεσσηνία
Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
  • Ένας 49χρονος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε από 23 Μαΐου ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Καλαμάτας, για υπεξαίρεση. Ο 49χρονος κατηγορείται ότι από εταιρία που ήταν εκπρόσωπος το 2014 υπεξαίρεσε το ποσό των 133.000. Ο 49χρονος την Παρασκευή οδηγήθηκε στον Ανακριτή και απολογήθηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
  • Πέντε άτομα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και συγκεκριμένα:  Ένας 36χρονος γιατί σε έλεγχο που του έκαναν οι αστυνομικοί στην οδό Αρτέμιδος, βρήκαν να έχει στην κατοχή του 19,3 γραμμ. χασίς. Επίσης, στην Αρτέμιδος ένας 22χρονος γιατί είχε στην κατοχή του 5,8 γραμμ. χασίς, ένας 56χρονος στην Μαρίνα γιατί κατείχε ένα τσιγαριλίκι, ένας 53χρονος στην οδό Φαρών γιατί κατείχε ένα τσιγαριλίκι και 2,2 γραμ. χασίς και ένας 79χρονος γιατί κατείχε 22 χάπια που εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών.
  • Δύο αλλοδαποί, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ένας 23χρονος Σύρος και μια 21χρονη από τη Συρία καθώς επιχείρησαν ξεχωριστά να πετάξουν με πλαστά έγγραφα για Στοκχόλμη.
  • Τρία άτομα για καταδικαστικά έγγραφα. Ειδικότερα ένας 58χρονος καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για 2 έτη φυλάκιση και μηνιαίες δόσεις από εξαγορά ποινής για οφειλές. Ένας 51χρονος για δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου για κλοπές και ένας 39χρονος αλλοδαπός για απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για απόπειρα εκβίασης και εμπρησμό με φυλάκιση 3 έτη για κάθε πράξη.
  • Τέσσερις Έλληνες , για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Πέντε  Έλληνες  και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δέκα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
 Εξιχνίαση
Επίσης, εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία κλοπή σε αποθήκη οικοδομικών υλικών στον Αντικάλαμο, που είχε γίνει στις 24 Μαΐου. Είχαν κλαπεί  μέταλλα χαλκού και αλουμινίου αξίας 2.000 ευρώ και 4 τηλεοράσεις παλιάς τεχνολογίας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστες είναι ένας 21χρονος και ένας 22χρονος και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

Απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 
Απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 8:25 το πρωί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 20 άτομα προσπάθησαν να εισβάλουν στον χώρο του υπουργείου.
Οι δράστες πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Όπως λένε οι πληροφορίες, τα άτομα τελικά δεν κατάφεραν να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού οι φρουροί τους εμπόδισαν.
athensvoice.gr

***Πανελλαδικές 2018: Συνέχεια σήμερα με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά (τα θέματα και οι απαντήσεις) 
Δεύτερη μέρα εξετάσεων η σημερινή για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων όλης της χώρας.
Σήμερα οι μαθητές θα εξεταστούν σε μαθήματα κατεύθυνσης, ειδικότερα στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά.
  Αρχαία Ελληνικά: ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 
Μαθηματικά Θετικών Σπουδών: ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 
Μαθηματικά Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής: ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

*** Κοινωφελής Εργασία για 102 άτομα στα Δασαρχεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας 
Εκατόν δύο άτομα στα Δασαρχεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας θα προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Συνολικά στα Δασαρχεία όλης της χώρας θα προσληφθούν 5.066 άτομα. Οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν θα μπορούν να αξιοποιηθούν κατά την διάρκεια, αλλά εξίσου αποτελεσματικά και μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, καθώς τα περισσότερα αντιπυρικά μέτρα λαμβάνονται εκτός της περιόδου αυτής. Για παράδειγμα, οι καθαρισμοί πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και μετά την λήξη της, για την απομάκρυνση και διάσπαση της δασικής βλάστησης και ελαχιστοποίηση του κινδύνου έναρξης πυρκαγιάς. Επίσης, θα αξιοποιηθούν στη συνέχιση έργων συντηρήσεων και καθαρισμών, καθώς και σε εργασίες αποκατάστασης μετά από πυρκαγιά για τη συγκράτηση των εδαφών, όπως στην κατασκευή κλαδοπλεγμάτων και κορμοδεμάτων κ.λπ.
  Θέσεις
Η χρηματοδότηση του προγράμματος για τις αμοιβές των ατόμων που θα προσληφθούν, θα καλυφθεί από τον ΟΑΕΔ. Το κόστος των μέσων ατομικής προστασίας των εργατών/τριών (ΜΑΠ), των εργαλείων και του απαιτούμενου εξοπλισμού αυτών για την εκτέλεση των εργασιών, καθώς και τα καύσιμα, τα λιπαντικά και τις δαπάνες προμήθειας ανταλλακτικών, επισκευής-συντήρησης των οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και του μηχανολογικού εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί κ.λπ. θα καλυφθούν από πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου.
Το χρονικό διάστημα απασχόλησης ανέρχεται σε 8 μήνες, με δυνατότητα παράτασης, μόνον σε ειδικές περιπτώσεις.
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν έχουν ως εξής:
Δασαρχείο Καλαμάτας:
  • 2 θέσεις ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγων)
  • 2 θέσεις ΤΕ Δασοπόνων
  • 4 θέσεις ΔΕ Ειδικών Δασικής Προστασίας
  • 2 θέσεις ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Προωθητής)
  • 1 θέσεις ΔΕ Φυλάκων
  • 5 θέσεις ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού
  • 50 θέσεις ΥΕ Εργατών/τριών
Δασαρχείο Κυπαρισσίας:
  • 1 θέση ΠΕ Γεωτεχνικού (Δασολόγου)
  • 1 θέση ΤΕ Δασοπόνου
  • 2 θέσεις ΔΕ Ειδικών Δασικής Προστασίας
  • 2 θέσεις ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού
  • 30 θέσεις ΥΕ Εργατών/τριών
 Ειδικότητες
Οι αρμοδιότητες της κάθε ειδικότητας έχουν ως εξής:
* Δασολόγοι και Δασοπόνοι: λήψη στοιχείων υπαίθρου για τη σύνταξη μελετών αντιπυρικής προστασίας (πυροφυλακίων, δεξαμενών, καθαρισμών βιομάζας, διάνοιξης ή συντήρησης δασικών οδών, διάνοιξης ή συντήρησης αντιπυρικών λωρίδων κλπ.), σύνταξη μελετών δασικών έργων (επικουρικά), επίβλεψη έργων αντιπυρικής προστασίας.
  • Ειδικοί δασικής προστασίας: επιστασία συνεργείων καθαρισμού και υλοποίησης μελετών αντιπυρικής προστασίας.
  • Εργάτες/τριες: συμμετοχή στα συνεργεία καθαρισμών βιομάζας εντός των δασών και των δασικών εκτάσεων και της πλευρικής βλάστησης των δασικών οδών. Επίσης, συμμετοχή στα συνεργεία υλοποίησης των εργασιών, που περιγράφονται στις ειδικότητες των Δασοπόνων και Δασολόγων. Από το σύνολο των προσλαμβανομένων ανά υπηρεσία εργατών/τριών, ποσοστό έως 12% θα χειρίζονται αλυσοπρίονα, σε ποσοστό έως 40% θα χειρίζονται χειροπρίονα, τσεκούρια, σφήνες, τσάπες, τσουγκράνες για καθαρισμούς, αποκλαδώσεις και γενικότερα για μικρής κλίμακας εργασίες και οι λοιποί, θα απασχολούνται με τη συλλογή και την απομάκρυνση των υπολειμμάτων κλπ.
  • Χειριστές μηχανημάτων έργων: Θα απασχοληθούν στον χειρισμό υφισταμένων στις υπηρεσίες μηχανημάτων έργων (προωθητών, διαμορφωτών-ισοπεδωτών γαιών, φορτωτών, σύνθετων μηχανημάτων έργων -jcb- γεωργικών ελκυστήρων) για τη διάνοιξη και συντήρηση του δασικού δικτύου της περιοχής αρμοδιότητας της Υπηρεσίας, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης πυρκαγιάς, μετά από εντολή του προϊσταμένου της Υπηρεσίας μετά της επίβλεψης δασολόγου-δασοπόνου και κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, χρήση των μηχανημάτων κατά τα έργα και τις εργασίες αντιπυρικής προστασίας της περιοχής.
  • Διοικητικοί-λογιστικοί: Κάλυψη του διοικητικού φόρτου που συνεπάγεται η απασχόληση του συνόλου του προσλαμβανόμενου προσωπικού, καθώς κι υποβοήθηση στην διεκπεραίωση του διοικητικού έργου της Υπηρεσίας, τήρηση αρχείου, εξυπηρέτηση του τηλεφωνικού κέντρου κ.λπ.
  • Φύλακες: φύλαξη εγκαταστάσεων, εργοταξίων και εξοπλισμού.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***

*** Αθλητικά Νέα :

***
* 3ος αγώνας στα Playoffs  στην Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ περιόδου 2017-2018 , Κυριακή 10-06-2018 :

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  73-58, (38-28) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-15 , 19-13 , 16-14 , 19-16 .- ^
Προβάδισμα τίτλου για τον ΠΑΟ, 73-58 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 στη σειρά και πήρε προβάδισμα τίτλου
~Η αστοχία του Ολυμπιακού, απόρροια της εξαιρετικής άμυνας του Παναθηναϊκού, βοήθησε τους «πράσινους» να κυριαρχήσουν στο παρκέ και μετά τα τρίποντα των Τζέιμς και Καλάθη να «εκτοξεύσουν» τη διαφορά σε μη αναστρέψιμα επίπεδα (63-44 στο 33΄), για να μην κοιτάξουν πίσω μέχρι το τελικό 73-58.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Γ.-Δεσλής
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-28, 54-42, 73-58ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 8 (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ), Ρίβερς 15 (4/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Γκιστ 5 (4 ασίστ), Λοτζέσκι 5 (1), Καλάθης 13 (3/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 1/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Τζέιμς 14 (3/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παππάς, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 5, Όγκαστ (4 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 7.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 14 (1/1 δίποντο, 4/8 τρίποντα, 0/2 βολές, 6 ασίστ, 5 λάθη), Μιλουτίνοβ 8 (10 ριμπάουντ), Πρίντεζης 12 (5/9 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης, ΜακΛιν 9 (5 ριμπάουντ), Μπράουν (0/3 σουτ, 3/4 βολές), Παπαπέτρου (0/5 σουτ, 4 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς 2 (0/4 σουτ), Ουίλτζερ 5 (1). 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 65-75 (0-1)2ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 66-71 (1-1)3ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-58 (2-1)

***  Αποθέωση για την ομάδα πόλο του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο
 Οι πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν στην Ελλάδα και έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής στον «Ελ.Βενιζέλος»
Πανδαιμόνιο επικράτησε στο Ελευθέριος Βενιζέλος το μεσημέρι της Κυριακής κατά την άφιξη της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, η οποία το Σάββατο κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης επικρατώντας με 9-7 της Προ Ρέκο στη Γένοβα, στον τελικό του Champions League.
Οι παίκτες των Ερυθρολεύκων γνώρισαν την αποθέωση κατά την άφιξή τους από δεκάδες οπαδούς που τους περίμεναν για να τους συγχαρούν για την επιτυχία τους.
~
~ ***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσηςΤρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό ! http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .- 
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .- 

~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_8.html .- 
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 09  Ιουνίου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_9.html .- 

~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_10.html .- 
~*

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4101  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.403    βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--

 







 Ι.Μ.ΣΓΡΑΠΑ Πυλίας .. σχετικά βίντεο 10-06-2018 :
~* ΣΓΡΑΠΑ Μ  Παράκληση στην Πυλία κατηχητικό Αρφαρών 10/06/2018:
~*Μικρή Παράκληση Μονή ΣΓΡΑΠΑ Πυλίας 10/06/2018:
https://youtu.be/DP_TNXLqJQU .-
~*Ι Μ  Σγράπα Πυλία παιδιά κατηχητικού Αρφαρών 10/06/2018 

https://youtu.be/7wZBKHifovk   .-
~*Διαδρομή για Πύλο  10/06/2018:

https://youtu.be/nZVmNIuPFKw   .-
~*Ι Μ  ΣΓΡΑΠΑ εκκλησία στην Πυλία 10/06/2018:

https://youtu.be/kS8s46-GW7s .-
~*Παράκληση κατηχητικού Αρφαρών 10/06/2016 Σγράπα Πυλίας: https://youtu.be/sKfuF2LgiCE .-
~*Σκράπα Πυλίας Μ  Παράκληση μαθητών κατηχητικού 10/06/2018 https://youtu.be/ABX_LrPWrx8  .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου