ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 .

~ 1.-  Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα: ..ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ! :
https://youtu.be/mRhGAKOmrDw   .-



 2.-  ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ :
https://youtu.be/p7fuf073fcg   .-
3.- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γη Ελληνική :
https://youtu.be/R6wX1rKsHj8   .-
 ~ Φλωρίνης Θεόκλητος στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: «Θα δώσουμε μάχη για την Μακεδονία»
~  του Γιώργου Νταλιάρη
Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της περιοχής του και όπου αλλού θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση για την Μακεδονία, κάνει ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
* Ο Σεβασμιώτατος από την ακριτική Φλώρινα, στέλνει το δικό του μήνυμα τόσο προς του Ελληνες όσο και προς τους κυβερνώντες αναφορικά με το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Εβρισκόμενος σε μια ευαίσθητη περιοχή της ελληνικής επικράτειας, ο Μητοπολίτης Θεόκλητος αφουγκράζεται καθημερινά την αγωνία του κόσμου για το θέμα αυτό.
«Θέλουμε μια δίκαιη λύση. Το όνομα της Μακεδονίας μας δεν πρέπει να δοθεί σε μια άλλη χώρα. Είναι λάθος», τόνιζει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και συνεχίζει: «Βλέπουμε ότι τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις και είναι συμφωνημένο ότι το όνομα που θα δοθεί θα έχει δυστυχώς τον όρο Μακεδονία. Ακόμη όμως και μέχρι την τελευταία στιγμή θα δώσουμε τη μάχη για να μη συμβεί κάτι τέτοιο».
Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Φλώρινας αναφέρεται και στις αυριανές συγκεντρώσεις λέγοντας: «Τα δύο συλλαλητήρια που προηγήθηκαν είχαν μεγάλη επιτυχία. Εύχομαι και αύριο να γίνει κάτι αντίστοιχο. Ωστόσο, στην περιοχή μας υπάρχει ένα πρόβλημα οργάνωσης. Εμείς ως Εκκλησία προσκληθήκαμε την τελαυταία στιγμή. Μάλιστα, την ίδια ώρα θα υπάρχουν δύο συγκεντρώσεις στην περιφέρειά μας, μία στην Φλώρινα και μία στην Πτολεμαΐδα. Εκεί θα βρίσκομαι κι εγώ».
Τέλος, ο κ.Θεόκλητος κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Εκκλησία των Σκοπίων, είπε: «Είναι μια θετική κίνηση από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Ωστόσο, αν το κράτος των Σκοπίων έχει τον όρο Μακεδονία, τότε θα μας στεναχωρέσει πολύ».  ΑΞΙΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*** Ιεράρχες των Σερρών για την Μακεδονία: «Η Ελλάς ενωμένη θα δώσει την πρέπουσα απάντηση»
~ Να μην παραδώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια καλούν την κυβέρνηση οι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Σιδηροκάστρου Μακάριος και Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερώνυμος, που σε εγκύκλιό τους τονίζουν την ανάγκη να παραμείνουν όλοι οι Ελληνες ενωμένοι.
* Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου:
«Προς το χριστεπώνυμον πλήρωμα του Νομού Σερρών.
Αγαπητοί μας αδελφοί,
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τον μήνα Ιανουάριο του παρόντος έτους, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, με ανακοίνωσή της εξέφρασε, με δυνατό και ελληνο­πρεπή τρόπο, την ψυχή του Έθνους, δηλώνουσα ότι «δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου της ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους» (Δ.Ι.Σ.10-1-2018). Η Εκ­κλησία της Ελλάδος διατυ­πώνει πάντα με υπευθυνότητα, νηφαλιό­τητα, σεβασμό στους διακριτούς μέσα στο Ελληνικό κράτος «ρο­λους» και αφοσίω­ση προς την ιστορία και προς την ελληνορθόδοξη κληρονομιά μας την άποψή της, μακρυά από κάθε είδους σκοπιμότητες και ακρότητες. Έχει υποχρέωση η αγία Εκκλησία μας, ως πνευματική μητέρα και τροφός του Έθνους των Ελλήνων, να εκφράσει τις εύλογες ανησυχίες του ποιμνίου της, το οποίο ενδια­φέρεται για τα εθνικά μας θέματα και για την ειρηνική συμβίωση των Βαλκανικών λαών. Έχει και δικαίωμα να ομιλεί η αγία
Ορθόδοξη Εκκλησία για την Μακεδονία μας, για την οποία έχυσαν το αίμα τους πολυάριθμοι κληρικοί όλων των βαθμίδων. Αναγνω­ρίζουμε ότι οι διπλωματικοί χειρισμοί ανήκουν στον τομέα ευθύνης της εκάστοτε εκλεγμένης Κυβερνήσεως, για την οποία θερμώς προ­σευχόμεθα στον Κύριό μας Ιησούν Χριστόν, τις κρίσιμες αυτές ώρες να έχει τον άνωθεν φωτισμό και την ενίσχυση. Η ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων είναι για τον οικουμενι­κο ελληνισμό πρωτί­στως θέμα ιστορικής αλήθειας, ταυτότητος, εθνικής αξιοπρε­πείας, με ιδιαίτερη και περίπλοκη γεωπολιτική σημασία και δυσδιάκριτες συνέ­πειες για το μέλλον, την ειρήνη και την ασφάλεια της Βαλκα­νικής χερσονήσου.
Οφείλουμε να σεβασθούμε την σεπτή μνήμη και τους ιερούς αγώνες των ενδόξων προγόνων μας. Των ηρώων μας που θυσίασαν την ζωή τους για την ελευθερία και την Ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας.
Ιδιαιτέρως όσοι ζούμε στα αγιασμένα χώματα της Βορείου Ελλάδος, που διαχρονικώς υπήρξε ο προμαχώνας του Έθνους μας, έχουμε ηθική υποχρέ­ωση να δικαιώσουμε τους αγώνες των πολυαρίθμων κληρικών και λαικών Μακε­δονομάχων, οι οποίοι υπό δυσχερείς συνθήκες αγωνίσθηκαν σαν λιοντάρια ενα­ντίον του Τούρκου δυνάστη και του σκληροτράχηλου Βουλγάρου Εξαρχικού, για να σώσουν την Μακεδονία μας.
Ο Νομός Σερρών υπήρξε ένα από τα προπύργια αυτού του αγώνος κατά την περίοδο 1903 – 1908, με πρωτεργάτες και πρωταγωνι­στες τους αλήστου μνήμης μεγά­λους και ηρωικούς Μητροπολίτες, Σερρών Γρη­γόριο και Απόστολο, Σιδηροκάστρου και Μελενίκου εθνομάρτυρα Κων­σταντίνο Ασημιά­δη, από Ζιχνών και Δράμας εθνοιερομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης, και Νευροκοπίου Θεοδώρητο, τους θρυλικούς Σερραίους οπλα­ρχηγούς Καπετάν Μητρούση και Καπετάν Γιαγκλή κ. α.
ο γειτονικό κράτος των Σκοπίων δεν δικαιούται να πλαστο­γραφεί την ιστορία μας και το όνομά μας, να κτίζει κρατική
οντότητα, γλώσσα και εθνική συνείδηση με κλεμμένα ιστορικά υλικά. Αν σήμερα δεχθούμε το όνομα Μακεδονία με οποιονδήποτε προσδιορισμό για το κράτος αυτό, γρήγορα πιθανότατα θα εκλείψει ο προσδιορισμός και θα παραμείνει μόνον το όνομα.
Αγαπητοί μας αδελφοί,
Από την ηρωική, αγιοτόκο και ελληνικωτάτη γη της Μακεδο­νίας, η οποία υπήρξε η πύλη εισόδου του Αποστόλου Παύλου και του Χριστια­νισμού στην Ευ­ρώπη, εμείς οι εν Χριστώ πνευματικοί
σας πατέρες και ποιμένες των τριών Ιερών Μητροπόλεων του Νο­μου Σερρών, εκφραστές της ενιαίας φωνής και της αγωνι­ώσης ψυχής του χριστεπωνύμου πληρώματος τείνουμε χείρα ειλικρινούς φιλίας προς τον λαό των Σκο­πίων, με τον οποίο επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας και αγάπης, αλλά και “στεντορεία τη φωνή” επαναλαμβάνουμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρεί ή να χαρίσει το γλυκύ και ποθεινό όνομα της Μακεδονίας μας και την ιστορία μας, για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων, οι οποίες στηρίζονται στα θεμέλια αλυτρωτικών διεκδικήσεων εις βα­ρος της Ελλάδος.
Επιθυμούμε τη διευθέ­τηση του ζητήματος, θέλου­με να δούμε το γειτονικό κράτος ως μέλος της μεγάλης Ευρωπαικής οικο­γένειας, όχι όμως εις βάρος της αλήθειας, όχι εις βάρος της ιστορίας μας, όχι εις βάρος της ελληνικής ταυτότητος της Μακεδο­νίας μας. Η Ελ­λα­ς ε­νω­με­νη θα δω­σει την πρε­που­σα α­παν­τη­ση…Η Μα­κε­δο­νι­α ει­ναι μι­α και ει­ναι Ελ­λη­νι­κη!
Η Ελλάδα μας δεν πρέπει, πιεζομένη για μία ακόμη φορά, να γίνει το μελλοντικό θύμα των «προκατα­σκευασμένων συγκυριών» και ο εθελοντής αχθοφόρος διεθνοπολιτικών συμφε­ρόντων, που θα υπο­θη­κεύσουν το μέλλον και την αξιοπρέπεια της χώρας. Οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας στην Ευρώπη πρέπει να κατανοή­σουν τις δίκαιες εθνικές μας ευαισθησίες που στηρίζονται στην ιστορική αλήθεια.
Παρακαλούμε θερμώς την Ελληνική Κυβέρνηση να εμμείνει έως τέλους στην δικαία θέση της για εξάλειψη κάθε αλυτρω­τικής ανα­φοράς, έμμεσης ή άμεσης, από το Σύνταγμα της χώρας των Σκο­πίων.
Η λανθασμένη απαίτηση των βορείων Σλαύων γειτόνων μας να σφε­τερι­σθούν όνομα, ιστορία, πολιτισμό, γλώσσα, ταυτότητα που δεν τους ανήκουν, είναι θέμα πανεθνικό και αφορά όχι μόνον τις βόρειες επαρχίες του Κράτους μας, αλλά ολόκληρο τον Ελληνισμό, όπου γης.
Από τον αιματο­πότιστο Νομό των Σερρών καλούμε τους Σερραίους αδελφούς μας και όλους τους συνέλληνες σε συναγερμό προσευχής και σε πνευ­ματική και εθνική αφύπνιση και εγρήγορση. Οι καιροί απαιτούν ψυχραιμία, σύνεση, πολλή προ­σευχή, ενότητα αλλά και αποφασι­στικότητα και αγωνιστικό φρόνη­μα.
Η Ελλάς ενωμένη θα δώσει την πρέπουσα απάντηση.
Προς τούτο αύριο Δευτέρα, στην Ιερά Μονή Αγίας Παρα­σκευής Σερρών, με αφορμή και την έλευση εξ Αγίου Όρους του ιερού λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, θα τελεσθεί στις 10:30 το βράδυ ιερά αγρυπνία υπέρ του εθνικού μας θέματος, ώστε ο Κύριος της ιστορίας, Ιησούς Χριστός, να φωτίσει και να ενι­σχύσει όλους μας, ώστε ελληνοπρεπώς, εθνοφελώς και εν ομονοία να αντιμετωπίσουμε την ιστορική αυτή πρόκληση του εθνικού μας βίου.
Ο δε Κύριος των δυνάμεων και υπερασπιστής της αληθείας και του δικαίου, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των αγίων είθε να σκεπάσει προστατευτικώς το Έθνος μας αυτές τις κρίσιμες ώρες. Αμήν.
Ευχέτες σας προς τον άγιον Θεόν ολοπρόθυμοι.
ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ
†Ο ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
†Ο ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΣ
†Ο ΖΙΧΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΣ».

*** 6 Ιουνίου: Εορτή του Οσίου Ιλαρίωνος του νέου και Ηγουμένου της Μονής Δαλμάτων
~  Τη μνήμη του Οσίου Ιλαρίωνος του νέου και Ηγουμένου της Μονής Δαλμάτων τιμά σήμερα, 6 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Ιλαρίων γεννήθηκε το 775 μ.Χ. και καταγόταν από την Καππαδοκία.
*  Οι γονείς του, Πέτρος που ήταν προμηθευτής άρτου των ανακτόρων και Θεοδοσία, ήταν ευσεβείς και ενάρετοι άνθρωποι και γαλούχησαν τον μικρό γιο τους με τα νάματα της ορθόδοξης πίστης.
Όταν ενηλικιώθηκε, ποθώντας το δρόμο της αρετής και της άσκησης πήγε στο μοναστήρι της Ξηρονησίας, στην Κωνσταντινούπολη, όπου αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι στην άσκηση, την αυστηρή νηστεία, τη σιωπή και την μελέτη των Θείων Γραφών.
Αργότερα πήγε στη Μονή Δαλμάτων, όπου και έγινε μεγαλόσχημος. Εκεί παρέμεινε μία δεκαετία σαν κηπουρός και γρήγορα έγινε παράδειγμα άσκησης, ταπεινοφροσύνης και μεγαθυμίας για όλους τους αδελφούς, οι οποίοι παμψηφεί τον ανέδειξαν ηγούμενο της Μονής.
Όταν ξέσπασε η θύελλα της Εικονομαχίας ο αυτοκράτορας Λέων ο Αρμένιος, με τον ασεβή πατριάρχη Θεόδοτο το Μελισσηνό, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να κάμψουν το αγέρωχο φρόνημα του Οσίου. Εκείνος όρθωσε το πνευματικό του ανάστημα και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Τότε άρχισε ο απηνής διωγμός του. Επί οκτώ ολόκληρα χρόνια, υπέστη αγόγγυστα και με θαυμαστή καρτερία περιορισμούς σε απομακρυσμένες Μονές, φυλακίσεις, ξυλοδαρμούς και εξορίες.
Άντεξε όμως, όλες τις ταλαιπωρίες «ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού», ευχαριστώντας και δοξάζοντας τον δωρεοδότη Κύριο, πού τον αξίωσε να μείνει αλύγιστος στις επάλξεις του αγώνα. Μετά το θρίαμβο της Ορθοδοξίας, επέστρεψε στη Μονή του, έζησε τρία ακόμη χρόνια και εκοιμήθη ειρηνικά σε ηλικία 70 ετών, το 845 μ.Χ.
Απολυτίκιο:
Ήχος α’. Τού λίθου σφραγισθέντος.
Τών λόγων τού Κυρίου γεωργήσας τήν χάριν, ήνθησας ως έλαια, Ιλαρίων παμμάκαρ, ελαίω τών θείων αρετών, καί τής ομολογίας σου σοφέ, ιλαρύνων τάς καρδίας καί τάς ψυχάς, τών πίστει σοί εκβοώντων δόξα τώ δεδωκότι σοί ισχύν, δόξα τώ σέ στεφανώσαντη, δόξα τώ ενεργούντι διά σου, πάσιν ιάματα.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ιλαρίωνος του Νέου - 6 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/DtDyTuf2YfE  .-
5 Ιουνίου: Εορτή του Αγίου Δωροθέου του Επισκόπου Τύρου :
Τη μνήμη του Αγίου Δωροθέου του Επισκόπου Τύρου τιμά σήμερα, 5 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Δωρόθεος ήταν ποιμένας που είχε «τήν μόρφωσιν τής γνώσεως καί τής αληθείας εν τώ νόμω» (προς Ρωμαίους, β’ 20). Δηλαδή, την ακριβή γνώση και αλήθεια, που βρίσκεται μέσα στο Νόμο, στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη.
~  Όταν ξέσπασε ο φονικός διωγμός κατά της Εκκλησίας στα χρόνια του Διοκλητιανου, το ποίμνιό του, προκειμένου να χάσει τον πολύτιμο ποιμένα του, με θερμές παρακλήσεις κατάφερε και τον έπεισε να απομακρυνθεί από τον τόπο των διωγμών. Αποχώρησε στη Δυσσό, πόλη της Θράκης, και εκεί ασκήτευε μέχρι να περάσει ο άγριος αυτός διωγμός.
Όταν πέρασε η μπόρα του διωγμού, επανήλθε στο ποίμνιό του και με όλη την πατρική στοργή που τον διέκρινε, στήριζε στην πίστη τους αδυνάτους και πρωτοστατούσε στη βοήθεια των χηρών, ορφανών, ασθενών, και γενικά, των θλιβομένων.
Έζησε πολλά χρόνια. Πρόλαβε μέχρι και τη βασιλεία του Ιουλιανού του Παραβάτη. Οι ειδωλολάτρες, όμως, που ήταν προστατευόμενοι αυτού του αυτοκράτορα, έπιασαν το Δωρόθεο και αφού τον βασάνισαν ανελέητα τον σκότωσαν το 362 μ.Χ. Έτσι κέρδισε το στεφάνι του μαρτυρίου. Τότε ο Δωρόθεος ήταν 107 χρονών.
Σήμερα σώζεται εκκλησιαστικό σύγγραμμά του, για τους 70 μαθητές του Ιησού Χριστού.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Ως δώρημα τέλειον, εκ τού τών φώτων Πατρός, σοφίας τήν έλλαμψιν, ως Ιεράρχης σοφός, εδέξω Δωρόθεε, όθεν καί πλεονάσας, τόν σόν τάλαντον μάκαρ, ήθλησας υπέρ φύσιν, βαθυτάτω εν γήρα, πρεσβεύων Ιερομάρτυς, υπέρ τών ψυχών ημών.
~* Απολυτίκιο του Αγ. Δωροθέου επισκόπου Τύρου - 5 ΙΟΥΝΙΟΥ   : https://youtu.be/IcH13zSTa7o .-

*** Παύλος Μελάς: Τι είπε ο Τσιρώνης για το Σκοπιανό και τους Βουλγάρους!
~ -Αναφερόμενος στη στάση του ελληνικού κράτους τότε, λέει ότι: «δίναμε μάχη να μην αποκαλούνται Βούλγαροι», οι σλαβόφωνοι
Στο Μακεδονικό αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφορικά με το και το θέμα της ονομασίας.
*  Ο κ. Τσιρώνης σχολιάζοντας τους «Σλαβομακεδόνες», αφού πρώτα ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει αναγνωρίσει τη «μακεδονική γλώσσα», είπε ότι: «Ο Παύλος Μελάς με αυτούς που σήμερα βαφτίζονται εχθροί, πολεμούσαν μαζί ενάντια στους Βούλγαρους».
Αναφερόμενος στη στάση του ελληνικού κράτους τότε, λέει ότι: «δίναμε μάχη να μην αποκαλούνται Βούλγαροι», οι σλαβόφωνοι.
Στη συνέχεια, μιλώντας σχετικά με τα επικείμενα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ο κ. Τσιρώνης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία κατεβάζει τους ανθρώπους στο δρόμο για διαδηλώσεις, αποκαλώντας τους διαδηλωτές υπερπατριώτες.
Δείτε τη δήλωσή του: Ομιλία Τσιρώνη για τον Παύλο Μελά   , https://youtu.be/aDPAJTpS5tA .-

*** Συλλαλητήρια σε 24 πόλεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα υπάρχει μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενώ σε αρκετές πόλεις υπάρχει συνεργασία και με τις τοπικές δημοτικές αρχές 
 
~  Συλλαλητήρια σε 24 πόλεις της Ελλάδας εκ των οποίων τα 15 θα πραγματοποιηθούν στη Μακεδονία πραγματοποιούνται το απόγευμα της Τετάρτης.
Επίκεντρο των συλλαλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί για τις 19:30 θα είναι η Πέλλα με την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» να θέλει να στείλει μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην «εκχωρήσει» τον όρο «Μακεδονία» στο νέο όνομα της ΠΓΔΜ.Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα υπάρχει μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενώ σε αρκετές πόλεις υπάρχει συνεργασία και με τις τοπικές δημοτικές αρχές. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι δήμαρχοι και απόστρατοι ενώ το παρών αναμένεται να δώσουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν ανά την Ελλάδα και μέλη του κοινοβουλίου, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι χαράσσουν διαφορετικά γραμμή από την επίσημη θέση της κυβέρνησης.
~ Συλλαλητήρια θα διεξαχθούν σε Πέλλα, Δράμα, Σέρρες, Καβάλα, Λαγκαδά, Πολύκαστρο, Κιλκίς, Νέα Μουδανιά,Έδεσσα,Βέροια, Κατερίνη, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Σιάτιστα, Χαλκίδα, Θήβα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, Κέρκυρα, Χανιά και Κω.

*** Τι κρύβουν τα τρία νέα ονόματα που έριξε στο «τραπέζι» η πλευρά της ΠΓΔΜ Βουλευτής του DUI (σ.σ. του συγκυβερνώντος κόμματος με τον Ζάεφ), Αρτάν Γκρούμπι, σε συνέντευξή του στο Κανάλι 5, υποστήριξε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρχουν κι άλλες «δημιουργικές προτάσεις»
 
~   Μπορεί να πέρασε σχετικά απαρατήρητη η πρόταση που κατέθεσε Αλβανός βουλευτής της ΠΓΔΜ για τρία ονόματα, ωστόσο, έχει το ενδιαφέρον της. Κι αν είναι αδύνατο να γίνουν αποδεκτές αυτές οι αναφορές τους, έχει σημασία να δούμε τι ακριβώς είναι αυτά τα ονόματα και γιατί οι Αλβανοί της γειτονικής χώρας τα ρίχνουν στο τραπέζι.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής του DUI (σ.σ. του συγκυβερνώντος κόμματος με τον Ζάεφ), Αρτάν Γκρούμπι, σε συνέντευξή του στο Κανάλι 5, υποστήριξε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρχουν κι άλλες «δημιουργικές προτάσεις». Ανέφερε μάλιστα τα ονόματα: Δημοκρατία του Κρούσεβο, Δημοκρατία της Σύγχρονης Μακεδονίας και Δημοκρατία της Ευρωπαϊκής Μακεδονίας. 
Δημοκρατία του Κρούσεβο
To Κρούσεβο ή Κρούσοβο είναι μια όμορφη ορεινή πόλη η οποία μοιάζει με το Μέτσοβο. Σύμφωνα με το Βικιπαίδεια, ως τα μέσα του 18ου αιώνα δεν ήταν παρά ένα χωριό που αργότερα έγινε κωμόπολη γιατί ο πληθυσμός αυξήθηκε πολύ από τους καινούργιους κατοίκους του Κρουσόβου που εγκαταστάθηκαν σ΄ αυτό από τη νότια Μακεδονία για ν αποφύγουν τους διωγμούς των Κονιάρων Τούρκων κι από την Ήπειρο και την Αλβανία για ν’ αποφύγουν τους μουσουλμάνους Αλβανούς. Έτσι στις παραμονές της εξέγερσης του Ιλιντεν ο πληθυσμός του έφτανε τις 18.000κι απ’ αυτές τη μεγάλη πλειοψηφία την αποτελούσαν βλαχόφωνοι ελληνικής συνείδησης (σήμερα οι Βλάχοι αποτελούν περίπου το 19%-20%). Υπήρχαν και αρκετοί Σλαβόφωνοι πατριαρχικοί, ενώ οι εξαρχικοί βουλγαρόφρονες ήταν πολύ λίγοι. Τούρκοι δεν κατοικούσαν στο Κρούσοβο εκτός από τους εκπροσώπους των αρχών και τις οικογένειες τους. Οι Κρουσοβίτες μετανάστευαν στα βαλκανικά κράτη, την κεντρική Ευρώπη και, οι περισσότεροι, στην Αίγυπτο. Η πόλη αυτή ήταν έδρα του επισκόπου Πρεσπών και Αχριδών είχε λαμπρό καθεδρικό ναό, του Αγίου Νικολάου που κάηκε από τους Τούρκους τον Αύγουστο του 1903, κοινοτικό νοσοκομείο εξαρτώμενο από τον Ναό, ημιγυμνάσιο αγοριών, παρθεναγωγείο και αρκετά σχολεία κατώτερης παιδείας με εκατοντάδες μαθητών.Το Κρούσοβο αποφάσισαν να καταλάβουν οι επαναστάτες του Ιλιντεν καθώς την επιτυχία του σκοπού τους εξασφάλιζε και το εξαιρετικά ολιγάριθμο της τοπικής τουρκικής φρουράς. Η εισβολή ενεργήθηκε τη νύχτα της Κυριακής 20ης Ιουλίου (π.ημ.) του 1903 με το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος». Η πρώτη δουλειά των επαναστατών μετά την κατάληψη του Κρουσόβου ήταν να το απομονώσουν, καταστρέφοντας τις τηλεγραφικές γραμμές. Συνολικά στην περιοχή του Διοικητηρίου κάηκαν πάνω από 40 κτίρια. Στις 23 Ιουλίου κάλεσαν σε σύσκεψη τους προκρίτους των εθνικών κοινοτήτων της πόλης και σχημάτισαν μιαν ανωτάτη επιτροπή από οκτώ μέλη που θα έπαιζε τον ρόλο προσωρινής κυβέρνησης. Ο σχηματισμός πολιτοφυλακής και ο εφοδιασμός των κομιτατζήζων με τρόφιμα και ρούχα στάθηκαν τα πρώτα καθήκοντα της επιτροπής αυτής.Η κατοχή του Κρουσόβου από τους επαναστάτες κράτησε ακριβώς δέκα μέρες. Τα σώματα των επαναστατών, που είχαν στρατοπεδεύσει γύρω από το Κρούσεβο μετά την κατάληψή του, ανέρχονταν συνολικά σε χίλιους περίπου άντρες. Για να εξασφαλιστεί καλύτερα η τροφοδοσία τους, αποφασίστηκε στις 25 Ιουλίου από την ηγεσία τους να επιβάλει η ανωτάτη επιτροπή φορολογία στους εύπορους κατοίκους του. Καθορίστηκε και το ποσόν, από 5-30 λίρες οθωμανικές για κάθε άτομο, ανάλογα με την περιουσιακή του κατάσταση και διατάχτηκε η είσπραξή του. Όμως τα μέλη της επιτροπής που ήταν Έλληνες αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη διαταγή και για τούτο παύτηκαν.Η τουρκική αντίδραση κατά της εξέγερσης άρχισε στη Δυτική Μακεδονία όπου η κατάσταση ήταν αρκετά σοβαρή και στράφηκε πρώτα εναντίον του Κρουσόβου, το οποίο, καθώς γειτόνευε με το Μοναστήρι, ήταν ανάγκη να το ξαναπάρουν οι Τούρκοι δίχως καθυστέρηση. Η επιχείρηση αυτή ανατέθηκε στον στρατηγό Μπαχτιάρ πασά, που τον χαρακτηρίζουν άνθρωπο βίαιο και τραχύ. Ο απολογισμός των καταστροφών των Ελλήνων στο Κρούσεβο ήταν 363 κτίρια, σπίτια, καταστήματα κλπ.. που κάηκαν, αφού προηγουμένως λεηλατήθηκαν, ενώ υπερδιπλάσιος στάθηκε ο αριθμός εκείνων που μονάχα λεηλατήθηκαν. Οι σκοτωμένοι πάλι, άντρες και γυναίκες πέρασαν τις τέσσερις δεκάδες.
~  Στις 23 Μαΐου 1906 εξελέγη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μητροπολίτης Πρεσπών και Αχριδών με έδρα το Κρούσοβο ο Γερμανός Σακελλαρίδης που επέδειξε σημαντική συμβολή κατά τον Μακεδονικό Αγώνα. Διετέλεσε μητροπολίτης Πρεσπών και Αχριδών έως τον Ιούλιο του 1909, οπότε και μετατέθηκε στην Ελευθερούπολη και το 1917 δολοφονήθηκε από τους Βούλγαρους για την εθνική του δράση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η βλάχικη καταγωγή του Γιάννη Μπουτάρη, δημάρχου Θεσσαλονίκης, είναι από το Κρούσοβο και υπάρχει και το σπίτι του παππού του εκεί.Αλλοι γνωστοί Κρουσοβίτες είναι ο Αλέξανδρος Σβώλος, νομικός και πολιτικός, πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), ο Ιωακείμ Γ’ Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Νικόλαος Κάρεφ, επαναστάτης, ο Αναστάσιος Νάλτσας, Μακεδονομάχος, ο Δημήτριος Πανταζής, δάσκαλος, λογογράφος και δημοσιογράφος κ.λπ.  Τα άλλα ονόματαΕίναι φανερό ότι πρόκειται για ένα όνομα που συνδέεται με το Ιλιντεν που έχει απορριφθεί από την ελληνική πλευρά.Οσο για τα: Δημοκρατία της Σύγχρονης Μακεδονίας και Δημοκρατία της Ευρωπαϊκής Μακεδονίας δύσκολα θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά αφού και αλυτρωτισμό κρύβουν (το πρώτο) ενώ το δεύτερο διαχωρίζει την ελληνική Μακεδονία ως να μην είναι ευρωπαϊκό έδαφος.

*** Αθώοι για την κλοπή από το χρηματοκιβώτιο εταιρείας πετρελαιοειδών
Για «σκηνοθετημένη» κλοπή σε βάρος του μίλησε ο κατηγορούμενος
Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας πρώην υπάλληλος εταιρειών πετρελαιοειδών στην Καλαμάτα με τη σύζυγό του για την υπόθεση κλοπής 160.804,68 ευρώ από το χρηματοκιβώτιό τους το Νοέμβριο του 2011.
Ο κατηγορούμενος ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος μίας εκ των εταιρειών, ενώ, όπως είπε χθες στην απολογία του, τον είχε τοποθετήσει εκεί ο εργοδότης του, καθώς δεν ήθελε ο ίδιος να φαίνεται στις εταιρείες. Μάλιστα, έκανε λόγο για «σκηνοθετημένη» κλοπή από το μηνυτή του, προκειμένου να τον απομακρύνει από τις εταιρείες.
Το δικαστήριο τον αθώωσε, παρότι η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κλοπή και να αθωωθεί μόνο η σύζυγός του.
  Από το χρηματοκιβώτιο
Η υπόθεση είχε αρχίσει να εκδικάζεται στα τέλη Απριλίου και χθες ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με την κατηγορία, μια ημέρα πριν από την κλοπή ο κατηγορούμενος με την ιδιότητα του υπαλλήλου, αλλά και νόμιμου εκπροσώπου μιας από τις εταιρείες καυσίμων, πήγε νωρίς το βράδυ στα γραφεία και εκεί που ήταν τα χρηματοκιβώτια κάλυψε τον αισθητήρια του συναγερμού με κάποιο αντικείμενο. Επίσης, άφησε το πόμολο της βορινής πόρτας του λογιστηρίου ανοικτό για να μη χρειάζεται κλειδί.
Το απόγευμα της επόμενης ημέρας κατηγορούνταν ότι μπήκε στις εγκαταστάσεις στη Δυτική Παραλία από την πίσω πλευρά, από μια τρύπα που είχε ο τοίχος και η οποία είχε κλεισθεί πρόχειρα με τσιμεντόλιθα, ενώ σε εκείνο το σημείο η κάμερα καταγραφής είχε αποσυναρμολογηθεί. Μετά πήγε στο λογιστήριο, όπου ήταν δύο χρηματοκιβώτια, και χωρίς να τα παραβιάσει, από το ένα που άνοιγε με κλειδί και συνδυασμό αφαίρεσε το συγκεκριμένο ποσό.
  «Σκηνοθετημένη» κλοπή
Ο κατηγορούμενος χθες στην απολογία του, όχι μόνο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αλλά μίλησε και για πλεκτάνη που έχει στηθεί σε βάρος του. Παρατήρησε πολλές φορές ότι από τη στιγμή που ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας είναι σαν να τον κατηγορούν ότι έχει κλέψει τα δικά του χρήματα. Παραδέχθηκε ότι τα λεφτά πράγματι χάθηκαν από το χρηματοκιβώτιο, αλλά δήλωσε άγνοια για το τι πραγματικά έχει γίνει. Επίσης, είπε ότι αν ήθελε να πάρει χρήματα, θα έπαιρνε από τα πρατήρια καυσίμων που διαχειριζόταν και από τα οποία είχε κέρδος.
Περιγράφοντας τις ώρες που μπήκε στην εταιρεία το επίμαχο Σαββατοκύριακο, σημείωσε ότι την Κυριακή πριν από τη δική του είσοδο έχει καταγραφεί απενεργοποίηση του συναγερμού για 4 λεπτά, χωρίς να λένε ποιος έχει μπει εκείνη τη στιγμή στην εταιρεία.
Πρόσθεσε ακόμα ότι μετά τα περιστατικά με την κλοπή ζήτησε να τον βγάλουν απ’ όλες τις εταιρείες και δήλωσε ότι μέχρι τέλος του 2012 θα έφευγε.
Για να ορισθεί νομικός εκπρόσωπος των εταιρειών, είπε ότι σχεδόν εξαναγκάστηκε, υπογραμμίζοντας πως όταν είσαι εργαζόμενος, πολλές φορές η εργοδοσία σε πιέζει να κάνεις πράγματα. Μάλιστα, είπε ότι ως νόμιμος εκπρόσωπος έτρεχε μόνιμα στα δικαστήρια.
Σημείωσε ότι και αυτός το 2017 κατέθεσε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη των εταιρειών για την κλοπή των χρημάτων. Εξήγησε δε ότι από το 2013 και μετά ο ιδιοκτήτης δε δεχόταν καμία επικοινωνία μαζί του.
Καταλήγοντας ισχυρίσθηκε ότι η κλοπή είχε σκηνοθετηθεί από τον τότε εργοδότη του και πως τα χρήματα είτε τα πήρε ο ίδιος είτε έβαλε κάποιον άλλον να το κάνει, προκειμένου να τον διώξει από τις εταιρείες.
  Πρόταση για ενοχή
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της χαρακτήρισε ψευδή τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι τα χρήματα ήταν δικά του, σημειώνοντας ότι αυτά ανήκαν στις εταιρείες.
Περιέγραψε ότι ο κατηγορούμενος δημιούργησε τις συνθήκες για να μπορέσει να κλέψει τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, ενώ τόνισε πως αναμφίβολα η κλοπή έγινε από κάποιον που γνώριζε πράγματα και καταστάσεις. Επίσης, είπε ότι μετά την κλοπή συμπεριφέρθηκε περίεργα, δήλωσε ασθένεια και έλειψε, ενώ ύστερα από λίγο παραιτήθηκε. Ζήτησε, δε, να κηρυχτεί ένοχος για διακεκριμένη κλοπή, όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρότασή της και τον αθώωσε.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***   Αναστάτωση στο κέντρο της Καλαμάτας από τηλεφώνημα για πυρκαγιά 
Ένα τηλεφώνημα για πυρκαγιά σε πολυκατοικία αναστάτωσε την οδό Μακεδονίας.
Στο σημείο έχουν φθάσει 3 οχήματα της Πυροσβεστικής και γίνεται έλεγχος στη κτήριο.




*** «Κόκκινο» σε 112 Μεσσήνιους οδηγούς για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας 
Δεν ήταν και λίγες οι παραβάσεις που βεβαίωσαν στη Μεσσηνία οι αστυνομικοί της Τροχαίας την προηγούμενη εβδομάδα για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Όπως γίνεται τους τελευταίους μήνες, έτσι και την προηγούμενη εβδομάδα συνεχίσθηκαν οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων σε όλη την επικράτεια.
  Ταχύτητα
Έτσι, από 28 Μαΐου έως 3 Ιουνίου, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στην παράβαση της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας κατά την οδήγηση.
Στο πλαίσιο αυτό, από 684 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν 18.286 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.775 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.  Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής 607, της Θεσσαλονίκης 480, των Σερρών 354, στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης 340, στο οδικό δίκτυο του Κιλκίς 294 και της Κορινθίας 246.
  Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία οι αστυνομικοί βεβαίωσαν συνολικά 112 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κατά την οδήγηση. Κατά μέσο όρο οι αστυνομικοί βεβαίωναν 16 τέτοιες παραβάσεις κάθε μέρα. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Συνεργασία Αστικού και Yπεραστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας 
Σύσκεψη των Διοικήσεων του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, στο ιστορικό Δημαρχείο.
Στην εισήγησή του, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργικής συνεργασίας των δύο ΚΤΕΛ, γιατί αυτό εξυπηρετεί τους Καλαματιανούς, τους Μεσσήνιους και τους επισκέπτες.
Ο χωρισμός των δύο ΚΤΕΛ (Αστικό – Υπεραστικό), σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε πολλές άλλες περιοχές, δημιουργεί δυσλειτουργίες και αντιθέσεις, που χρειάζονται κόπο για να ξεπεραστούν.
Ο Δήμος Καλαμάτας είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στις συγκοινωνίες και με την παράδοση των ηλεκτρικών λεωφορείων, θα επιδιώξει προγραμματική σύμβαση με τα ΚΤΕΛ για την αξιοποίησή τους.
Επίσης, στο Δήμο υπάρχει η αντίληψη ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εξυπηρετεί γραμμές με πληρότητα κάτω από 30%, που θα μπορούσε να μην τις εξυπηρετεί και ότι κάθε μέρα μεταφέρει κόσμο στην Καλαμάτα από διάφορες περιοχές, ο οποίος υποστηρίζει την οικονομική ζωή της πόλης με την παρουσία του.
Ακόμη, το Αστικό ΚΤΕΛ κερδίζει καθημερινά επιβάτες και βοηθά στην αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων στην Καλαμάτα. Οι συναντήσεις συνεννόησης θα συνεχιστούν.

***Εβδομάδα Αντιπολεμικών Δράσεων στην Καλαμάτα- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 
Ξεκίνησε η Εβδομάδα Αντιπολεμικών Δράσεων από την Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας, την Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, τον Παμμεσσηνιακό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και φοιτητές/ φοιτήτριες.
Το δε πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Τετάρτη 6/6 - 8.00 μ.μ. - Πλατεία 23ης Μαρτίου (Αγ. Απόστολοι): ομιλία- συζήτηση με θέμα «ΜΚΟ: Η λύση ή το πρόβλημα;», διοργάνωση: Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας
Πέμπτη 7/6 - ώρα 9.00 μ.μ. - Πάρκο Σιδηροδρόμων: προβολή ντοκιμαντέρ “This is the exile: Diaries of Child  Refugees” (Mani Y. Benchelah 57΄)
Παρασκευή 8/6 - 8.00 μ.μ. - Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: ομιλία- συζήτηση με θέμα «Οι πολεμικές συγκρούσεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο»
Σάββατο 9/6 - 8.30 μ.μ. - Πάρκο Σιδηροδρόμων: «Ρεμπέτικη Βραδιά».
Κατά τη διάρκεια των δράσεων θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για δομές προσφύγων και συγκεκριμένα:
-φάρμακα για ενήλικες και παιδιά (αναλγητικά, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, αντιδιαρροϊκά, αντισταμινικά, Betadin, Fusicort cream, Aerolin inhaler, Salospir, συμπληρώματα διατροφής /βιταμίνες, γάζες)
-Ρούχα (γυναικεία παιδικά αντρικά)
-Είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνια, χαρτί υγείας, ξυραφάκια, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες)
-Τρόφιμα: όσπρια, μέλι, γάλα εβαπορέ, γάλα σε σκόνη, ζυμαρικά, λάδι, ξηροί καρποί
-Βρεφικά είδη.

*** «Περιήγηση στο όρος Μαγκλαβάς και την ευρύτερη περιοχή» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας 
Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης με τίτλο «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνει κάθε χρόνο η Διεύθυνση Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας διοργανώνει την Κυριακή 11 Ιουνίου  «Περιήγηση στο όρος Μαγκλαβάς και την ευρύτερη περιοχή». Πρόκειται για πεζοπορική διαδρομή στο βουνό Μαγκλαβάς (συνδυασμός πεζοπορίας και μετακίνησης με το λεωφορείο) που περιλαμβάνει χωμάτινη διαδρομή στο δάσος του Μαγκλαβά, επίσκεψη σε εκκλησίες της περιοχής (Παναγίτσα και Αγ. Αντώνιος), στάση στη Φουρτζόβρυση και στους μυκηναϊκούς τάφους Kαμινίων.
Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με διάφορους εθελοντές, ομάδες και συλλόγους της Μεσσηνίας που έχουν σχέση με την πεζοπορία, την άθληση και τη φύση και τον πολιτισμό. Σημειώνεται ότι θα γίνει ξενάγηση στους θολωτούς Τάφους των Καμινίων, κοντά στο σύγχρονο οικισμό Κρεμμύδια. Πρόκειται για κάποια από τα πρωιμότερα δείγματα θολωτών τάφων σ’ ολόκληρη τη Μεσσηνία.
Χρονολογούνται στη μετάβαση της Μεσοελλαδικής προς την πρώιμη Μυκηναϊκή Εποχή, γύρω στο 1700 π.Χ., περίπου 400 χρόνια πριν τη μεγάλη ακμή του ανακτόρου του Νέστορος.
Στις ταφές υπήρχε μεγάλος πλούτος και ποικιλία κτερισμάτων στους νεκρούς. Ο ένας από τους θολωτούς τάφους χρησιμοποιήθηκε κατά τους ελληνιστικούς χρόνους (4ος-3ος αι. π.Χ.) για τη τέλεση λατρείας προς τιμήν των προγόνων, όπως φανερώνουν τα σχετικά ευρήματα. Το έθιμο αυτό της «προγονολατρείας» παρατηρείται και σε άλλους θολωτούς τάφους της Μεσσηνίας.
Σημείο συνάντησης: Αφετηρία Παπάζογλου & Υπαπαντής (πλησίον των γραφείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων επί της οδού Μπενάκη & Παπάζογλου)
Ώρα αναχώρησης: 7.30 π.μ. (Καλαμάτα, Παπάζογλου & Υπαπαντής), 8.30 π.μ. (πλατεία Βλαχόπουλου)
Για επικοινωνία (ΕΦΑΜΕΣ): Σ. Α. Φριτζίλας, προϊστάμενος τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων
Tηλ. 2721026410, 2721063100
Ηλεκτρονική διεύθυνση: efames@culture.gr

***  Για παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται υπάλληλοι ασφαλιστικού οργανισμού 
Για παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση κατηγορούνται δύο υπάλληλοι υποκαταστήματος ασφαλιστικού φορέα στην Καλαμάτα, ενώ για ηθική αυτουργία της πράξης αυτής μια συνταξιούχος του ίδιου υποκαταστήματος, και η εκδίκαση της υπόθεσής τους ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.
Η δίκη διεκόπη νωρίς το απόγευμα λόγω του προχωρημένου της ώρας και θα συνεχισθεί σήμερα το πρωί με την αγόρευση της εισαγγελέως, των δικηγόρων υπεράσπισης και την έκδοση της απόφασης.
Η υπόθεση αφορά παροχές μικρού ύψους (δεν ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ) από τον Οργανισμό σε παιδί της συνταξιούχου, που βάσει του κατηγορητηρίου δεν έπρεπε να δοθούν, ενώ από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.
Πρωτόδικα οι τρεις έχουν κριθεί ένοχοι και έχουν καταδικασθεί σε φυλάκιση 8 μηνών ο καθένας με τριετή αναστολή. Η δε συνταξιούχος πριν από μερικούς μήνες κρίθηκε ένοχη σε δεύτερο βαθμό για πλαστογραφία, απιστία σχετική με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ εξακολούθηση, γιατί κολλούσε ένσημα στα παιδιά της χωρίς να τα δικαιούνται. Γι’ αυτή την υπόθεση έχει καταδικασθεί σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έτος.
  Έλεγχος
Ο υπάλληλος του ασφαλιστικού φορέα, που διενήργησε την ΕΔΕ για την υπόθεση, κατέθεσε ότι το Μάιο του 2011 οι δύο κατηγορούμενοι, ο ένας ως υπάλληλος και η άλλη ως προϊσταμένη του αρμόδιου Τμήματος, εξέδωσαν και υπέγραψαν επίδομα ασθενείας του παιδιού της συνταξιούχου, χωρίς να υπάρχει γνωμάτευση από την αρμόδια επιτροπή, και αντί για το 1/3 καταβλήθηκε ολόκληρο.
Επίσης, σε έγγραφο ελεγκτή γιατρού που κρίνει το επείγον για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική, υπήρχε ταυτόχρονα και έγκριση και απόρριψη, με το μάρτυρα να επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο έχει παραποιηθεί.
Μάλιστα, την παραποίηση αναγνώρισαν και οι κατηγορούμενοι, λέγοντας πως όταν είχε φτάσει το έγγραφο στα χέρια τους για έγκριση υπήρχε το ΝΑΙ και στο πρωτόδικο δικαστήριο είδαν ότι αυτό είχε μετατραπεί σε ΟΧΙ.
Για παραποίηση του ΝΑΙ έκανε λόγο και η πρόεδρος της Έδρας, όταν είδε το έγγραφο, ενώ οι κατηγορούμενοι απέδωσαν την ενέργεια αυτή σε κάποιον άλλον υπάλληλο που ήθελε να βλάψει τη συνταξιούχο. Ωστόσο, η εισαγγελέας Έδρας κα Αυλίδου παρατήρησε ότι αυτό δεν είχε ειπωθεί τις προηγούμενες φορές και αναρωτήθηκε γιατί το λένε τώρα που ως αδίκημα έχει παραγραφεί.
Ο διενεργήσας τον έλεγχο κατέθεσε, επίσης, πως τότε που ερευνούσε την υπόθεση οι δύο υπάλληλοι του είχαν πει ότι είχαν εμπιστοσύνη στην κατηγορούμενη συνταξιούχο (τότε εργαζόταν και αυτή), καθώς είχε μεγάλη πείρα και τους έπεισε ότι αυτό που έκαναν ήταν το σωστό. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα που λειτουργούσε τότε στον οργανισμό έπασχε.
Μετά τον έλεγχο, τα ποσά που είχαν εισπραχθεί καταλογίσθηκαν στο σύνολό τους.
  Απολογίες
Στην απολογία της η κατηγορούμενη υπάλληλος είπε ότι όλα ξεκίνησαν με μια ανώνυμη καταγγελία για την κατηγορούμενη συνταξιούχο, ενώ διευκρίνισε ότι η συγκατηγορούμενή της δεν της ζήτησε ποτέ να κάνει κάτι.
Διαβεβαίωσε πως όταν έφτασε στην υπηρεσία το νοσήλιο είχε έγκριση, αλλά δήλωσε άγνοια από ποιον μπορεί να παραποιήθηκε στη συνέχεια. Μάλιστα, είπε πως όποιος ασφαλισμένος και να προσκόμιζε αυτό το έγγραφο, θα λάμβανε το νοσήλιο.
Σε αντίθεση με το μάρτυρα, παρατήρησε ότι για το επίδομα ασθενείας δε χρειαζόταν γνωμάτευση επιτροπής και για την καταβολή ολόκληρου και όχι του 1/3, ανέφερε ότι οφείλεται σε ένα λάθος «κλικ» στον υπολογιστή, αλλά όχι σκόπιμο.
Ο κατηγορούμενος υπάλληλος, κατά την απολογία του, παραδέχθηκε ότι έκανε ένα λάθος κατά την καταχώρηση στο σύστημα, όμως διευκρίνισε ότι αυτό έγινε από αμέλεια και όχι σκόπιμα. Συμπλήρωσε δε ότι κάποιος μέσα από την υπηρεσία παραποίησε το έγγραφο και τους έμπλεξε όλους.
Η κατηγορούμενη συνταξιούχος σημείωσε ότι δεν υπήρξε καμία παράνομη ενέργεια και πως το επίδομα ασθενείας έπρεπε να καταβληθεί ολόκληρο.
Για την παραποίηση του εγγράφου, είπε ότι το διαπίστωσε στο πρώτο δικαστήριο, ενώ έδωσε κι αυτή την εξήγηση ότι έχει γίνει από άτομο μέσα στην υπηρεσία, το οποίο δεν μπορεί να κατονομάσει γιατί δεν είναι σίγουρη.
Κατά την απολογία και των τριών υπήρξε αρκετές φορές κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με το μάρτυρα που είχε διενεργήσει την ΕΔΕ, καθώς αρκετά ζητήματα ήταν πολύπλοκα.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας 
Σύσκεψη υπό το δήμαρχο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε προχθές, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, προέδρων Νομικών Προσώπων, του γενικού γραμματέα και Διευθυντών του Δήμου.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν:
•η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και των συναλλασσομένων με το Δήμο, εν όψει μάλιστα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού GDPR που ήδη ισχύει
•η μείωση της γραφειοκρατίας
•η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και
•η ορθή διαχείριση του προσωπικού, ιδίως όταν έλθουν στο Δήμο 200 υπάλληλοι 8μηνης υπηρεσίας, στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Δόθηκαν, ακόμη, οι αναγκαίες οδηγίες για την επέκταση της ψηφιακής υπογραφής, την αξιολόγηση του προσωπικού και το ωράριο εργασίας του, καθώς και την καλύτερη διάχυση της πληροφόρησης προς τα στελέχη του Δήμου Καλαμάτας. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι κάθε Υπηρεσία θα έχει το δικό της αρχείο, όπως η Πολεοδομία, σε σύγχρονο χώρο που κλειδώνει.
Για πολλοστή φορά επισημάνθηκε η απαγόρευση του καπνίσματος στους στεγασμένους χώρους του Δημαρχείου, της οποίας η παραβίαση επισύρει πρόστιμα.
Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε ότι το προσωπικό θα πρέπει να είναι παρόν κατά τη θερινή περίοδο για την εξυπηρέτηση του κοινού, ο δε τελικός έλεγχος για τη χορήγηση αδειών στους υπαλλήλους από 1ης Ιουλίου θα γίνεται από τον ίδιο.
Ο κ. Νίκας ζήτησε από όλους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, με έμφαση στους τομείς της Καθαριότητας και του Πρασίνου και με τη συμβολή των Νομικών Προσώπων του Δήμου, εν όψει αυξημένης επισκεψιμότητας κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

*** Ας γίνει κάτι επιτέλους… 
Από τα πιο ή ίσως το πιο πολυσύχναστο σημείο της Καλαμάτας είναι η-αποτυχημένη όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα- ένωση Γερμανού και Αριστομένους. Καθημερινά από εκεί περνούν εκατοντάδες αυτοκίνητα, αλλά αυτό δε φαίνεται να συγκινεί τη Δημοτική Αρχή. Έτσι για ακόμα μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να γράψουμε για τις πλάκες που έχουν ξεκολλήσει, με αποτέλεσμα τη δημιουργία «κρατήρων».
Πολλές φορές έχουν γίνει παρεμβάσεις, αλλά απέτυχαν, κι έτσι αποφασίστηκε να μη γίνεται επανατοποθέτηση πλακών και να πέφτει πίσσα στις τρύπες.
Το αισθητικό αποτέλεσμα βέβαια μόνο ωραίο δεν είναι, αλλά τουλάχιστον έτσι δεν υπάρχουν τρύπες. Οπότε καλό θα είναι οι άνθρωποι του Δήμου να κάνουν μια ακόμα παρέμβαση στο σημείο, για να κλείσουν οι νέες λακκούβες.  Π.Μπ
 Υ.Γ.: Με εκείνη την περίφημη ανάπλαση της 23ης Μαρτίου έχουμε κάποια εξέλιξη ή όλα έμειναν στις μακέτες που ο Δήμος παρουσίασε όλο καμάρι;

*** Επαγγελματικός Εξοπλισμός Παραλίας για επιχειρήσεις που θέλουν να ξεχωρίσουν 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από γνωστό site του εξωτερικού τα ποσοστά ηλιοφάνειας στη χώρα μας είναι πολύ ανεβασμένα καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Για την ακρίβεια η χώρα μας έχει κατά μέσο όρο 211 ηλιόλουστες μέρες τον χρόνο! Τι σημαίνει αυτό; Πως οι παραλίες γεμίζουν πλέον για πολύ περισσότερο καιρό και όχι μόνο για τους 2-3 μήνες του καλοκαιριού.
Ο επαγγελματικός εξοπλισμός της παραλίας είναι απαραίτητος και αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερες παραλίες πλέον γεμίζουν με ξαπλώστρες και ομπρέλες ώστε να απολαμβάνει ο λουόμενος  περισσότερο το μπάνιο του αλλά και να προστατεύεται από τον ήλιο, που είναι και το ζητούμενο!
Ποιος είναι όμως ο κατάλληλος εξοπλισμός παραλίας για μια επιχείρηση που θέλει πραγματικά να ξεχωρίζει και να έχει την πιο οργανωμένη παραλία; Η έρευνα μας, μας οδήγησε στην Ecoshadow, μια από τις παλαιότερες εταιρείες που καλύπτει πλήρως όλο το φάσμα του εξοπλισμού παραλίας και εξωτερικών χώρων.
Ψάθινες  vs Υφασμάτινες Ομπρέλες Παραλίας
Θέλετε να εξοπλίσετε την παραλία με ομπρέλες αλλά δεν μπορείτε να αποφασίσετε για το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε; Στην Ecoshadow μπορείτε να βρείτε ψάθινες αλλά και υφασμάτινες ομπρέλες που προσφέρουν εξαιρετική κάλυψη από τον ήλιο. Οι ψάθινες ομπρέλες είναι σταθερές κατασκευές βαρέως τύπου, με σιδερένια γαλβανιζέ στεφάνια και εμποτισμένους κορμούς από πεύκη Β.Ευρώπης σε διαμέτρους από 2,00 ως 3,50 μέτρα, αλλά και τετράγωνες 2,00x2,00 & 2,50x2,50 μέτρα.
Για τα καπέλα των ψάθινων ομπρελών έχετε πολλές επιλογές:
  • Αφρικάνικο καλάμι Thatch
  • Ασιατικό φοινικόφυλλο
  • Αφρικάνικο φοίνικα Makuti
  • Ινδονησιακή ψάθα Alang - Alang
  • Καπέλα πλεγμένα με rattan
  • Εγχώριο καλάμι
  • Μασίφ ξύλινα κλαδιά λυγαριάς
Επιλέξτε κάποια από τις παραπάνω ψάθινες ομπρέλες για να δώσετε τροπικό στύλ στο χώρο, γιατί είναι 100% οικολογικές αλλά και γιατί κυρίως εκτός από σκιά προσφέρουν και υψηλή θερμομόνωση, και κατ’επέκταση περισσότερη δροσιά -  όπως και όλα τα φυσικά, ψάθινα υλικά.
Αλλά και τις υφασμάτινες ομπρέλες, μπορείτε να τις επιλέξετε για να δώσετε μια σύγχρονη, minimal αίσθηση στο χώρο σας με προϊόντα που συνδιάζουν στυλ με υψηλής ποιότητας κατασκευή.
Εκτός από τα ανθεκτικά πανιά με υψηλό δείκτη προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία και τους ανθεκτικούς, ενισχυμένους σκελετούς αλουμινίου, θα τις προτιμήσετε γιατί είναι ανοιγοκλεινόμενες, έτοιμες για χρήση καθώς δε χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη τοποθέτηση και φυσικά σε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων – από 2,00 μέτρα στρογγυλή μέχρι και 4,00x4,00 μέτρα τετράγωνη για εστιατόρια, καντίνες και οποιοδήποτε χώρο που χρειάζεται μεγάλη επιφάνει κάλυψης χωρίς τη χρήση πέργκολας.
Και επειδή ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα είναι εικόνα, το να προσπαθήσει ένας επαγγελματίας να δώσει στην παραλία του μια πιο εξωτική εικόνα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας και για τον λουόμενο που θα ψάξει να βρει την "τέλεια" παραλία. Πλέον ο κόσμος δεν ελέγχει μόνο ποια παραλία είναι πιο καθαρή αλλά κοιτάει και επιλέγει να πάει στην παραλία που είναι πιο όμορφη, με πιο ωραία  εξωτικά «σκηνικά» για φωτογραφίσεις, ένας παράγοντας λίγο πεζός αλλά πολύ αληθινός και επίκαιρος!
Screenshot (4).png
Ξαπλώστρες  Παραλίας VS Κρεβάτια Παραλίας
H πρόταση της Ecoshadow για μια πλήρως οργανωμένη παραλία είναι ο συνδυασμός των κατάλληλων ειδών εξοπλισμού. Σε έρευνα που πραγματοποιήσαμε σε διάφορες παραλίες της χώρας είδαμε πως οι παραλίες που διαθέτουν ξαπλώστρες και κρεβάτια έχουν ακόμα μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Μάλιστα επιχειρηματίες μας είπαν πως τα κρεβάτια έχουν πάντα μεγάλη αναμονή γιατί είναι πολύς ο κόσμος που τα προτιμάει σε σχέση με τις ξαπλώστρες. Ωστόσο, επειδή είναι ωραίο να δίνεις στον λουόμενο την επιλογή να διαλέξει πού θα κάτσει καλό είναι να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα σε ξαπλώστρες και κρεβάτια.
Screenshot (5).png
Στις ξαπλώστρες παραλίας η επιλογή σας μπορεί να γίνει ανάμεσα σε ξαπλώστρες αλουμινίου, ξαπλώστρες από εμποτισμένη ξυλεία, ξαπλώστρες με πλάτη, ξαπλώστρες στοιβαζόμενες, ξαπλώστρες με θέση για την ομπρέλα, καθώς και πουφ με αδιάβροχα υφάσματα.
Στην Ecoshadow μπορείτε επίσης να βρείτε κρεβάτια παραλίας από εμποτισμένη ξυλεία μονά ή διπλά, με ενσωματωμένο πάσο, κρεβάτια παραλίας διπλά και αιωρούμενα με μαξιλάρια, κουρτίνες και ουρανό για την πισίνα ή τη θάλασσα.
  Λοιπά Είδη Εξοπλισμού Παραλίας
Και επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, εξίσου σημαντική είναι σύμφωνα με την ομάδα της Ecoshadow και η χρήση κάποιων ακόμα απαραίτητων προϊόντων που θα ολοκληρώσουν πλήρως το χώρο σας όπως
  • Τραπεζάκια στις ομπρέλες για την κατανάλωση ποτών και σνακ
  • Διάδρομοι παραλίας για την προστασία των λουόμενων από τη θερμοκρασία της άμμου
  • Καμπίνες / αλλαξιέρες για την αλλαγή ρουχισμού
  • Κάδοι απορριμάτων για την καθαριότητα του χώρου
  • Κιόσκια λυόμενα για την ηλιοπροστασία εξοπλισμού ή τη δημιουργία χώρου ταμείου κλπ
 Με όλα τα παραπάνω να είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιάσετε με την αρτιότητα και την αισθητική του χώρου σας, ώστε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και να κερδίσετε στα σημεία!!
Για περισσότερες λύσεις και επιλογές μπείτε στο ecoshadow.gr. Η εταιρεία προσφέρει ασυναγώνιστες τιμές, με προσφορές όλο το χρόνο, ενώ η αποστολή των προϊόντων γίνεται σε όλη την Ελλάδα!

*** Ξεκινούν 5 νέες δράσεις του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 365 εκατ. ευρώ 
Την έναρξη πέντε νέων δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 365 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και τη στήριξη των τοπικών οικονομιών, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Για τα νέα προγράμματα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:
«Προχωρούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις που ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Τα νέα προγράμματα υλοποιούνται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την αναβάθμιση βασικών υποδομών, τη στήριξη των τοπικών οικονομιών και την ουσιαστική ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας. Θα ακολουθήσουν ανάλογες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα».
  Οι νέες δράσεις του ΕΣΠΑ
«Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» (π/υ 50 εκατ. ευρώ): το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς τουριστικούς και πολιτιστικούς πόρους. Ο Δήμος σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο ή Επιμελητήριο θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο παρεμβάσεων, με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας στη λογική της «έξυπνης πόλης».
Ο μέγιστος προϋπολογισμός των προτάσεων που θα κατατεθούν είναι 1,9 εκατ. ευρώ και το ποσοστό της ενίσχυσης είναι 100%.
  «Ψηφιακό Βήμα» (π/υ 50 εκατ. ευρώ) και «Ψηφιακό Άλμα» (π/υ 50 εκατ. ευρώ): αφορούν στην υποστήριξη πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων για στοχευμένες επενδύσεις σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Στο πλαίσιο της δράσης «Ψηφιακό Βήμα», δύναται να υποβληθούν επενδυτικά σχέδια από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ, ενώ στη δράση «Ψηφιακό Άλμα» από 55.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Το ποσοστό της επιδότησης ανέρχεται σε 50% και καλύπτονται δαπάνες εξοπλισμού, λογισμικού και υπηρεσιών που παρέχονται από τρίτους (hosting, σύνδεση στο Διαδίκτυο, υπηρεσίες ανάπτυξης ψηφιακού υλικού διαφήμισης, μετάφρασης του περιεχομένου του ηλεκτρονικού καταστήματος κ.α.).
  «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» (π/υ 150 εκατ. ευρώ): αφορά μεσαίες επιχειρήσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων από 50.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και για τη βελτίωση των εξαγωγικών τους δυνατοτήτων. Με ποσοστό επιδότησης 50% θα χρηματοδοτηθούν δαπάνες που αφορούν στον σχεδιασμό, στην τυποποίηση και στην πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, στα μεταφορικά μέσα, καθώς και στην προμήθεια παραγωγικού εξοπλισμού και στο μισθολογικό κόστος εργαζομένων (νέου προσωπικού).
  «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτηρίων - Παραγωγή Ενέργειας από Μονάδες ΣΗΘΥΑ ή με χρήση ΑΠΕ σε νοσοκομεία» (π/υ 65 εκατ. ευρώ).

***  Μια καταθλιπτική μέρα
 Καλαμάτα: Μια εξαιρετική ομιλία
 Η γενική απεργία στις 30 Μαΐου εξελίχθηκε σε μια καταθλιπτική μέρα, με πολύ μικρή συμμετοχή και ξεχωριστές συγκεντρώσεις.Οι μόνοι που μπορούν να είναι ευχαριστημένοι είναι το Ελληνικό κεφάλαιο και οι πολιτικές δυνάμεις που το εκπροσωπούν. Για τη μικρή συμμετοχή, μεγάλες είναι οι ευθύνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που έχει σπείρει την απογοήτευση. Σ’ αυτές τις ευθύνες αναφέρθηκε ο Γιώργος Κανέλλης, Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, στην ομιλία του την ημέρα της γενικής απεργίας.
Μίλησε για την  «πλειοψηφία της ΓΣΕΕ η οποία δέχθηκε στο πλαίσιο της λεγόμενης «κοινωνικής συμμαχίας» διεκδικήσεις οι οποίες ενσωματώνουν τις διεκδικήσεις του ΣΕΒ και είναι σε αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και των αιτημάτων του εργατικού κινήματος…
«Μια πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που σε όλη την περίοδο των μνημονίων ακολούθησε μια τακτική εκτόνωσης και όχι οργάνωσης των αγώνων», με αποτέλεσμα «Μεγάλα τμήματα της κοινωνίας (να) έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και στο κοινωνικό περιθώριο…»
Μίλησε και για άλλα σημαντικά ο Γιώργος Κανέλλης, όπως για «αξιοπρεπείς μισθούς,..  για αξιοπρεπείς συντάξειςγια να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας και της λαϊκής περιουσίαςγια 751 ευρώ βασικό μισθό… για 6ωρο – 5μερο για όλους χωρίς μείωση των αποδοχών»
Σαν παρένθεση, είμαστε αναγκασμένοι εδώ να θίξουμε ότι κάποιος δεν ακούγεται πειστικός όταν βάζει τέτοια αιτήματα και στόχους μέσα στο χάος που επικρατεί, αν δεν παρουσιάσει πρόγραμμα για το πως αντιστρέφεται η οικονομική κατρακύλα. Τα πράγματα είναι, κατά την άποψη μας, πολύ πιο βαθειά από ότι δυστυχώς εκτιμά το σύνολο περίπου των συνδικάτων αλλά και των δυνάμεων της Αριστεράς.
Η κρίση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι παρά μέρος της κρίσης ενός παγκόσμιου συστήματος, από την οποία ούτε η Ελλάδα ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα μπορούν να ξεφύγουν απομονωμένα.
Θέσεις που γενικά ακούγονται, όπως «μπορούμε χωρίς λιτότητα και ευρώ» υποτιμούν πολύ τα καθήκοντα τα οποία βρίσκονται μπροστά στο κίνημα.
Για να έχει αποτέλεσμα η μάχη για αποκατάσταση της ζωής των ανθρώπων, πρέπει να έχει σαν ελάχιστο στόχο την αφαίρεση του ιδιωτικού χαρακτήρα του τραπεζικού συστήματος, πάνω σε Πανευρωπαϊκή βάση μάλιστα, για να υπάρχουν δυνατότητες –ένας «σκληρός» στόχος.
Πρέπει ο κόσμος να προετοιμαστεί γι’ αυτά. Και όπως το Ελληνικό κεφάλαιο έχει σύμμαχο το Ευρωπαϊκό, θα πρέπει και τα Ελληνικά συνδικάτα να αναζητήσουν τους δικούς τους συμμάχους στην Ευρώπη.
Παρόλα αυτά όμως, η ομιλία Γιώργου Κανέλλη, ήταν μια εξαιρετική ομιλία.
Όχι τόσο γιατί ο Γ.Κ. έκφρασε τη δεινή θέση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, όχι τόσο γιατί έκανε τη σωστή κριτική στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά γιατί, παρά την κριτική του για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, μίλησε σαν κομμάτι της ΓΣΕΕ, προστατεύοντας την ενότητα της.
«Οφείλει η ΓΣΕΕ να αποσυρθεί απ’ αυτό το πλαίσιο (της λεγόμενης «κοινωνικής συμμαχίας)…(Γ.Κ.)
Έτσι μιλούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Δεν καλούν για δημιουργία νέων συνδικάτων, ούτε για εγκατάλειψη αυτών που υπάρχουν.
Απευθύνονται στην τάξη, παλεύουν για να υιοθετήσει η τάξη αυτό που πιστεύουν, χωρίς να φέρνουν σε αντιπαράθεση τις οργανώσεις της εργατικής τάξης.
«Ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, των νέων, με όλα τα τμήματα της κοινωνίας που δέχονται συνεχή πλήγματα, όπως οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι επιστήμονες, είναι μονόδρομος απέναντι σε αυτή την πολιτική της καταστροφής… (Γιώργος Κανέλλης)
Σ’ αυτά συνοψίζεται το εξαιρετικό μήνυμα της συγκεκριμένης ομιλίας. Που το κάνει ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η ομιλία αυτή έγινε τις ίδιες μέρες που η ηγεσία του ΠΑΜΕ, αλλά και οργανώσεις που επικαλούνται τη μαρξιστική ιδεολογία, έδιναν μάχη όχι ενάντια στις πολιτικές των σημερινών ηγεσιών των συνδικάτων, αλλά ενάντια στα ίδια τα συνδικάτα. Και μετέτρεψαν τη μέρα της γενικής απεργίας, σε μέρα αντιπαράθεσης των εργαζομένων, καταδικάζοντας τις δυνατότητες της.
Τα συνδικάτα δε διασπώνται, ούτε πορεύονται σε ξεχωριστές πορείες. Αυτό πρέπει να αποτελεί νόμο για όσους είναι μέσα στο συνδικαλιστικό χώρο. Και ακόμα περισσότερο για όσους είναι στο χώρο και επικαλούνται την Λενινιστική κληρονομιά. Στο όνομα της οποίας διαχωρίζουν τα συνδικάτα σε ταξικά και εργοδοτικά, διαχωρισμός που δεν θα αναβρεθεί ούτε μια φορά σε όλη τη πολιτική διαδρομή του Λένιν, κτίζοντας τείχη μεταξύ των συνδικάτων. Αντίθετα, στην διαδρομή του Λένιν μπορεί να αναβρεθεί μόνο η ασυμβίβαστη πάλη του ενάντια σε κάθε προσπάθεια διάσπασης των συνδικάτων, οποιοδήποτε και να ήταν το πρόσχημα.
Τα συνδικάτα και η δράση τους δεν διασπούνται παρά από τους εχθρούς της εργατικής τάξης. Η απομόνωση κάθε φωνής αμφισβήτησης, ακόμα και η διάσπαση των συνδικάτων, θα είναι ο στόχος του ταξικού εχθρού μέσα από πουλημένους ηγέτες της εργατικής τάξης, στους οποίους συχνά αναφέρεται η ηγεσία του ΠΑΜΕ, όσων και όπου υπάρχουν, όταν στην επόμενη κίνηση της η Ελληνική εργατική τάξη κατακλείσει ξανά τις οργανώσεις που έχει κτίσει με αίμα και τις επαναδιεκδικήσει από ηγέτες που έπαψαν να εκφράζουν τα συμφέροντα της.
Σε αυτό τους τον στόχο θα βοηθά η αντιπαράθεση και έχθρα που δημιουργεί μεταξύ των εργαζομένων η στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ. Που όσο και αν επιδεικνύει αυτή τη στιγμή μαζικότερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να απομονώνει και να αντιπαραθέτει τα στοιχεία με την περισσότερη διάθεση για αγώνα, με την υπόλοιπη τάξη που κινείται πιο δύσκολα, αλλά αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία, χωρίς την οποία κάθε μάχη είναι καταδικασμένη.
  Του Σωτήρη Βλάχου

***  ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!Η ΔΕΗ ‘κλείνει’ το ρεύμα….
Οι εξελίξεις στον αγροτικό κόσμο είναι ραγδαίες και άσχημες.Όπως μαθαίνουμε ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση από την ξαφνική απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια.
Αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη αδυναμία άρδευσης εκατομμυρίων στρεμμάτων και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο της καλλιεργητικής περιόδου. Βλέπετε αν δεν επανασυνδεθούν άμεσα οι παροχές δεκάδες χιλιάδες αγρότες σε όλη την Ελλάδα θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή.
Όπως μαθαίνουμε η ΔΕΗ απέστειλε σε όλα τους ΤΟΕΒ έγγραφο που ορίζει ότι αν δεν ρυθμίσουν άμεσα τις οφειλές τους, θα τους διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Ωστόσο, το πρόβλημα έχει περιπλεχθεί από τη στρεβλή ανεκτικότητα που διόγκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, εν αγνοία πολλές φορές των συνεπών αγροτών που εξοφλούσαν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους προς τους ΤΟΕΒ. Όπως γίνεται αντιληπτό δεν μιλάμε (μόνο) για τους κακοπληρωτές αλλά και για τους συνεπείς αγρότες.
Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ έχει αποφασίσει για όλα τα χρέη οριζόντια ρύθμιση που περιλαμβάνει προκαταβολή τουλάχιστον σε ύψος 30% της οφειλής και την εξόφληση σε εικοσιτέσσερις (24) δόσεις.
Είναι δεδομένο και γνωστό ότι πλειοψηφία των ΤΟΕΒ αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε αυτή την ρύθμιση, και παράλληλα να εξοφλεί και τις τρέχουσες οφειλές. Οι ΤΟΕΒ ζητούν να οριστεί προκαταβολή μέχρι 15% και περισσότερες δόσεις ώστε και να εξοφλήσουν και τα παλιά χρέη αλλά και τις τρέχουσες καταναλώσεις.

***  Είπε ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ στον Α. Λιάτσο ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»… (ΒΙΝΤΕΟ)
Λάβρος ήταν ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel κατά του πολιτικού συστήματος που ξεπουλάει τα πάντα.
Ο κ. Βελόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, αλλά και άλλα θέματα της επικαιρότητος.
~  Για άλλη μια φορά ήταν μόνος του εναντίον όλων, καθώς μόνος του φώναζε για άλλη μια φορά για την ανάγκη ανασυγκρότησης του κράτους αλλά και για την ανάγκη βοήθειας στους νέους για να φτιάξουν επιχειρήσεις.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ:  Ο Κ. Βελόπουλος ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ στον Α. Λιάτσο 05/06/18 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  , https://youtu.be/yZn5VYzOlt8 .-
~*  Κυριάκος Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 29/5/18 "ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΙΣΛΑΜ & ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" : https://youtu.be/74xPFW7s4nA  .-

***  Αυτή είναι η ‘ΝΤΡΟΠΗ’ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ… για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ… (ΒΙΝΤΕΟ)
H Νέα Δημοκρατία έχει σηκώσει το ΄λάβαρο΄της επανάστασης για την Μακεδονία.
Οφείλουμε να της πιστώσουμε ότι ακόμα δεν έχει λάβει συγκεκριμένη πρόταση από την Κυβέρνηση (να είμαστε αντικειμενικοί και δίκαιοι) αλλά από την άλλη η Αξιωματική Αντιπολίτευση της κάθε χώρας οφείλει να έχει και δικές της προτάσεις.
Εν προκειμένω, στο Σκοπιανό, ποιες είναι;
Δεν ξέρουμε, αλλά αν δούμε την αδιαφορία που επέδειξαν δύο Πρωθυπουργοί, Καραμανλής και Σαμαράς στο άκουσμα της λέξης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, για τα Σκόπια και της Ντόρας Μπακογιάννη που έκανε λόγο για Νέα Μακεδονία, είναι ίσως πιο εμφανής η στάση που θα τηρήσει.
~* https://voicenews.gr/wp-content/uploads/2018/06/ntora-macedon.mp4?_=1  .-
~* https://voicenews.gr/wp-content/uploads/2018/06/samaras-macedon.mp4?_=2  .-
~* https://voicenews.gr/wp-content/uploads/2018/06/karaman-macedon.mp4?_=3  .-
~ ΥΓ. η ονομασία των Σκοπίων στα Διεθνή fora είναι FYROM (ΠΓΔΜ), άρα και ο κος Καραμανλής και ο κος Σαμαράς θα μπορούσαν να διορθώσουν τον συνομιλητή τους. Δεν είναι θέμα ευγένειας, είναι θέμα Εθνικής Ταυτότητας (ή καλύτερα κλοπή αυτής)

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Το «παζλ» των ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συμπληρώθηκε και το παζλ των παικτών για το Μουντιάλ της Ρωσίας 
~  Με την 4η Ιουνίου να είναι η καταλυτική ημερομηνία δήλωσης των παικτών για το Μουντιάλ, όλοι οι προπονητές παρέδωσαν τις τελικές 23άδες των ομάδων τους.
Α’ ΌμιλοςΡΩΣΙΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΑΙΓΥΠΤΟΣΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΒ’ ΌμιλοςΙΣΠΑΝΙΑΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΜΑΡΟΚΟΙΡΑΝΓ’ ΌμιλοςΓΑΛΛΙΑΑΥΣΤΡΑΛΙΑΠΕΡΟΥΔΑΝΙΑΔ’ ΌμιλοςΑΡΓΕΝΤΙΝΗΚΡΟΑΤΙΑΙΣΛΑΝΔΙΑΝΙΓΗΡΙΑΕ’ ΌμιλοςΒΡΑΖΙΛΙΑΕΛΒΕΤΙΑ
ΣΕΡΒΙΑΣΤ’ ΌμιλοςΓΕΡΜΑΝΙΑΜΕΞΙΚΟΣΟΥΗΔΙΑΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑΖ’ ΌμιλοςΒΕΛΓΙΟΑΓΓΛΙΑΠΑΝΑΜΑΣΤΥΝΗΣΙΑΗ’ ΌμιλοςΠΟΛΩΝΙΑΣΕΝΕΓΑΛΗΚΟΛΟΜΒΙΑΙΑΠΩΝΙΑ ~  Μη χάσετε με ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, ένα ειδικό ένθετο 40 σελίδων με όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου!
*** Καλάθης: Ο Σπανούλης επηρέασε την καριέρα μου Αμοιβαίος σεβασμός και ειλικρινείς φιλοφρονήσεις ανάμεσα στους δύο μεγάλους Έλληνες αθλητές με αφορμή ένα βίντεο που ετοίμασε η Ευρωλίγκα συνοψίζοντας τη φετινή σεζόν 
~ Νικ Καλάθης και Βασίλης Σπανούλης είναι δύο πολύ μεγάλοι καλαθοσφαιριστές, από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Και ο σεβασμός που τρέφουν ο ένας για τον άλλον είναι απεριόριστος. Δεν χάνουν μάλιστα την ευκαιρία να τον εκδηλώνουν.



***  Παναθηναϊκός: Απειλεί με αποχώρηση από το ΣΕΦ Με αποχώρηση απειλεί ο Παναθηναϊκός, σε περίπτωση που ξεσπάσουν επεισόδια στο ΣΕΦ, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τελικού
 ~ Με ανακοίνωσή του, δύο μέρες πριν τον δεύτερο τελικό στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός απειλεί με αποχώρηση από το γήπεδο του Ολυμπιακό, σε περίπτωση που δημιουργηθούν έκτροπα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods απέδειξε εμπράκτως πως σέβεται όλους τους φιλάθλους, όλους τους χορηγούς και γενικότερα όλους εκείνους που ασχολούνται με το ελληνικό μπάσκετ με την κίνησή της να επιστρέψει στη «ζούγκλα» του ΣΕΦ, ώστε να ολοκληρωθεί ο πέμπτος τελικός των πλέι οφ της περσινής αγωνιστικής περιόδου του πρωταθλήματος. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε μία βαριά τιμωρία του Ολυμπιακού, καθώς και ο διασυρμός του ελληνικού μπάσκετ. Παρά ταύτα, παρακολουθούμε εκ νέου μια εντατική προσπάθεια από την πλευρά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μέσω επίσημων ανακοινώσεων, διαρροών και δηλώσεων από τα στελέχη της να δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα, «οπλίζοντας» με μίσος τους οπαδούς της. Παράλληλα, επιχειρεί να επηρεάσει τους διαιτητές εκφοβίζοντάς τους με προφανή κίνητρα.
~ Εν όψει του αγώνα της προσεχούς Πέμπτης (7/6) καλούμε την Πολιτεία, την Αστυνομία, την ΚΑΕ Ολυμπιακός, τον ΕΣΑΚΕ και όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης. Με λίγα λόγια ζητούμε απλώς να αγωνιστούμε σε πολιτισμένες συνθήκες αντίστοιχες του πρώτου τελικού στο ΟΑΚΑ (και συνολικότερα όλων των αγώνων που διεξάγονται στην έδρα μας), όπου οι αθλητές του Ολυμπιακού πανηγύρισαν τη νίκη τους μέσα στο παρκέ χωρίς να συμβεί το παραμικρό.
Κατόπιν των ανωτέρω, ξεκαθαρίζουμε πως στην πρώτη παράβαση κανονισμών και προσπάθεια τρομοκρατίας είτε των αθλητών, είτε του προπονητικού επιτελείου, είτε της διοίκησης, ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει από το γήπεδο! Δεν πρόκειται να ανεχθούμε ξανά να αγωνιστούμε σε συνθήκες απόλυτου χάους, διακινδυνεύοντας τις ζωές των μελών της αποστολής μας».

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΊΟΥ  2018 :                         
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 . ~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά ! :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_30.html  .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 02  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html  .- 

~ * Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html   .- 
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή  04  Μαΐου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html  .  -
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .-Σάββατο 05  Μαΐου  2018  :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/news.html .-                                                                                                                             
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  06  Μαΐου  2018 
 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/05/news.html   .-  

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 07 Μαΐου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html   -

 ~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη  08  Μαΐου  2018 :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη  09 Μαΐου 2018   :    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας , Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018-09-2018.html .-  
 ~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας ,
Πέμπτη  10  Μαΐου  2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018-10-2018.html .-

~*  Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας . Παρασκευή  11Μαϊου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018.html .- 
~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 
Σάββατο 12 Μαΐου 2018   :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_11.html .   

~*Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 Κυριακή  13  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018.html .-  ~*Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_14.html .- ~*Εφημερίδα  Αρφαρά  2018 ,Τα  Νέα μας .
Τρίτη 15  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018_15.html .- ~* Εφημερίδα Αρφαρά  2018  , Τα  Νέα μας .Τετάρτη  16 Μαΐου 2018   :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_16.html.  .-  

 ~* Εφημερίδα μας Αρφαρα , Τα  Νέα μας .Πέμπτη 17 Μαΐου  2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .-  ~* Εφημερίδα Αρφαρά  Τα  Νέα μας .Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .- 
~*
Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας  .Σάββατο 19 Μαΐου 2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/19-2018.html .- 

~* Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .
Κυριακή 20  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_20.html  .-  
~* Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Δευτέρα 21  Μαΐου  2018
  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html .-  ~*Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .Τρίτη 22 Μαΐου 2018   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html  .- 

~* Εφημερίδα Αρφαρα , Τα Νέα μας .
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_23.html .-

~*Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Πέμπτη 24  Μαΐου  2018
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_24.html  .-

~*ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 25  Μαΐου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_25.html  .-  

~*ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
  :                                                                                               http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_26.html  .-  
~* ΑΡΦΑΡΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.Κυριακή 27 Μαΐου  2018:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_27.html .- 
~*ARFARA- ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 28  Μαΐου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/arfara.html .- ~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 29 Μαΐου  2018  :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/05/arfara_29.html  .- 
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 30-005-2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/05/arfara.html .-
~*  
: ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/05/arfara_31.html  .-

 
***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσηςΤρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό ! http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .- 

~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4084 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 386   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--


1.- Θαύμα σε 30χρονη στον Λυκαβηττό :
https://youtu.be/VYrcYe_sOSU  .-

2.- ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ _ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ! : https://youtu.be/vkYbslKXPaI     .-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου