ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 09  Ιουνίου  2018 .
~

~

08-06-2018 χθές

~ 9 Ιουνίου: Εορτή του Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχη Αλεξάνδρειας
~  Τη μνήμη του Αγίου Κυρίλου Πατριάρχη Αλεξανδρείας τιμά σήμερα, 9 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Κύριλλος έζησε επί βασιλείας Θεοδοσίου του Μικρού και γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 370 μ.Χ. από εύπορους γονείς της ελληνικής κοινωνίας της πόλεως.
*  Ανεψιός του αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας Θεοφίλου ο Κύριλλος, έλαβε μεγάλη θεολογική μόρφωση, ώστε έγινε κατόπιν διάδοχος του θείου του, στον αρχιεπισκοπικό θρόνο Αλεξανδρείας.
Όταν έγινε η Γ’ Οικουμενική Σύνοδος το 431 μ.Χ. στην Έφεσο, ο Κύριλλος υπήρξε πρόεδρος αυτής και συνετέλεσε να γκρεμιστούν οι κακοδοξίες του δυσεβούς Νεστορίου, για το πρόσωπο της υπεραγιάς Δεσποίνης ημών Θεοτόκου.
Με πολλά πνευματικά κατορθώματα στο ενεργητικό του, ο Κύριλλος παρέδωσε ειρηνικά το πνεύμα του στον Κύριο την 27η Ιουνίου του 444 μ.Χ., αφού πατριάρχευσε για 32 περίπου χρόνια. Δικαίως ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης τον προσονόμασε «σφραγίδα των Πατέρων».
Να σημειώσουμε τέλος, ότι η μνήμη του Αγίου Κυρίλλου επαναλαμβάνεται και στις 18 Ιανουαρίου.
Ἀπολυτίκιον
Hχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.

Ως κύρος ουράνιον θεολογία η ση, βραβεύει εν πνεύματι τη εκκλησία Χριστού την χάριν την ένθεον· συ γαρ καθυπογράψας της Τριάδος την δόξαν, μύστης της Θεοτόκου και υπέρμαχος ώφθης, παρ’ ης λαμπρώς εδοξάσθης, ιεράρχα Κύριλλε.
~ * Απολυτίκιο Αγ. Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας - 9 ΙΟΥΝΙΟΥ   : https://youtu.be/AHuCn9duYzM  .-

~** Το να είσαι νονός είναι ευλογία
~  Παρεξηγημένη η έννοια του νονού. Πολλοί νομίζουν ότι με τρεις φορές το χρόνο έχουν καθαρίσει. Δεν είναι έτσι. Κανένα παιδί δεν έχει ανάγκη από έναν άνθρωπο που το θυμάται σε γενέθλια, Πάσχα και Χριστούγεννα συνοδευόμενος από ένα δώρο τη φορά. Δώστε μου λίγο προσοχή. Ο νονός είναι ο πνευματικός γονιός. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;
* Ότι η διαφορά από τους γονείς του παιδιού είναι ότι ο νονός δεν το γέννησε και δεν έχουν το ίδιο αίμα. Και πιστέψτε με είναι ασήμαντη διαφορά.
Το να είσαι νονός είναι ευλογία
Έχεις ένα παιδί χωρίς να το γεννήσεις. Πρέπει να είσαι ενεργητικά στη ζωή του, να το καθοδηγείς, να το προστατεύεις, να το νοιάζεσαι και να του συμπαραστέκεσαι. Να είσαι πρότυπο για εκείνο. Να έχει εσένα που θα του παρέχεις ασφάλεια και σιγουριά τις φορές που θα τσακωθεί με τους γονείς του.
Γιατί σε όλους συμβαίνει αυτό και όλοι έχουμε πει έστω μία φορά στη ζωή μας πως θέλουμε να φύγουμε από το σπίτι. Εσύ ως νονός πρέπει να είσαι το επόμενο σπίτι που θα θέλει να πάει. Γιατί θα ξέρει πως δε θα πάρεις το μέρος των γονιών του επειδή είσαι θείος ή θεία και παππούς ή γιαγιά. Προς Θεού, δε θέλουμε να θίξουμε αυτές τις ιερές σχέσεις αλλά στο μυαλό του παιδιού η άποψη του νονού είναι πιο αντικειμενική κι ας υπάρχει από κάτω η «συνεργασία» με τους γονείς.
Γιατί έτσι πρέπει να είναι πάντα η σχέση γονιών-νονού για το καλό του παιδιού. Συνεργατική κι όχι ανταγωνιστική.
Οι γονείς πρέπει να προωθούν την επικοινωνία του νονού με το παιδί και να καμαρώνουν για τη σχέση τους. Όπως και να έχει, ο νονός θα ξέρει πάντα κάποια μυστικά παραπάνω σε θέματα που το παιδί θα ντρέπεται να πει στους γονείς του. Κι εκείνος θα πρέπει να το ακούσει, να το συμβουλέψει και να είναι σύμμαχός του.
Γι’ αυτό οι γονείς πρέπει διαλέγοντας τον νονό να βλέπουν την αγάπη και την αφοσίωση στα μάτια του. Να είναι σίγουροι για τον χαρακτήρα και την υπευθυνότητά του και να υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Να μην υπακούσουν στα έθιμα και τις βλακείες γύρω τους, αλλά στην καρδιά και το ένστικτό τους.
Κι εσύ σαν υποψήφιος νονός πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά αυτή σου την απόφαση. Να είναι απόλυτα συνειδητή και να βγαίνει από μέσα σου. Ν’ αγαπάς το παιδί, σαν παιδί σου. Να είσαι δίπλα του σε κάθε βήμα. Να ξέρει ότι έχει έναν «φίλο» που ποτέ δε θα το προδώσει και θα είναι κοντά του στα εύκολα και δύσκολα.
Να είσαι ένα πρόσωπο αναφοράς για εκείνο. Το κοντινότερο μετά την οικογένειά του.
Η σχέση με το βαφτιστήρι σου να είναι μια βαθιά ευεργετική σχέση.
Το μυστήριο της βάπτισης θα σας ενώσει με έναν βαθύ και ουσιαστικό τρόπο για όλη σας τη ζωή με έναν μοναδικό και αναντικατάστατο ιερό δεσμό.
Αυτός ο δεσμός δεν πρέπει να σπάσει ποτέ, όσες κι αν είναι οι υποχρεώσεις τις καθημερινότητας. Ακόμα κι αν υπάρχει χιλιομετρική απόσταση. Άλλωστε ένας άνθρωπος που θέλει να είναι δίπλα σου, μπορεί να είναι με πολλούς τρόπους.
Ο νονός είναι μια μαγική έννοια. Αν δεις την ουσία του ρόλου σου, θα είσαι από τους τυχερούς ανθρώπους. Θα το καταλάβεις από την πληρότητα που θα νιώθεις ακούγοντας το παιδί να σε φωνάζει νονό ή νονά. Θα το καταλαβαίνεις καθώς θα το βλέπεις να μεγαλώνει και θα πλημμυρίζεις από περηφάνια σε κάθε του κίνηση.
Όσοι είναι νονοί ξέρουν.
Κι εγώ, επιτρέψτε μου να πω, πόσο τυχερός κι ευλογημένος άνθρωπος νιώθω που έχω βιώσει την έννοια αυτή κι από τις δύο πλευρές. Με μια νονά που είναι πάντα δίπλα μου και με λατρεύει και μια βαφτιστήρα που λατρεύω και με κάνει να νιώθω περήφανη και τυχερή κάθε μέρα.
Ευχαριστώ και τις δύο. Σας αγαπώ.

***  Ο από αέρος «Θεός» έσωσε το «Νιόκαστρο» (φωτογραφίες & βίντεο) 
Μεγάλη φωτιά στην Πύλο πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο στο «Νιόκαστρο»
 Η άμεση κινητοποίηση και η «παρθενική» εμφάνιση των εναέριων μέσων για το φετινό καλοκαίρι απέτρεψε τα χειρότερα 
 Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι στην Πύλο. Αρχικά ξέσπασε σε περιοχή με μπάζα στο ρέμα προς την πλευρά της Μεθώνης και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα διαστάσεις, περνώντας μέσα στο «Νιόκαστρο» και θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τον αρχαιολογικό χώρο. Άμεσα εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος και κινητοποιήθηκαν κάτοικοι της περιοχής, συνεργεία του Δήμου, καθώς και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις γύρω περιοχές. Συνολικά επιχείρησαν 18 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Εκτός αυτών, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν εναέρια μέσα με 5 αεροσκάφη τύπου PZL και ένα ελικόπτερο τύπου «Ericcson».
Λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα η πυρκαγιά τέθηκε σε περιμετρικό έλεγχο και περίπου δυο ώρες αργότερα σε πλήρη. Συνολικά έκαψε δασική έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, περνώντας ουσιαστικά μέσα από το κάστρο, και χωρίς ευτυχώς να σημειώσει κάποια μεγαλύτερη ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο.
Στην περιοχή βρέθηκαν άμεσα ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Καλαμάτας, πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, καθώς και ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος, που συντόνισε τις προσπάθειες κατάσβεσης.
Στην περιοχή της φωτιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, ενώ στο σημείο μετέβη και η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη.
Ανακοίνωση για την πυρκαγιά εξέδωσε και το υπουργείο Πολιτισμού, τονίζοντας ότι τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου δεν υπέστησαν καμία ζημιά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ
«Σήμερα, Παρασκευή  8 Ιουνίου 2018, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή του κοιμητηρίου και του παλαιού νοσοκομείου οικισμού Πύλου, ΝΑ του Νιόκαστρου. Η πυρκαγιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε και κατά μήκος της εξωτερικής δυτικής πλευράς των τειχών του φρουρίου και στη συνέχεια εισέβαλε στο δυτικό εσωτερικό τμήμα του κάστρου. Ο αρχαιολογικός χώρος είχε εκκενωθεί προληπτικά, όταν διαπιστώθηκε η αρχική εκδήλωση της πυρκαγιάς, ενώ υπήρξε άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων του  Πυροσβεστικού  Κλιμακίου Πύλου και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας. Σε συνδυασμό με τις αντιπυρικές ζώνες που υφίστανται στο εσωτερικό του μνημείου και της συντονισμένης προσπάθειας των προαναφερόμενων Υπηρεσιών και του προσωπικού του φρουρίου, κατέστη άμεσα δυνατός ο περιορισμός της πυρκαγιάς και η κατάσβεση των εστιών της. Προκλήθηκαν περιορισμένες φθορές (κάλυψη με αιθάλη) σε μικρά τμήματα των περιμετρικών τειχών, ενώ η πυρκαγιά δεν επηρέασε τα μεμονωμένα μνημεία (Ι.Ν Μεταμόρφωσης Σωτήρος) και τα κτήρια που φιλοξενούν μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις εντός του φρουρίου. Οι αντιπυρικές ζώνες που υφίστανται εντός του μνημείου συνετέλεσαν καθοριστικά στην ανάσχεση της πυρκαγιάς και στη μη επέκτασή της προς την πλευρά του οικισμού της Πύλου.
Στο χώρο έσπευσαν οι τοπικοί υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία της γενικής γραμματέως κ. Μ. Βλαζάκη και του δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Δ.Καφαντάρη.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μεσσηνία χθες βρισκόταν σε «κόκκινο» συναγερμό για την πιθανότητα πυρκαγιάς και παράλληλα με τη φωτιά στην Πύλο, ξέσπασε μία σε ελαιόδεντρα στην περιοχή της Μεθώνης, που έκαψε έκταση περίπου 8 στρεμμάτων.
Νωρίτερα, γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, είχαν ξεσπάσει φωτιές στην περιοχή του Νερόμυλου και του Βλαχόπουλου, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα.
Αργά χθες το απόγευμα ξέσπασε και νέα φωτιά στην περιοχή μεταξύ Σκάλας και Βαλύρας.   Του Κώστα Γαζούλη
φωτογραφίες: Στέλιος Σπυρόπουλος
Video:  Φωτιά στο κάστρο της Πυλου , https://youtu.be/5KUExE3ng4o .-

*** Γιατί η Τουρκία άνοιξε «πόλεμο» στην Ελλάδα – Τι επιδιώκει ο Σουλτάνος Όπως, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η κλιμάκωση της έντασης είναι συνεχής, αλλά δεν θα φτάσει στα όρια ενός σοβαρού επεισοδίου 

~  Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλητικές ενέργειες ή δηλώσεις της σε βάρος της Ελλάδας προκαλώντας φόβο στους έλληνες πολίτες. Πόσο, όμως, επικίνδυνα είναι τα πράγματα;
Βρισκόμαστε πράγματι σε μια πολεμική προετοιμασία και σε μια κρίση που δεν ξέρει κανείς πότε θα ξεσπάσει;Σύμφωνα με έλληνες διπλωμάτες, η κινητικότητα της Αγκυρας ήταν αναμενόμενη όσο πλησιάζουμε στις εκλογές της 24ης Ιουνίου. Ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με μεγάλη διαφορά κι εκτός απροόπτου θα είναι ο νικητής, έστω κι αν αναγκαστεί να πάει σε δεύτερο γύρο. Όπως, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η κλιμάκωση της έντασης είναι συνεχής, αλλά δεν θα φτάσει στα όρια ενός σοβαρού επεισοδίου. «Ο Σουλτάνος θα τραβήξει το σχοινί, τόσο… όσο. Δεν πρόκειται να ρισκάρει ένα σοβαρό επεισόδιο το οποίο μπορεί να γίνει επικίνδυνο και να του γυρίσει μπούμερανγκ», λένε οι ίδιες πηγές. Πράγματι, όλες οι τελευταίες ενέργειες συγκλίνουν στην άποψη αυτή. Ακόμη και το γεγονός ότι έθεσε πολεμική ετοιμότητα μόλις μια φρεγάτα και δύο πυραυλακάτους, δείχνει ότι οι προκλήσεις θα είναι «χαμηλής έντασης», αλλά θα έχουν επικοινωνιακό γκελ στον τουρκικό λαό. Ειδικά στην «βαθιά» Τουρκία η οποία θέλγεται από τους τουρκικούς μύθους, την επίδειξη ισχύος και βεβαίως το «στρίμωγμα» του προαιώνιου εχθρού, της Ελλάδας.Κι όλες οι υπόλοιπες κινήσεις και δηλώσεις δεν δείχνουν επιθετική πολιτική με την πυγμή των όπλων. Ούτε καν οι συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο και οι υπερπτήσεις πάνω από νησιά που η Αγκυρα αμφισβητεί. Ακόμη και η έξοδος στο Αιγαίο του «Πορθητή», του γεωτρύπανου που θέλει να κάνει γεωτρήσεις κοντά στην Αγκυρα, κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Επίσης, όπως λένε οι ίδιες διπλωματικές πηγές, οι επιθέσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Προκόπη Παυλόπουλου με ιταμές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων, γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. «Πουλάνε» στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, ειδικά τώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.Τέλος, όπως ανακοινώθηκε οι γεωτρήσεις θα γίνουν εκτός των κυπριακών χωρικών υδάτων, σε αντίθεση με τα όσα έλεγε μέχρι πρότινος ο Ερντογάν. Αλλωστε δεν θα ήθελαν να οξύνουν την κατάσταση με τις ξένες εταιρείες που θα πραγματοποιήσουν κι αυτές έρευνα για υδρογονάνθρακες.Και κάτι σημαντικό. Ακόμη και το «πάγωμα» της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα είναι πυροτέχνημα αφού είναι μια συμφωνία η οποία επί της ουσίας ποτέ δεν εφαρμόστηκε, ειδικά τα τελευταία χρόνια με την προσφυγική κρίση.Συμπερασματικά οι Ελληνες διπλωμάτες τονίζουν ότι δεν θα υπάρξει, εκτός σοβαρού απροόπτου ή ατυχήματος, κάποιο «θερμό επεισόδιο» γιατί ούτε η Αγκυρα το επιδιώκει.Οι λόγοι που η Τουρκία διευρύνει το μέτωπο με την Ελλάδα, πέραν των προεκλογικών σκοπιμοτήτων είναι επίσης:
·        Θέλει να παραμείνει σε ρόλο πρωταγωνιστή σε ό,τι αφορά τη μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου. Θα επιδιώξει να παζαρέψει την παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο, στήνοντας γεωτρύπανα και ρίχνοντας στη μάχη πλοία που θα εκτελούν έρευνες συνοδεία φρεγατών, αν χρειαστεί.
·        Θέλει να πιέσει την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας, για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Επιδιώκει να κοντράρεται μέχρι εκεί που δεν θα σπάσει το σχοινί.·        Επιδιώκει να «γκριζάρει» συνεχώς ελληνικά εδάφη με σκοπό να αναγκάσει την Αθήνα σε μια συνολική διαπραγμάτευση.·        Το ίδιο κάνει και με τις ΗΠΑ θέλοντας να δείχνει πυγμή αλλά στο τέλος υποχωρεί, όπως έκανε με τους S-400.·        Ο Ερντογάν, εφόσον είναι νικητής, θα θελήσει να ξεκαθαρίσει το παιχνίδι και με τις ΗΠΑ και με τη Ρωσία και με τις Βρυξέλλες. Δεν θα ρισκάρει πλήρη ρήξη ενώ η οικονομία του παραπαίει.Οι ειδικοί συστήνουν υπομονή στην Ελλάδα μέχρι τις τουρκικές εκλογές και ίσως η επόμενη ημέρα να είναι το ξεκίνημα μιας περιόδου εξομάλυνσης των σχέσεων, όσο μπορεί να συμβεί αυτό. Όμως, κυρίως την Ελλάδα την ενδιαφέρει η απελευθέρωση των δύο ελλήνων αξιωματικών και η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να το πετύχει και να το εμφανίσει ως μεγάλη διπλωματική νίκη.

*** Εγκαταλελειμμένο το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (φωτογραφίες) 
 
 
 
Ασυντήρητο επί μήνες! 
    Ασυντήρητο για πολύ καιρό έχει μείνει το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και καθώς είναι πολύ παλιό, οι φθορές φαίνονται πλέον έντονα. Εκτός αυτού, δεν υπάρχει φύλαξη, με αποτέλεσμα όποιος θέλει να κάνει ό,τι θέλει.
Οι τοίχοι, ακόμα και τα τζάμια από την πλευρά του αμφιθεάτρου, είναι βαμμένοι με σπρέι και κάθε λογής σύνθημα και μήνυμα. Στη δε πλευρά του πάρκινγκ πίσω από το αμφιθέατρο, η δυσοσμία από κάποιους που το χρησιμοποιούν ως ουρητήριο, μαζί με τη ζέστη των ημερών, κάνουν την κατάσταση αφόρητη.
Τα κηπάκια, που περιτριγυρίζουν το κτήριο, εκτός από το μεγάλο από την πλευρά της Αριστομένους που πρόσφατα καλλωπίστηκε, είναι εγκαταλελειμμένα, ενώ και επικαλύψεις του κτηρίου σε διάφορα σημεία είτε λείπουν είτε κρέμονται.
Ακόμα και το βορινό ασανσέρ του κτηρίου, το μόνο μεγάλο που διαθέτει, είναι πάνω από ένα χρόνο σε αχρησία λόγω βλάβης.
Προφανώς, η Περιφέρεια πρέπει να ενδιαφερθεί για την έγκριση κονδυλίου ώστε να γίνουν εργασίες, καθώς αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου κτηρίου.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Πανελλαδικές: Αιφνιδίασε αλλά αντιμετωπίστηκε το θέμα της Έκθεσης από τους μαθητές 
Το κουδούνι των Πανελλαδικών Εξετάσεων χτύπησε χθες και στα Γενικά Λύκεια της Μεσσηνίας, όπου οι μαθητές εξετάστηκαν στο μάθημα της Έκθεσης.
Το φετινό θέμα αφορούσε ένα κείμενο του Δ. Μαρωνίτη, πανεπιστημιακού δάσκαλου και αρθρογράφου στο «Βήμα της Κυριακής», κείμενο που δημοσιεύθηκε το Μάρτιο του 2009 στη στήλη του «Απολίτιστα Μονοτονικά» με τίτλο «Παιδεία και Εκπαίδευση».

Οι εξεταζόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αν το σχολείο οφείλει, παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και την παιδευτική λειτουργία, ενώ πρότειναν τρόπους με τους οποίους εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση του παιδευτικού χαρακτήρα του σχολείου.

«Το κείμενο στο σύνολό του ήταν αρκετά βατό, με κάποιες, ωστόσο, αναφορές στην αρχαιότητα που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν λίγο τους μαθητές, στο κομμάτι κυρίως της περίληψης» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Παναγιώτα Ντούλα, φιλόλογος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αθηνών.
Ειδικά για το θέμα της Έκθεσης, η κα Ντούλα σημείωσε πως «ήταν αρκετά εύκολο, δεδομένου ότι είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο και έχει δουλευτεί στη διάρκεια της χρονιάς αρκετά και για την ανάλυση και άλλων θεματικών ενοτήτων».
«Ίσως για τους μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης να ήταν πιο εύκολο, λόγω της ανάλυσης του Πλάτωνα σχετικά με την παιδεία που διδάσκονται στα Αρχαία Κατεύθυνσης» συμπλήρωσε, ενώ για τις υπόλοιπες παρατηρήσεις ανέφερε πως «ήταν αρκετά εύκολες, αναμενόμενες και αντιμετωπίσιμες από την πλειονότητα των μαθητών».
«Συνολικά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βατό, όχι όμως πολύ εύκολο. Τα ζητούμενα ήταν ξεκάθαρα, χωρίς περιθώρια για παρερμηνείες» κατέληξε.
Σύμφωνα με τους μαθητές, ήταν ένα θέμα που δεν περίμεναν, αλλά αντιμετωπίσιμο.

Οι χθεσινές εξετάσεις κύλησαν χωρίς προβλήματα στη Μεσσηνία, ενώ- σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης- η αποχή άγγιξε το 3,3%.
Πλέον οι εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα για τα ΕΠΑΛ, όπου οι μαθητές θα εξεταστούν στην Άλγεβρα, ενώ τη Δευτέρα στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές την ΓΕΛ, που θα εξεταστούν στα μαθήματα κατεύθυνσης των Αρχαίων και των Μαθηματικών.

Εύκολο χαρακτήρισε το θέμα ο Γιώργος Πουρνιώτης. Όπως είπε, κάποιος που είχε κάνει καλό διάβασμα θα μπορούσε να γράψει. Η χρονιά που πέρασε για τον ίδιο ήταν ωραία, αλλά όχι και από τις καλύτερες, ενώ δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις σπουδές του σε ΙΕΚ.

Καλό ήταν το θέμα είπε ο  Χρήστος Μαρκάκης, ο οποίος δεν έγραψε. Θέλοντας να σπουδάσει Πληροφορική, θα δώσει ξανά του χρόνου εξετάσεις.

Δύσκολο ήταν το θέμα σύμφωνα με τον Γρηγόρη Πανταζή, αλλά κατά τη γνώμη του οι περισσότεροι μαθητές πρέπει να τα πήγαν καλά.
Ο ίδιος θεωρεί ότι αυτή η χρονιά ήταν κρίσιμη για τους μαθητές, αφού πλέον παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους.
Σχετικά με το δικό του μέλλον, σκέφτεται τον τομέα του τουρισμού, αφού- όπως είπε- στην Ελλάδα πλέον το μόνο που μπορεί να επιβιώσει είναι ο τουρισμός.

Κάτι άλλο περίμενε η Μελίνα Παρασκευοπούλου, παρ’ όλα αυτά το χαρακτήρισε ωραίο θέμα. Η χρονιά που πέρασε είχε τις δυσκολίες της, έτσι χρειαζόταν υπομονή, επιμονή και προσπάθεια, αλλά κυρίως καθόλου άγχος, σχολίασε.
Τέλος, μας είπε ότι στόχος της είναι η Θεσσαλονίκη και ειδικότερα η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Απλά και κατανοητά ήταν τα θέματα για τον Γιάννη Τασσιόπουλο, που όμως του δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. Ως ζητούμενο ήταν κάτι που περίμενε, ενώ για τον ίδιο η χρονιά ήταν πιεστική. Πάντως, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να σπουδάσει είτε Διοίκηση Επιχειρήσεων είτε Τουριστικά.

«Κομπλέ» ήταν το θέμα, όπως είπε, ο  Βασίλης Τυπάλδος, που δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εξέτασης, αφού ήταν κάτι που τον φόβιζε.
Στόχος του είναι η Γυμναστική Ακαδημία.

Αρκετά εύκολα ήταν τα θέματα για τον Αριστείδη Χριστόπουλο, που μας είπε πως πέρασε μια καλή χρονιά και στόχο έχει την εισαγωγή του στη Φαρμακευτική.

Πανεύκολα ήταν τα θέματα για την Παναγιώτα Λαζάρου, η οποία περίμενε κάτι πιο δύσκολο, κι έτσι θεωρεί ότι οι περισσότεροι μαθητές θα τα πήγαν καλά.
Η ίδια θέλει να παραμείνει στην Καλαμάτα και να σπουδάσει στο Τμήμα Φιλολογίας.

Δύσκολο επειδή δε χωρούσε μεγάλη ανάπτυξη ήταν το θέμα για την Ευαγγελία Σταματίου, αλλά τελικά κατάφερε να γράψει καλά, όπως είπε. Στόχος της Ευαγγελίας είναι οι Στρατιωτικές Σχολές.

Αρκετό γράψιμο είχαν τα θέματα κατά τον Αλέξη Πουλουπάτη. Ως θέμα ήταν κάτι που περίμενε και για αυτό το λόγο είχε ένα σχεδιάγραμμα στο μυαλό του για το πώς θα κινηθεί.
Η χρονιά που τελειώνει ήταν κουραστική, σχολίασε, αφού όλη τη μέρα έτρεχε στα φροντιστήρια, ενώ στόχος του είναι το Οικονομικό της Πάτρας.

Βατό ήταν το θέμα για την Αναστασία Μυλωνά, που μάλιστα είπε ότι όλα τα ερωτήματα ήταν κατανοητά.
Αν και δύσκολη, ευχάριστη ήταν η χρονιά για την ίδια, ενώ θέλει να εισαχθεί στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου.

Πάρα πολύ εύκολο ήταν το θέμα για τη Σωτηρία Χαντζή και, μάλιστα, η εκπαίδευση ήταν κάτι που περίμενε, ενώ στόχος της είναι η Εργοθεραπεία.

Πιο δύσκολο θέμα περίμενε ο Βασίλης Διονυσόπουλος, θέμα που, όπως είπε, είναι επίκαιρο κι αυτό το έκανε πιο εύκολο.
Ο ίδιος στοχεύει σε οικονομικές σχολές της Αθήνας ή του Πειραιά.

Πάνος Πετρόπουλος
Όλα κύλησαν ομαλά σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πάνο Πετρόπουλο.
Όπως είπε, η σωστή οργάνωση που υπήρξε τις προηγούμενες μέρες ήταν αυτή που βοήθησε όλα να κυλήσουν κατά αυτόν τον τρόπο.
Όσο για τον αριθμό των υποψηφίων στην Περιφέρειά μας, είπε ότι είναι περίπου 5.000, μικρότερος όμως σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα δε με τον κ. Πετρόπουλο, ο αριθμός των μαθητών όλο και θα μειώνεται.

Απόστολος Ασημακόπουλος
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Απόστολος Ασημακόπουλος, παρατήρησε ότι τα θέματα ήρθαν στην ώρα τους, ενώ η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά.
Από την πλευρά του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και καλή δύναμη στις οικογένειές τους.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  31χρονος Ρομά αναστάτωσε τη Μεσσήνη 
Στα χέρια πιάστηκαν πατέρας και γιoς Ρομά το βράδυ της Πέμπτης στη Μεσσήνη για άγνωστο λόγο και κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας της πόλης.
Στη συνέχεια ο γιος επέστρεψε στην οικία του πατέρα του, όπου έβαλε φωτιά και κατέστρεψε ολοσχερώς το όχημα του δεύτερου. Μάλιστα, στο σημείο έφθασαν δυνάμεις της Αστυνομίας, καθώς και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.
Ο δράστης έφυγε πεζή από το σημείο και, τελικά, συνελήφθη. Π.Μπ.

***  Το κρουαζιερόπλοιο Marella Celebration στην Καλαμάτα 
Στο λιμάνι της Καλαμάτας αναμένεται να καταπλεύσει την προσεχή Δευτέρα 11 Ιουνίου το κρουαζιερόπλοιο Marella Celebration (πρώην Thomson Celebration), με ώρα άφιξης 7.00 και αναχώρησης 17.00.
Στο πλοίο επιβαίνουν 1.231 επιβάτες, οι πλείστοι των οποίων Βρετανοί και έχει πλήρωμα 506 ατόμων. Το σκάφος θα έλθει στην Καλαμάτα προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα.
Πρόκειται για την πρώτη άφιξη κρουαζιεροπλοίου για τη θερινή περίοδο.
Θα ακολουθήσουν οι εξής αφίξεις σκαφών:
•Marella Celebration – Δευτέρα 9 Ιουλίου  - ώρα άφιξης 08.00, ώρα αναχώρησης 17.00
•Marella Celebration – Δευτέρα 6 Αυγούστου  - ώρα άφιξης 08.00, ώρα αναχώρησης 17.00
•Salamis Filoxenia - Δευτέρα 13 Αυγούστου  - ώρα άφιξης 16.00, ώρα αναχώρησης 24.00
•Silver Whisper – Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου  - ώρα άφιξης 12.00, ώρα αναχώρησης 20.00
•Marella – Δευτέρα 1η Οκτωβρίου  - ώρα άφιξης 08.00, ώρα αναχώρησης 17.00
•Costa neoRiviera - Δευτέρα 12 Νοεμβρίου  - ώρα άφιξης 09.00, ώρα αναχώρησης 18.00.

*** Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Ενημερωτική εκδήλωση χθες για τον «Κανονισμό προστασίας δεδομένων» 
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η ανάγκη εναρμόνισης επιχειρήσεων και φορέων με το νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO)» διοργάνωσε χθες το απόγευμα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την ΕΤΑΠ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο, με ομιλήτριες την κα Αλεξία Κουκκουλλή (σύμβουλο Διοίκησης Εταιρείας «Your Data Protection Services», δικηγόρο Αθηνών και Λευκωσίας, Senior Partner στη Δικηγορική Εταιρεία Κουκκουλλής και Συνεργάτες, διαιτητή ΕΒΕΑ, εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών) και την κα Σταυρούλα Μοσχίδου (δικηγόρο, διαιτητή ΕΒΕΑ, εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών).

***  Σοβαρός τραυματισμός ποδηλάτη σε τροχαίο στην Καλαμάτα! 
 
Ένας ηλικιωμένος ποδηλάτης τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο με ΙΧ αυτοκίνητο. Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Ευαγγελιστρίας & Καμβύση  στις 10: 30 π.μ. το πρωί του Σαββάτου. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο ηλικιωμένος ποδηλάτης διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ποδηλάτης διέσχιζε ανάποδα τον μονόδρομο της Ευαγγελιστρίας.

*** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για Περιφέρεια! 
Από το ρεπορτάζ αναδεικνύεται το ένα, πραγματικό και απόλυτο γεγονός: ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και ο ίδιος θα επιλέξει και αποφασίσει για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου που θα στηρίξει το κόμμα! Χωρίς, προφανέστατα, να «εκβιάζεται» από «Τατουλικούς» και δίχως να «παρασύρεται» τάχα από «αντιΤατουλικούς».
Και η επιλογή και απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. θα γίνει με γνώμονα το συμφέρον της Πελοποννήσου και των Πελοποννησίων, όπως και το καθαρό και διάφανο μήνυμά της για την αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Με λίγα λόγια, «νταβατζήδες» και «πάτρωνες» τέλος στην Πελοπόννησο!
Η.Γ.

*** Αλέξης Χαρίτσης & Παναγιώτης Ρήγας: «Η χώρα αλλάζει σελίδα με στόχο τις ανάγκες της κοινωνίας» 
Εκδήλωση χθες του ΣΥΡΙΖΑ στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης 
 Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση προχώρησε χθες η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Μεσσήνης, στο Φιλοσοφικό Κέντρο, με θέμα «Το πολιτικό σχέδιο της επόμενης μέρας: Αναπτυξιακή Στρατηγική και Κοινωνία».
Κύριοι ομιλητές ήταν οι κ.κ. Αλέξης Χαρίτσης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και Παναγιώτης Ρήγας, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Ρήγας, μεταξύ άλλων, σχολίασε ότι έπειτα από μια δύσκολη περίοδο η χώρα οδηγείται τελικά στο τέλος της μνημονιακής περιόδου και κυρίως της επιτροπείας, και υπογράμμισε ότι η έξοδος έχει αριστερή υπογραφή.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι μέχρι σήμερα η περίοδος των μνημονίων περιείχε το στοιχείο της επιτροπείας, δηλαδή το έλλειμμα δημοκρατίας. Μετά το τέλος της τέταρτης αξιολόγησης θα βγει η χώρα από αυτήν τη δύσκολη περιπέτεια, με τις δικές της δυνάμεις, χωρίς άλλα δάνεια από μεριάς των πιστωτών, χωρίς πιστοληπτική γραμμή.
Με δικές της δυνάμεις θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες της και, κυρίως, να έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό της εποχής μετά τα μνημόνια.
Τέλος, για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, σχολίασε ότι είναι ο… μπούσουλας που θα δείχνει το δρόμο για την επόμενη τετραετία.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, επισήμανε ότι πολύ σύντομα η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, ανακτώντας το κύρος και τη διεθνή της αξιοπιστία.
Είναι πλέον, σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, κοινός τόπος ότι αυτό που πρωτίστως χρεοκόπησε το 2010 δεν είναι τα δημοσιονομικά του κράτους, αλλά το παραγωγικό μοντέλο γύρω από το οποίο αρθρώθηκε η ελληνική οικονομία τις προηγούμενες δεκαετίες.
Ένα μοντέλο εσωστρεφές, στηριγμένο στο δανεισμό και την κατανάλωση, που οδήγησε σε δραματική συρρίκνωση της βιομηχανίας και της γεωργίας, αλλά και σε εκρηκτικές κοινωνικές ανισότητες. Α.Π.
  σ.σ. Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θάρρους»

***  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ! Η Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη αύξησε τα ΧΡΕΗ της κατά 250 εκατομμύρια σε ένα χρόνο…
Μπορεί στη Νέα Δημοκρατία να υποστηρίζουν συνεχώς επί Κυριάκου Μητσοτάκη ότι τα οικονομικά του κόμματος έχουν εξυγιανθεί κι ότι ο τραπεζικός δανεισμός έχει μειωθεί, τα πραγματικά στοιχεία όμως τους εκθέτουν.
Όπως θα δείτε στο παρακάτω έγγραφο, μέσα σε μόλις ένα χρόνο οι οφειλές του κόμματος αυξήθηκαν κατά 25 εκατομμύρια €.
* Λογικό, όταν δεν έχεις εργαστεί ποτέ στη ζωή σου πως να γνωρίζεις να διαχειριστείς μια εταιρία η οποία είναι υπό πτώχευση;
Δείτε το αποκαλυπτικό έγγραφο:

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!Ο Μητσοτάκης απαγόρευσε (ρητά) το «όχι» στη σύνθετη ονομασία
Ρητή εντολή στους βουλευτές της ΝΔ να μην τοποθετούνται κατά της σύνθετης ονομασίας στο θέμα των Σκοπίων έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν έκλεισαν οι «πόρτες» και έφυγαν οι κάμερες…
… κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες του Press-gr…
Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Αυτή η εντολή, σε συνδυασμό με όσα άλλα συνέβησαν, είναι απολύτως ενδεικτικά της κατάστασης που διαμορφώνεται στη ΝΔ για το ζήτημα αυτό..
Επισήμως η θέση της ΝΔ όπως τη διατύπωσε ο κ. Μητσοτάκης ήταν η εξής: «Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει αναθεώρηση του Συντάγματος που θα αφορά και την εθνικότητα και τη γλώσσα, μία ονομασία για όλες τις χρήσεις… Είναι θέση έντιμη και πατριωτική που διαφυλάσσει τη θέση της χώρας στην ΕΕ και την ενότητα των Ελλήνων». Είπε επίσης ότι «μία συμφωνία που δεν θα εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα δεν θα γίνει δεκτή από τη ΝΔ».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες του Press-gr:
-Όταν ο Βασ. Κικίλιας επεσήμανε ότι το εκλογικό κοινό της ΝΔ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο θέμα του ονόματος, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «είναι ξεκαθαρισμένη η θέση μας» και ότι δεν πρέπει να γίνονται δηλώσεις εναντίον λύσης που θα περιέχει το όνομα «Μακεδονία» καθώς και κανείς να μην πει ότι δεν ψηφίζει μια τέτοια λύση…
~  -Όταν ο Κώστας Καραμανλής (εκ Σερρών) ρώτησε αν θα γίνει πρόταση μομφής, ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε μια σαφή αρνητική απάντηση σχολιάζοντας ότι αυτό ειπώθηκε από «κάποιους δημοσιογράφους». Η αλήθεια είναι ότι το είχαν πει τις προηγούμενες ημέρες η εκπρόσωπος του κόμματος Μ. Σπυράκη και ο σύμβουλος του Μ. Λαζαρίδης…
-Ο Κ. Καραμανλής εξήρε και τη «διαπραγμάτευση που οδήγησε στη νίκη του 2008 για το θέμα της σύνθετης ονομασίας και του erga omnes», θέλοντας να δώσει έμφαση στην πολιτική του εξαδέλφου του, πρώην πρωθυπουργού, με αποκορύφωμα το «βέτο» στο Βουκουρέστι.
-Ο Νίκος Δένδιας, μεταφέροντας και αυτός την καραμανλική γραμμή, έδωσε «συγχαρητήρια» στον Κ. Μητσοτάκη και ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του στη συνεδρίαση.
-Όταν ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς ρώτησε για τα συλλαλητήρια, ο Κ. Μητσοτάκης είπε μεν ότι όποιος θέλει μπορεί να πάει αλλά ταυτόχρονα έδειξε ότι θα προτιμούσε οι βουλευτές της ΝΔ να τα αποφύγουν. Κι όταν ο Γ. Γεωργαντάς επέμεινε ότι «εγώ θα είμαι στη θέση μου», ο Ν. Δένδιας τον παρότρυνε κάπως επιτακτικά να προφασιστεί κάποια κομματική υποχρέωση και να μην πάει…
-Μεγάλη ένταση επικράτησε μεταξύ του Γ. Κουμουτσάκου και της Ντ. Μπακογιάννη. Ο τομεάρχης Εξωτερικών αναφερόμενος στη συνέντευξη του Ν. Κοτζιά στην ΕΡΤ έλεγε συνέχεια «ο Κοτζιάς μας απειλεί. Μας απειλεί…». Η κ. Μπακογιάννη σε εντελώς άλλο μήκος κύματος είπε: «Οχι, δεν απειλούμεθα… Αυτή είναι η θέση μας, υπέρ της σύνθετης ονομασίας». Και καθώς μάλιστα ο Ν. Κοτζιάς είχε πει ότι θα δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα από τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν επί ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη είπε στους συναδέλφους της «…και μη λέτε πολλά πολλά, γιατί αυτά που λέει ο Κοτζιάς ότι έχουμε πει, τα έχουμε πει. Υπάρχει η αλληλογραφία που στέλναμε και μας έστελναν», πρόσθεσε με κατηγορηματικό ύφος η πρώην υπουργός και αποχώρησε…  Press-gr

***  Νέο μεγάλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο Βατικανό! Ιερέας κατηγορείται για παιδική πορνογραφία
~ Ποινική δίωξη ασκήθηκε σήμερα κατά ενός Καθολικού ιερέα, που υπηρέτησε ως διπλωμάτης στην πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Ουάσινγκτον…
για κατηγορίες κατοχής παιδικής πορνογραφίας στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
* Ανακοίνωση της Αγίας Έδρας γνωστοποίησε ότι ο Κάρλο Αλμπέρτο Καπέλα, που συνελήφθη τον Απρίλιο στο Βατικανό, μετά την ανάκλησή του από την άσκηση των διπλωματικών καθηκόντων του, είχε παράνομα στην κατοχή του κι αντάλλασσε “μία μεγάλη ποσότητα” παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Οι ανακριτικές αρχές στο Βατικανό τον παραπέμπουν σε δίκη, που θ’ αρχίσει στις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
iefimerida.gr


*** Αθλητικά Νέα :

***  Στα Playoffs στην  Α1 στο Ελληνικό  μπάσκετ για την 3η  θέση στο  πρωτάθλημα Σάββατο 09-06-2018 :
Προμηθέας Πάτρας - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  79-91  ,(46-42) .-^
Τα δεκάλεπτα : 23-17 , 23-25 , 21-18 , 12-31 .- ^

*** Πανέτοιμος για την ευρωπαϊκή κορυφή στο πόλο ο Ολυμπιακός Απέναντι στους «ερυθρόλευκους» θα βρεθεί η αποκαλούμενη... Ρεάλ του πόλο, όχι μόνο επειδή είναι πολυνίκης του Champions League με οκτώ τρόπαια, αλλά και γιατί έχει σταθερά το μεγαλύτερο μπάτζετ και συγκεντρώνει αρκετά από τα μεγάλα «αστέρια» της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης ~ Το ματς, για το οποίο «χτίστηκε» και προετοιμάστηκε όλη τη φετινή χρονιά η ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, έφτασε! Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν απόψε (21:30, ΕΡΤ-2) την Προ Ρέκο στον τελικό του final-8 του Champions League, διεκδικώντας το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, 16 χρόνια μετά το θρίαμβο της Βουδαπέστης.
Είναι η τέταρτη παρουσία των Πειραιωτών στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού και συνολικά ο έβδομος τελικός τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήγαν ως φαβορί στη Γένοβα και, παρότι δυσκολεύτηκαν στα ματς με Σπαντάου (προημιτελικός) και Μπαρτσελονέτα (ημιτελικός), δικαίωσαν τα προγνωστικά. Με 14 νίκες σε 16 αγώνες στη φετινή διοργάνωση, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου άξιζε θέση στον τελικό και πλέον καλείται να «κοιτάξει στα μάτια» το μεγάλο φαβορί και «οικοδέσποινα» της τελικής φάσης και να εξαντλήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται κανέναν και ίσως η έλλειψη άγχους -αφού πια δεν είναι φαβορί- να απελευθερώσει τους παίκτες του, οι οποίοι επιθετικά έδειξαν «μαγκωμένοι» στα πρώτα δύο παιχνίδια του final-8.  Απέναντι στη … Ρεάλ του πόλοΑπέναντι στους «ερυθρόλευκους» θα βρεθεί η αποκαλούμενη… Ρεάλ του πόλο, όχι μόνο επειδή είναι πολυνίκης του Champions League με οκτώ τρόπαια, αλλά και γιατί έχει σταθερά το μεγαλύτερο μπάτζετ και συγκεντρώνει αρκετά από τα μεγάλα «αστέρια» της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Η φετινή ομάδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, ιδιαίτερα μετά από δύο αποτυχίες την προηγούμενη διετία, όπου η Προ Ρέκο γνώρισε ισάριθμες ήττες στους ημιτελικούς από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Με προπονητή τον θρύλο του σερβικού πόλο, Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς, «αστέρια» τους συμπατριώτες του, Φιλίπ Φιλίποβιτς και Ντούσαν Μάντιτς, τον Μαυροβούνιο Αλέξανταρ Ίβοβιτς και τον Ιταλό Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο, αρκετούς χρήσιμους «εργάτες» και «φύλακα-άγγελο» κάτω από τα δοκάρια τον 39χρονο Στέφανο Τεμπέστι, η ιταλική ομάδα έφτασε στο final-8 με 13 νίκες σε 14 αγώνες. Στην τελική φάση η απόδοσή της έχει κυμανθεί σε μέτρια επίπεδα, χρειάστηκε να φτάσει στα πέναλτι για να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Μπρέσια (12-10), ενώ στον ημιτελικό πήρε δύσκολα τη ρεβάνς από τη Γιουγκ, νικώντας την 9-8, με τον Τεμπέστι να κάνει 20 αποκρούσεις.
Η βασική αδυναμία της Προ Ρέκο εντοπίζεται στη θέση του φουνταριστού, καθώς το κενό του Ντούσκο Πιγέτλοβιτς, που έφυγε το περασμένο καλοκαίρι για τη Ντιναμό Μόσχας, δεν καλύφθηκε. Θα πρέπει παράλληλα να επισημανθεί η τεράστια απώλεια του Κροάτη Σάντρο Σούκνο, εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο, ο οποίος στο ξεκίνημα της σεζόν διαγνώστηκε με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και οι γιατροί της ιταλικής ομάδας του απαγόρευσαν να παίξει.
Στον αντίποδα, το μεγάλο «όπλο» της Προ Ρέκο είναι η πληθώρα επιθετικών επιλογών από την περιφέρεια, όπου υπάρχουν τρομεροί σουτέρ, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι ο Βουγιασίνοβιτς διαθέτει και «αναλώσιμους» παίκτες για την άμυνα. Ένας εξ αυτών, ο Τζίτο, προκάλεσε στον χθεσινό ημιτελικό την αποβολή με αντικατάσταση του Λούκα Λόντσαρ, στερώντας από τη Γιουγκ τον βασικό φουνταριστό της. Φυσικά αποβλήθηκε και ο ίδιος και… αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του στον πάγκο, αφού είχε κάνει τη δουλειά του! Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να είναι πολύ ψύχραιμοι στον τελικό, προκειμένου να αποφύγουν ανάλογη… προβοκάτσια.

*** Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Την Δευτέρα θα πληρωθούν όλα τα χρέη προς το Δημόσιο Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να εκλέγεται νέος πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» γυρίζουν σελίδα             ~
Στη δέσμευση ότι την ερχόμενη Δευτέρα (11/06) θα εξοφλήσει όλα τα χρέη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού προς το Δημόσιο προέβη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο νέος «ισχυρός άνδρας» της «μάνας του λόχου» των «πρασίνων» αναφέρθηκε στο πλάνο που έχει για να επαναφέρει τα τμήματα στην… κανονικότητα.
Στο πλαίσιο των σημερινών (8/6) αρχαιρεσιών, ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου μίλησε στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος»: «Μου ζήτησαν να αναλάβω από το 2012. Ήξερα ότι η θέση μου είναι στην κερκίδα, αλλά τώρα, γυρνώντας πίσω, βλέπω επιτυχίες.Βλέπω τώρα την κατρακύλα του Ερασιτέχνη και ζήτησα την άδεια από τον θείο και τον πατέρα μου να αναλάβω. Μου είπαν «προχώρα» και είμαι εδώ σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ο Ερασιτέχνης κατρακυλάει και στόχος είναι να ανατρέψουμε την κατάσταση», είπε μεταξύ άλλων και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους που έχει: «Ο πρώτος είναι οι ίδιοι άνθρωποι του μπάσκετ με την γνώση που έχουμε να σταματήσουμε την κατρακύλα. Θέλουμε εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες μέλη. Κανείς δεν περισσεύει. Πρέπει τα λάθη να μείνουν στο παρελθόν και να κάνουμε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ».Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Υπάρχουν διοικήσεις, που έχουν υπογράψει συμβάσεις, που δεν είναι προς όφελος του Παναθηναϊκού. Ένα θα σας πω: ο Ερασιτέχνης νοικιάζει στην ΠΑΕ το γήπεδο για 50.000 ευρώ. Θα πρέπει όλοι μαζί να κοιτάξουμε το συμφέρον του συλλόγου, για να συνεχίσουν να υπάρχουν Παναθηναϊκοί. Εμένα με νοιάζει όλοι οι Παναθηναϊκοί να στεγάζονται στο ίδιο μέρος. Στόχος της πρώτης χρονιάς είναι να επιστρέψουμε σε ένα επαγγελματικό επίπεδο. Τη Δευτέρα το πρωί θα πάω να εξοφλήσω όλα τα χρήματα προς το Δημόσιο».Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία, στην οποία ψήφισαν 217 μέλη με τους 211 να ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ενώ υπήρξε ένα άκυρο και πέντε λευκά.Η πρώτη συνεδρίαση αναμένεται τη Δευτέρα (11/6) προκειμένου να συσταθεί σε σώμα το Δ.Σ.Τα νέα μέλη της Διοίκησης είναι:Δημήτρης ΓιαννακόπουλοςΓιώργος ΜοιρέαςΠαναγιώτης ΜπίτσοςΠέτρος Μπίτσος
Στέφανος Αυγουλέας
Αλέξανδρος ΈλληναςΒασίλης ΠαυλόπουλοςΠαναγιώτης ΜπόμηςΒασίλης ΠαρθενόπουλοςΑναπληρωματικά μέλη:Θεόδωρος ΣυνοδινόςΣωτήρης ΝίκαςΤάκης Μαλακατές

*** Θριαμβευτικά στον τελικό του LEN Champions League ο Ολυμπιακός, 6-4 τη Μπαρτσελονέτα Έτοιμος να επιστρέψει στον Ευρωπαϊκό θρόνο του μετά από 16 χρόνια είναι Ολυμπιακός, καθώς οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του LEN Champions League επικρατώντας της Μπαρτσελονέτα με 6-4
~ Ένα βήμα μακριά από την κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Νικώντας 6-4 την Μπαρτσελονέτα, στον ημιτελικό του final-8 που διεξάγεται στη Γένοβα, οι πρωταθλητές Ελλάδας εξασφάλισαν θέση στον αυριανό (9/6, 21:30) τελικό του Champions League και ονειρεύονται επανάληψη του θριάμβου της Βουδαπέστης, το 2002.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν ούτε σήμερα καλοί στην επίθεση, αλλά η εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία, ιδιαίτερα στον παίκτη λιγότερο (3/11 είχε η ισπανική ομάδα), η εμπειρία και η αποφασιστικότητά τους στην τελευταία περίοδο τους χάρισαν τη νίκη.Στο ξεκίνημα οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν νευρικές και επιφυλακτικές και στην πρώτη περίοδο κατάφεραν να σκοράρουν από μία φορά, σε επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο ρυθμός του παιχνιδιού «άνοιξε» στη συνέχεια κι αυτό φάνηκε να ευνοεί τον Ολυμπιακό, ο οποίος με εξαιρετική άμυνα και πρωταγωνιστή ξανά τον Κωνσταντίνο Γενηδουνιά (γκολ και ασίστ στην κόντρα στον Γούνα) κατάφερε να προηγηθεί 3-1 στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου όμως έχασαν δύο ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω για να διευρύνουν το προβάδισμα και η Μπαρτσελονέτα αντέδρασε και ισοφάρισε 3-3, χάρη σε μακρινό σουτ του Γρανάδος και γκολ του Φελίπε Περόνε στον παραπάνω.Οι άμυνες «έσφιξαν» εκ νέου στην τρίτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει λύσεις. Ο Μουρίκης κέρδισε με ωραία ενέργεια πέναλτι από τον Μουνάριθ, ο Γούνας ευστόχησε, αλλά οι διαιτητές χρέωσαν παράβαση στον διεθνή περιφερειακό και ακύρωσαν το γκολ.Ακολούθησαν εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, πριν ο Μπούσλιε βρει δίχτυα σε κόντρα, 1΄22΄΄ πριν τη λήξη του οκταλέπτου, και ξαναδώσει προβάδισμα στους Πειραιώτες, που είχαν μείνει «άσφαιροι» σχεδόν 12 λεπτά.Οι Ισπανοί «απάντησαν» όμως άμεσα με τον Βρλιτς και οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες (4-4) στην τελευταία περίοδο. Ο Γιάννης Φουντούλης σκόραρε με παίκτη παραπάνω, 4΄41΄΄ πριν τη λήξη, ενώ λίγο αργότερα ο Μπούσλιε είχε δοκάρι από κοντά (μετά την τρίτη και οριστική αποβολή του Μουνάριθ, τον οποίο η «ερυθρόλευκη» άμυνα εξουδετέρωσε πλήρως), χάνοντας την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ελληνική ομάδα.Ο Πάβιτς όμως ήταν ανίκητος και οι Καταλανοί εκδήλωσαν βιαστικά τις κρίσιμες επιθέσεις, ενώ και στην τελευταία αποβολή που κέρδισαν, το σουτ του Γρανάδος βρήκε στο μπλοκ του Μυλωνάκη και έφυγε έξω.Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την τελευταία του επίθεση στα 37΄΄, «ροκάνισε» το χρόνο και στο φινάλε ο Ομπράντοβιτς μπήκε σε θέση φουνταριστού και με ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ «σφράγισε» τη νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας, διαμορφώνοντας το τελικό 6-4.Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 1-1, 3-0
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Μπούσλιε (π.π.), 1-1 Μάγιαρακ (π.π.), 2-1 Γενηδουνιάς (π.π.), 3-1 Γούνας (κόντρα), 3-2 Γρανάδος (περιφέρεια), 3-3 Περόνε (π.π.), 4-3 Μπούσλιε (κόντρα), 4-4 Βρλιτς (π.π.), 5-4 Φουντούλης (π.π.), 6-4 Ομπράντοβιτς (φουνταριστός).
Ο Ολυμπιακός είχε 3/8 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 1 γκολ από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα. Η Μπαρτσελονέτα είχε 3/11 με παίκτη παραπάνω και ένα γκολ από την περιφέρεια.Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Μουνάριθ, 3΄07΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.Διαιτητές: Κόριζνα (Πολωνία), Μαργκέτα (Σλοβενία)Οι συνθέσεις:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, ΓαλανόπουλοςΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Τσους Μαρτίν): Λόπεθ, Φαμέρα, Γρανάδος 1, Μουνάριθ, Βρλιτς 1, Λαρούμπε, Πάουλ, Φερνάντεζ, Ταχούλ, Περόνε 1, Μάγιαρακ 1, Μπούστος, Λινάρες

*** Πρωταθλητής στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση ο Ολυμπιακός επικράτησε με 24-23 της ΑΕΚ στον πέμπτο τελικό και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1
~  Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή στους τελικούς των πλέι-οφ και, παρότι είχε βρεθεί να χάνει 2-0 από την ΑΕΚ, κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ των Ανδρών με 3-2 νίκες.
Στον πέμπτο και αποφασιστικό αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 24-23 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη και ολοκλήρωσαν με νταμπλ την παρθενική σεζόν τους στο άθλημα της χειροσφαίρισης, στο οποίο εισήλθαν πέρυσι το καλοκαίρι, απορροφώντας τον -περσινό πρωταθλητή- ΙΕΚ Ξυνή.Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος χάντμπολ, ο Eρασιτέχνης Ολυμπιακός ολοκληρώνει μία χρόνια σχεδόν απόλυτης κυριαρχίας εντός συνόρων, με νταμπλ σε γυναικείο μπάσκετ, γυναικείο βόλεϊ, ανδρικό και γυναικείο πόλο και ανδρικό χάντμπολ, καθώς επίσης και με το πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών (συν το League Cup). Επιπλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στο βόλεϊ (Challenge Cup γυναικών) και διεκδικούν το Champions League στην υδατοσφαίριση, ενώ οι άνδρες του βόλεϊ ήταν φιναλίστ στο Challenge Cup και οι γυναίκες του πόλο στο LEN Trophy. Η Ένωση προηγήθηκε 2-0 στα πρώτα λεπτά, αλλά στη συνέχεια έπεσε πάνω σε… τοίχο. Ο Κώστας Τσιλιμπάρης έπιανε ό,τι πήγαινε προς την εστία του, μεταξύ αυτών ένα πέναλτι του Πέρρου και ένα τετ-α-τετ με τον Βραζάλιτσα στα 6μ., κρατώντας τους φιλοξενούμενους χωρίς γκολ για 15 ολόκληρα λεπτά! Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις στην επίθεση, με «αιχμή του δόρατος» τον Δημήτρη Τζηρά, πέτυχε και κάποια εύκολα γκολ στον αιφνιδιασμό και ξέφυγε με 10-3 στο 23ο λεπτό, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο 13-7.Στο β΄ μέρος η ΑΕΚ βελτιώθηκε αισθητά στην επίθεση, με τον Αργυρού να ανεβάζει την απόδοσή του και τον Χογκάς να δίνει λύσεις, όμως οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις, με κινητήριους άξονες τους πολύπειρους Αλβανό και Σανίκη, και διατηρούσαν ένα προβάδισμα ασφαλείας 4-6 τερμάτων. Με τον Ραντούλοβιτς να αποκρούσει δύο πέναλτι (ένα του Τζηρά και ένα του Αλβανού) και την «ερυθρόλευκη» άμυνα να αδυνατεί να μαρκάρει τον Χογκάς, ο «Δικέφαλος» πλησίασε σε 21-19 στο 51΄, ενώ ο Βραζάλιτσα σκόραρε στον αιφνιδιασμό ρίχνοντας τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή (21-20).Ο Στούμπης έδωσε προσωρινά «ανάσα» στον Ολυμπιακό, ο Μυλωνάς απάντησε με μακρινό σουτ, αλλά η Ενωση έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και στο 56΄05΄΄ ο Ζαμπούνης χρεώθηκε με πέναλτι και δίλεπτη αποβολή, που μάλιστα ήταν η τρίτη του και έφυγε οριστικά από το παιχνίδι. Ο Τζηράς αυτή τη φορά ευστόχησε από τα 7μ. και «έγραψε» το 23-21. Στην επόμενη φάση ο Λόκεν χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στο Σανίκη, οι διαιτητές έδωσαν νέα δίλεπτη (στον Αργυρού για διαμαρτυρία) και ο Τζηράς με το δέκατο προσωπικό του τέρμα ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου για τον Ολυμπιακό, έστω κι αν στα τελευταία δευτερόλεπτα η ΑΕΚ μείωσε σε 24-23.Το παιχνίδι σημαδεύτηκε πάντως από τη σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, που έγινε περίπου 30΄΄ πριν τη λήξη. Το επεισόδιο ξεκίνησε από ένα αναίτια σκληρό φάουλ του Βαμβακά πάνω στον Τζηρά στο κέντρο του γηπέδου, που προκάλεσε την αντίδραση των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά κατά του παίκτη του «Δικεφάλου». Η ένταση γενικεύτηκε και για 2-3 λεπτά επικράτησε χάος στον αγωνιστικό χώρο, ευτυχώς χωρίς να αναμειχθούν οπαδοί του Ολυμπιακού (χάρη στην κατευναστική κίνηση του προέδρου του ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη, που συγκράτησε κάποιους θερμόαιμους που ήταν έτοιμοι να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο). Τελικά οι διαιτητές απέβαλαν μα κόκκινη κάρτα τους Βαμβακά και Κρητικό και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικά.
Διαιτητές: Κατσίκης-Μιχαηλίδης
Οι συνθέσεις:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίτσεβιτς, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 4, Κανδύλας 2, Σανίκης 3, Τσακνής, Αλβανός 3, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, ΧάλαρηςΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης 1, Χoγκάς 6, Ζαμπούνης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 1, Βαμβακάς 1, Αργυρού 3, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 4, Μυλωνάς 3

***  Πρωτοφανής τιμωρία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τιμωρήθηκαν με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, για επεισόδια ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο σε παιχνίδι του τριφυλλιού με τον Εθνικό
~  Η Ομοσπονδία Βόλεϊ προχώρησε σε μια πρωτοφανή απόφαση να τιμωρήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για επεισόδια που έγιναν ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο που αγωνίζονταν οι πράσινοι! Το πειθαρχικό όργανο της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) επέβαλε ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στους δύο «αιωνίους» για το επόμενο πρωτάθλημα της Volleyleague.

***  Γιαννακόπουλος: «Κανένας από τη διοίκηση του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ» Τι δήλωσε για την μη παρουσία του στο ΣΕΦ
~ Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό εξήγησε τον λόγο που δεν πήγε στο ΣΕΦ για τον 2ο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι ζήτησε διαβεβαιώσεις από την διοίκηση των Ερυθρολεύκων αλλά δεν έλαβε απάντηση. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι πλέον κανένας από τη διοίκηση του Ολυμπιακού δεν θα ξαναπάει στο ΟΑΚΑ…
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος:Για τον λόγο που δεν θα πάει στο ΣΕΦ: «Βεβαίως και είχα σκοπό να πάω παρά τα απειλητικά μηνύματα από ανώνυμους και επώνυμους Ολυμπιακούς. Επικοινώνησα με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Ζήτησα να διασφαλίσει ότι όπως έρχεται η διοίκηση του Ολυμπιακού και δεν γίνεται ποτέ τίποτα. Έχουν έρθει, έχουν κάνει νίκες, έχουν πάρει πρωταθλήματα και δεν έχει ανοίξει μύτη. Πέρυσι στο τέλος του αγώνα στο ΣΕΦ άκουσα το ματς στο ραδιόφωνο, γιατί έγινε ένα ντου από ανθρώπους που καθόντουσαν κοντά μου.Αναγκαστήκαμε να ακούσουμε το ματς στα αποδυτήρια εκεί. Δεν ήθελα να περάσω τέτοια ταλαιπωρία και να θέσω την προσωπική μου ασφάλεια σε κίνδυνο. Ζήτησα από τον κ. Αγγελόπουλο να μου διασφαλίσει ότι θα έχω την απαραίτητη ασφάλεια. Ό,τι απάντηση πήρατε εσείς, πήρα και εγώ. Δεν πήρα ποτέ απάντηση. Δεν μου είπε τίποτα. Ως εκ τούτου, θέλω να πιστεύω ότι ξέρουν ότι δεν θα ξαναέρθει κανένας από τη διοίκηση του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ».Για τους επώνυμους Ολυμπιακούς, που του έστειλαν απειλητικά μηνύματα: «Όταν λέω επώνυμους Ολυμπιακούς δεν εννοώ από ανθρώπους από την ομάδα, αλλά από ανθρώπους με το όνομά τους, που είναι γνωστοί στον κόσμο του Ολυμπιακού».
Για τον δεύτερο τελικό: «Αν παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε, θεωρώ ότι θα κερδίσουμε εύκολα. Είμαστε καλύτερη ομάδα. Αν παίξουμε όπως στο προηγούμενο παιχνίδι, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί νικητής ο Ολυμπιακός. Δεν είναι μόνο ο ο χειρότερος Ολυμπιακός, αλλά και ο καλύτερος Παναθηναϊκός. Έτυχε την Κυριακή να μην παίξουμε όπως πρέπει. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν τύχη και θέμα συγκυρίας. Ή μάλλον, έλλειψη συγκέντρωσης των δικών μας αθλητών».
Για την προσπάθειά του σε ΚΑΕ, Ερασιτέχνη και συνολικά στα δρώμενα του Παναθηναϊκού: «Γίνονται και λάθη. Σκοπός είναι το πρόσημο να είναι θετικό. Αυτό το κρίνει ο κόσμος και τα αποτελέσματα. Δυστυχώς οι υπόλοιποι Παναθηναϊκοί για διαφορετικούς λόγους δεν υπάρχουν στα δρώμενα. Δεν μπορούσα να αφήσω κομμάτι του Παναθηναϊκού να κατρακυλάει».Για το αν ο Παναθηναϊκός Superfoods θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ σε περίπτωση που τα πράγματα ξεφύγουν: «Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κομισάριος και διαιτητές. Αν γίνει κάτι εκτός των επιτρεπτών ορίων θα πάρουν εκείνοι την απόφαση και δεν θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός να κάνει κάτι από μόνος του».Για το αν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα με την Euroleague: «Προς το παρόν όχι, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

***

 
***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσηςΤρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό ! http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .- 
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .- 

~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_8.html .- 
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 09  Ιουνίου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_9.html .- 

~* 
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4084 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 386   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--


1.- Θαύμα σε 30χρονη στον Λυκαβηττό :
https://youtu.be/VYrcYe_sOSU  .-

2.- ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ _ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ! : https://youtu.be/vkYbslKXPaI     .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου